Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjä Yhdysvallat

NATO-keskustelu on melko turhaa

Suomen mahdollisesta NATO-jäsenyydestä käytävä keskustelu on varsin turhaa. Sisällöltään nimittäin. Keskustelun sisältö harvoin ottaa kantaa niihin todellisiin syihin, miksi ihmiset kannattavat tai vastustavat NATO-jäsenyyttä.

Trump arvaamatonko, koska Euroopan kanssa asioita pyöritelty liian kauan?

Pitkän liikemiesuran tehnyt yrittäjä ei tee asioita seurauksista välittämättä. Jos siltä näyttää, niin taustalla on varmasti muut syyt. Yle kirjoittaa Trumpin arvaamattomuudesta, koska hän ei välitä seurauksista. Tätä väitettä ei kannata noin vain uskoa. Ensin pitää selvittää Trumpin toiminnan taustat.

Alentaako USA ydinaseiden käyttökynnystä?

Meilläkin media maalaa rajoitettua ydinsotaa [0, koska amerikkalaisten mielestä venäläiset eivät pelkää heidän strategisia ”viimeisen iskun” ydintuhoaseita [1. Suoremmin sanottuna Yhdysvalloissa halutaan talouteen piristettä – ”Korean suhdannetta” [3, sillä rajoitettu sota tuottaa aina paljon työllistäviä tilauksia …

[0 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005555296.html -

Sauli ja VVP

Venäläisen vitsin mukaan meillä on neljä asiaa, joita emme voi valita itse: vanhempiamme, kansallisuuttamme, ulkonäköämme ja Venäjän presidenttiä. Ehkä joistakin kohdista voidaan nykyaikana hieman kiivailla, mutta noin periaatteessa.

Suomi sai viikolla hyvän presidentin. Ja presidenttipari vielä poikalapsenkin. Sauli Niinistöä äänesti ennätyksellisen suuri joukko suomalaisia.

Kummallinen henkilögalleria maailman huipulla

Ajatella, millainen henkilögalleria nykyisin rakentuu maailman vahvimman maan johtajan ympärille! Me kaikki tiedämme perusfaktat, mutta kertaus voi olla viimeisimpien paljastusten valossa paikallaan.


Presidentti itse on taustaltaan kiinteistösijoittaja, jonka rakennuttamia asuntoja erityisesti venäläiset uusrikkaat ovat ostaneet innokkaasti. Miehen bisnekset uhkasivat välillä kaatua, mutta venäläisten järjestämät lainat pelastivat hänet. Myöhemmin mies on profiloitunut myös hänen persoonansa ympärille rakentuneen televisio-ohjelman välityksellä.

Donald Trump presidentti heikoimmasta päästä ja Venäjä-asenne?

Donald Trump on alkanut perua lupauksiaan. Tästä merkkinä on, että Trump on alkanut esittää realistisia näkökantoja Venäjästä ja Krimin tilanteesta? Hän on odottamatta loukannut Venäjää väittämällä, ettei Venäjällä ainakaan ole oikeutta omia Krimiä itselle. Hankittuaan ensin pelkurimaisen Yhdysvaltojen arkkiviholliset myötäilijän tai maanpettäjän kyseenalaisen maineen Trump joutuu puhdistautuakseen tästä olemaan poikkeuksellisen peräänantamaton Venäjää kohtaan.

Miksi nyt ei Kallion kirkkoherra soittele kellojaan?

Nyt Mosulissa hyökätään ja siviilit vaarassa ja kuolee. Nyt on USA tekemässä pommituksia yhdessä Irakin kanssa. Miksi nyt ei Kallion kirkkoherra soittele kellojaan? Miksei Mosulin uhrit ole yhtä hyviä kuin Aleppon? Mitä sanoo YK, tarvitaanko päätöslauselmia ja tulitaukoja? Mitä eroa on näissä kahdessa pommituksessa? Venäjä pommitti Alepossa ja silloin kaikki oli huolissaan, mutta nyt USA:n pommittaessa Mosulissa ei olla huolissaan; miksi näin?
Miksi länsimaissa ja mediassa on niin erilainen näkökulma jos mukana on Venäjä tai USA?

Suomen teollisuus on vararikon partaalla

Paljon puhuttu vapaakauppasopimus (TTIP-sopimus) tullessaan toisi koko Euroopan ja Yhdysvaltojen välille, ei vain Suomen ja Yhdysvaltojen välille paljon vakautta heiluttavia tekijöitä. Vaikka ajatus sinällään on hyvä sopimisen kannalta, myöskään loukkaamatta Yhdysvaltoja, asettaa tämä vapaakauppasopimus sopijan valtiolle rajoitteita. Esimerkiksi estää sellaiset mielivaltaiset hinnankorotukset kansainvälisten yhtiöiden toimissa, joilla jatkossa suojattaisiin yhdysvaltalaisten osakkeenomistajien sijoitukset kohdemaassa.

ISIS-järjestön lyöminen edellyttää maasotatoimia

Presidentti Francois Holland vaatii, että ISIS on tuhottava. Hän on ilmoittanut, että vaikka Ranska edelleen vastustaa Syyrian presidentti Bashar al-Assadin pysymistä vallassa, päävihollinen on ISIS.

Pariisin terrori-iskujen jälkeen on viimein havahduttu siihen, ettei ISIS:stä voi sotilaallisesti lyödä yksinomaan ilmapommituksilla.

Ukraina ja Syyria aluksi, onko seuraavaksi yhteenotto arktisella alueella?

BarentsObserver: Venäjä avaa Alakurtin sotilastukikohdan syksyllä, uutisoi Yle 6.3.2014. Venäjä avasi Kuolan niemimaalla Alakurtin sotilastukikohdan syksyllä 2014. Sotilastukikohta sijaitsee lähellä Sallaa noin 60 kilometrin etäisyydellä Suomen rajasta. Tukikohtaan on tarkoitus sijoittaa 3000 sotilasta. Juttu löytyy täältä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä