*

Vilhelm Junnila Asukkaat ensin.

Vaihtoehto

Minua ei petetty

Loikkareita, äänestäjänsä pettäneitä. Sellaisia ovat Uusi vaihtoehto -ryhmän jäsenet poliittisten vastustajien mielestä. 

Minä äänestin perussuomalaista ehdokasta viime eduskuntavaaleissa. En tiennyt silloin, kuinka maahanmuuttovastainen hän oikein olikaan. Se on selvinnyt minulle myöhemmin. Ehdokkaani ei tosin päässyt eduskuntaan, mutta vaikuttaa perussuomalaisissa edelleen.

Omalla asialinjalla

 

On samalla huvittavaa, mutta myös häpeällistä, että Kuusamossa yhteistyöstä pitävät meteliä eniten ne tahot, joista itsestä siihen ei ole alkuunkaan. Yksinvaltapuolueesta tulee hakemattakin mieleen kolme-neljä sellaista henkilöä. Pääosan muista kanssahan tuleekin sitten aivan mukavasti juttuun.

Vastuutonta vastuunkantoa - Pakolaiset hädässä

Voisiko olla, että radikaalit ajat ja tapahtumat, vaativat radikaaleja ratkaisuja? Olen tässä miettinyt hiukan siellä kuuluisan laatikon ulkopuolella.

 

Hämmästys ja hämmennys eivät riitä alkuunkaan kuvaamaan tunnetta ja ristiriitaa koko Euroopan yli vyöryvässä ja vellovassa pakolaiskeskustelussa ja -kriisissä. 

 

Halu auttaa tuntuu olevan joillakin kova - toisaalta toisilla halu estää auttaminen on myös kova. Tavallaan ymmärrän molempia puolia ja moni varmaan lukee minut niihin estäjiin, joskin se on suurimmalta osin virheellinen päätelmä.

Hei räpättäjä - kerro vaihtoehto

On surullista katsoa ja kuunnella, miten aiemmin älykkäiltä vaikuttaneet ihmiset taantuvat oppositiossa. Räksytetään, haukutaan ja harrastetaan likasankopolitikointia. Yksityiskohtia suurennellaan ja epäolennaisuuksiin tartutaan. Eikö opposition tehtävä pitänyt olla vaihtoehtojen esittäminen?

Mitä EU:lle EI-äänestäneet tekevät nyt?

Kuinka voi olla mahdollista että vaikka vuonna 1994 Suomen liittämistä EU:iin vastusti yli 43 % äänestäneistä (äänestysaktiivisuus oli 74 %, 1 228 261 ei-ääntä ja 1 620 726 kyllä-ääntä), kaikki lopettavassa eduskunnassa istuneet puolueet ovat olleet käytännössä kyllä-puolueita?

 

Puudelimedia

Suomen valtamedia on viimeisten vuosikymmenten aikana luopunut sille perinteisesti kuuluvasta velvoitteestaan vallan vahtikoirana. Päinvastoin, vaikuttaa siltä kuin se tekisi kaikkensa, jotta kaikki vaihtoehdot ja muutosvoimat pysyisivät näkymättömissä, ja kritiikki vallanpitäjiä, erityisesti talousvaltaa kohtaan, rajoittuu enimmäkseen pinnalliseen lipaisuun.

 

Joululahjaksi peili ja ruoskintaa

Muuan ystäväni totesi, että paikalliset päättäjät elävät arjessa, mutta lakeja säätävässä eduskunnassa ja sinne pyrkivien osalta todellisuus on kuin toisesta maailmasta. Hänen sanomaa kannattaa miettiä.

Eduskunnassa tehdään parhaillaan suuria päätöksiä ja keväällä yhä useampi hamuaa osaksi elähtänyttä päätöksentekokulttuuria tiedostamatta mihin on ryhtymässä. Muutosta ei tule jos päättäjä alistuu osaksi valtakoneistoa, unohtaa kansalaisten huolet ja lopuksi tinkii periaatteistaan.

Puolueita kuin leipiä Osuuskaupan hyllyllä

Sitä leipien määrää ja valikoimaa! Eikö vähempi riittäisi. Aika kuluu leipiä syynätessä ja ravintoarvoja lukiessa. Meneekö se kaikki todella kaupaksi? Jotain rotia! Minulle riittäisi puoletkin siitä määrästä, joka notkuu hyllyillä. Ja vähempikin. Muutenkin yksinkertaistaisin tavaravalikoimaa. Kauppahan on kuin viidakko! 

Entäs sitten ne puolueet. Niitähän on viljalti niitäkin tässä maassa. Ja se on totinen hyvä se. Minun mielestäni. Yhtään niistä en potkaisisi alas Arkadianmäeltä musiikkitalon takapihalle.

Käytkö sokerilla ?

Fat Chance University of California Television (UCTV) video, jossa (alkaen 55min) kerrotaan mikä on ihmiskunnan seuraava haaste. Koko filminkään katsojat eivät häviä mitään.

 

Filmissä selvitetään mm. että 25% maailman Diabetes tapauksista on johdettavissa sokeriin, jota on piilossa joka eineessä.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ceFyF9px20Y#t=3454

 

 

Hauki on kala - vai onko?

Jotkut muistavat vanhan itsestäänselvyyshokeman: ”Haukionkala,haukionkala,haukionkala.”

Koska me suomalaiset olemme historian saatossa osoittautuneet yhdeksi mielen manipulaatiolle altteimmaksi kansaksi, soin itselleni vapauden pieneen ajatusleikkiin. Rupesin miettimään, että mitä jos alettaisiinkiin väittää, että hauki ei olekaan kala.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä