*

Vilhelm Junnila Asukkaat ensin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Asiantuntijuus

Mitä tiede tuottaa ?

Matkalla kotiin Amerikan syöpäjärjestöjen (AACR) kokouksesta, jossa 21 000 alan asiantuntijaa kokousti viiden päivän ajan, tulin miettineeksi että mitä tämä kaikki tuottaa ? Osaltaan vastaus on selvä: kokouksessakin esiteltiin lukemattomia uusia hoitotuloksia jotka perustuvat vain ja ainoastaan perustutkimuksen kautta hankittuun tietoon syövän molekylaarisista mekanismeista. Mutta 21 000 tutkijan tietotaitojen törmäyttämisestä, sekä tieteestä yleisestikin, saadaan myös mittaamaton määrä hyötyjä joiden mittaaminen ei ole niin yksiselkoista.

Onko dosentti kirosana?

Maailma ympärillämme on yhä monimutkaisempi. Nopeutuneen tiedonvälityksen ja avoimeksi jätettyjen rajojen johdosta kaikki vaikuttaa kaikkeen. Monet eri tahot pyrkivät muokkaamaan julkisuutta valtaa tai rahaa saadakseen tai ideologiaansa edistääkseen. Käynnissä on turvapaikkakriisi, työllisyyden kriisi, kestävyysvaje eikä eurokriisi ole vielä ratkaistu. Moni asia odottaa korjaamistaan, moni kriisi voi pahentua.

Moraalinen köyhyys

Yksi harmittavimmista piirteistä turvapaikanhakijoiden määrän lisääntymisessä on asian yhteiskunnallinen valtavirtaistuminen ja sen mukana asiantuntevuuden täydellinen romahtaminen.

Järkeä Arno Kotron järjettömyyden ihmettelyyn

Palaan uudelleen keskustelemaan maanpuolustuksesta Arno Kotron kanssa. Hyviin kysymyksiin pitää vastata. Blogissaan http://arnokotro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202245-jarjettomia-lausuntoja-osa-i Kotro ihmettelee tukkua puolustuspoliittisia ja maanpuolustuksellisia ratkaisuja viime vuosilta. Metsään on Kotron mukaan menty kriittisissä päätöksissä ja elämme menneitä sotia heikosti varustautuneena.

Akava tuomitsee leikkaukset työttömiltä - $$$-giljotiinipolitiikalle toppi

-Kiitos puolueille, jotka ovat kaikkein eniten halventaneet niitä, jotka ovat oman alansa erityisasiantuntijoita (jatkuva laajamittainen vihapuhe ja sanan lisäksi teossa osoitettu syrjintä dosentteja kohtaan).
-Kiitos puolueille, jotka ovat luoneet kandiyhteiskunnan väheksymällä korkeinta osaamista ja koulutusta ja nimittämällä tärkeisiin tehtäviin kokemattomia, taitamattomia ja vain vähän koulutettuja.

Johtaja- ja seurakuntavaalit Jyväskylässä

Rakastan aktiivista kotikaupunkiani. Jyväskylän seurakuntavaalissa annettiin 888 ennakkoääntä enemmän kuin viimeksi. Moni haluaa lisää tilaa nuorille. Ehdokkaani, opiskelija Jani Tanskanen pyrkii kolmanneksi kaudeksi tehtävään, jossa hän on saanut merkittävää tunnustusta.

Lähiaikoina valitaan myös kaupunginjohtaja. Jos hänet valittaisiin kansanäänestyksellä, paras ja kokenein voittaisi. Niin olisi käynyt viimeksikin.

 

 

Tausta

 

Sotilaat osana kansalaiskeskustelua

Sananvapaus ja sotilas eivät kohtaa ihmisten mielissä. Sanapari on voimakkaasti latautunut historiallisesti, poliittisesti ja kulttuurisesti. Sotilas ei ota kantaa vaan palvelee maataan. Puolueettomasti ja politiikkaa välttäen. Sotilaan ei tule osallistua keskusteluun, jossa kansalaiset päättävät maan tulevaisuudesta.

Tulkaa luokseni - sanoo kansanedustaja

Sunnuntain Turun Sanomissa Varsinais-Suomalainen kansanedustaja kertoi ulkoministeriön järjestävän koulutusta kehitysavusta kansanedustajien "joululoman" aikana. 

Annetaan siis kuva, että kansanedustajat siis eivät pidä pitkää lomaa, vaan työskentelevät lomallaankin. Uusi istuntokausi alkaa vasta helmikuussa, joten koulutus onkin varmaan ihan paikallaan vai onko sittenkään sillä kyseinen koulutus järjestetään Etiopiassa!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä