Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Apple

Irlannin taloussotkut häpeäksi unionille

Kirjoitin muutama päivä sitten Irlannin ja teknologiajätti Applen välisistä verojärjestelyistä. Euroopan unionin (EU) komission epäilyjen mukaan Irlanti on antanut Applelle laitonta valtionapua verosataman muodossa vastineeksi siitä, että yhtiö toisi maahan työpaikkoja. Irlannin veropäätökset vuosina 1991 ja 2007 olisivat komission mukaan käytännössä valtion tukea Applelle, mikä on EU-lakien vastaista.

Euroopan unionilla näytön paikka - Applen jälkiverot herättävät närää

Euroopan unionin (EU) komissio huomasi taannoin yhdysvaltalaisen Applen saaneen Irlannilta huomattavia laittomia veroetuja ja määräsi tästä syystä yhtiölle 14,5 miljardin euron jälkiverot korkoineen. Komission mukaan Irlanti on rikkonut EU:n valtiontukisääntöjä myöntäessään Applelle helpotuksia verotuksessa.

Tietoturvapolitiikan vähättely riskialtista puuhaa

Tietoturvapolitiikka mielletään yleisemmin vain yritysten ja eri palveluntarjoajien harjoittamaksi toiminnaksi. Yhteiskunnallisessa poliittisessa keskustelussa tietoturva saa hämmästyttävän vähän huomiota. Julkishallinnolliset tietoturvaratkaisut eivät ole yhdentekeviä laajemmassa turvallisuuspoliittisessa kontekstissa.

Onko iPhone todella "smart" phone?

Vuonna 2010 neljätoista apple-tehtaan kiinalaistyöntekijää teki itsemurhan. Sen seurauksena yhtiö laati uuden ohjeiston, jonka tarkoituksena oli suojella työntekijöitä. Joko ohjeisto on ollut huono tai sitten valvonta puuttuu kokonaan. Oheinen, tuore video todistaa, että ainakin Shanghain Pegatron-tehtaan (jossa tehdään iPhone 6) työolot ovat edelleen epäinhimilliset. Työntekijät ovat niin väsyneitä, että nukahtavat työn ääressä, vaikka työnjohtaja varoittaa, että laitteissa on virta päällä ja nukahtaminen voi johtaa kuolemaan.

Venäjän homopelko

Siitä on muutama päivä kun suuren ja mahtavan Applen toimitusjohtaja Tim Cook astui kaapista ulos ja kertoi olevansa homo. Olkoon sanon minä, jos joku minulta vaivautuu kysymään - ei kaada mieltäni eikä edes venettä.

Kaatoiko Apple tosiaan Suomen?

Stubb toisti Amerikassa Björn Wahlroosin tunnettua ja raflaavaa väitettä, että iPad romahdutti Suomen paperiteollisuuden ja iPhone Nokian. Väite on liian yksinkertainen ollakseen totta.

 

Kännyköitä /vuosi: Apple 1, Nokia jopa 60

Apple lanseeraa yhden iPhonen vuodessa. Nokia jopa lähes 60, tuhlaten kymmeniä miljardeja muka tuotekehitykseen. Microsoft tekee ihan oikein irtisanoessaan 12500 ex-nokialaista. 

 

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/78467-nokia-romuttui-koska-silta-p...

Lasten ystävä Nokiaa murskaamassa

 

Tästä suomalaiset toimittajat vaikenevat:

SuperCell -firman brändi ja miljardiarvo on täysin iPadin ekosysteemistä ja kulttuurista kiinni.
 
 
iPad 5:n  julkaisu.

Eläköön uusi easy lätty.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä