Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta eläkevakuutusyhtiöt

Ajatuksen degeneraatio.

Ihmisroskasilppurista pyörätelinevoimisteluun.

On olemassa sanonta "Kuin kaksi marjaa" ja ettämättä tämä sopii Janne Leinoseen ja Jari Turuseen. Tämä parivaljakko toistaa samaa asiaa kuin yhdestä suusta, työkyvyttömyys sitä- työkyvyttömyys tätä, loppujen lopuksi asia on kuitenkin näiden herrojen tavasta puolustaa vain vakuutus-ja eläkeyhtiöitä ja ennen kaikkea sitä tapaa jolla nämä instanssit poikkeuksetta hylkäävät työkyvyttömyyseläke hakemukset.

Jari Turusta koskevan kirjoitukseni voi lukea tästä.

Vammautuneen Via Dolorosa

Tätä on tosielämän Vakuutusoikeus.

 

 

 

Tämä on Tuula-Riitta Suvala-Himasen tarina elämästä vakuutusoikeuden varjossa.

 

 

 

Arvoisa vakuutusoikeuden ylituomari Juha Pystynen.

 

 

Olen lähestynyt teitä kaksi vuotta sitten sähköpostikirjeellä, johon ette tuolloin vastannut ja kun viimen puhelimitse tiedustelin vastaustanne, totesitte että teidän aika ei riitä kyseessä olevien viestien lukemiseen ja niihin vastaamiseen.

 

Oikeutettu korvaamattomuuteen.

Korjataan, ettei tule vääriä tulkintoja.

 

 

 

Kuten jo moni on huomannut ja allekirjoittanut kansalaisaloitteeni Vakuutusoikeuden lakkauttamisesta ja sen tehtävien siirtämiseksi käräjä- ja hovioikeuden tehtäväksi.

 

B-lausunto työkyvyttömyydestä versus vakuutusyhtiön eriävä kanta

 

Kaksi Kelan lääkäriä esitti Helsingin Sanomissa 29.8.2018 lainmuutosta niin, että vakuutuslääkärin arvio (lääkärinlausunto) tallennettaisiin potilaan Kanta-arkiston tietoihin.

Tällä menettelyllä B-lausunnon kirjoittanut työterveyslääkäri saisi palautteen hylkäävissä tapauksissa, millä perusteella vakuutuslääkäri arvioi työkyvyttömyyden ja työkyvyttömyyseläkkeen saamisen perusteet eri tavalla kuin B-lausunnon kirjoittanut työterveyslääkäri tai terveyskeskuslääkäri.

VAKUUTUSLÄÄKÄRIT VOIVAT MÄÄRITELLÄ LOPPUELÄMÄSI

Todellakin! - Vakuutuslääkärit voivat määritellä loppuelämäsi! - Paljon keskustelua on käyty vakuutuslääkärien päätöksistä, eikä niihin ole saatu vieläkään oikeutettua muutosta. Ihmiset ovat kokeneet lääkärien ratkaisut jopa mielivaltana, jossa oikeasti työkyvyttömiä ihmisiä roikutetaan ”terveinä” ilman oikeudenmukaista päätöstä.

Kun hyvinvointiyhteiskuntaa arvioidaan, sitä tulee määritellä sen mukaan, miten se huolehtii heikoimmista kansalaisistaan.

Olli Ainola ja "punapääoma"?

Olli Ainola kirjoittaa Iltalehden näkökulmassaan, että uuden yhteiskuntasopimuksen myötä Suomeen olisi muodostumassa uusi "punapääoma".

Eläkevarojen käyttö tarkempaan syyniin

Viimeaikainen eläkekeskustelu on nostanut esiin muutaman eläkevarojen käyttöä koskevan kysymyksen:

- onko totta, että eläkevakuutusyhtiöitten vuosittainen "eläkevarojen hoitokustannus" on noin 500  miljoonaa euroa?

-onko totta, että kustannuksiin ennakoidaan lähiaikoina tarvittavan 50 miljoonaa lisää?

-mihin muuhun eläkerahoja käytetään, kuin eläkkeitten maksuun, rahastointiin, ja kustannusten kattamiseen?

-kilpailevatko eläkevakuutusyhtiöt "sieluista" , eli maksavat yrityksille siitä, että saavat ne asiakkaikseen?

Kaveria ei jätetä?

Kansalaisaloite ”OM 174/52/2015, työeläkeindeksin palauttamisesta palkkatasoindeksiksi” on parhaillaan avoimena ja kerännyt yli tarvittavat 50 000 kannattajaa. Eduskunta saa aloitteen käsiteltäväkseen ehkä jo keväällä.

Lakisääteinen karikko

Ajatus yritysmaailman yhdestä teräväsärmäisestä karista tyrskyillä seilaavan optimistijollan kyydissäolijalta.

 

LAKISÄÄTEISET VAKUUTUKSET

Tietenkin on ymmärettävää että yrityksellä tulee olla vakuutukset. Se ei ole sellainen asia josta valittaisin, se on nuo vakuutusmaksut joka mättää.

Ensinnäkin nuo ovat pienyrittäjälle suhteettoman korkeat. Ja ne ovat yhtä korkeat silloin kun menee hyvin ja töitä on, sekä silloin kun kärvistellään kourien päällä ja ihmetellään mistä saisi töitä, eli eivät seuraa suhdanteita millään tavoin.

Valtion kannattaisi vivuttaa

Toimittaja Jan Hurri kirjoittaa uusimmassa Taloussanomien julkaisemassa analyysissään siitä, miten pähkähullua on purkaa valtion tuottoisa bisnes vain sitä varten, että niillä tilkitään valtion ammottavia rahareikiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä