Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Team Finland

Finpro, Team Finland ja kaupankäynnin osaaminen

Pari viikkoa sitten Helsingin Sanomat kirjoitti kuinka suomalaisen vienninedistämisen kruununjalokivi Finpro romutettiin tekemällä siitä kokonaan valtio-omisteinen ja karsimalla konsultteja eri puolilla maailmaa. Samalla useampi vientiin ja yritystoiminnan kehitykseen liittyvä valtiotoimija niputettiin Team Finland -sateenvarjon alle.

Team Finland: "We're (not) open for business."

Hiljaittain eläköitynyt suurlähettiläs kommentoi eilen Team Finlandin toimintaa: Lähetystöillä on viennin edistämiseen "kusiaisen valtuudet" (KL 12.10.2016) - tiedä sitten mikä totuus on, mutta olin tänään aamulla erään brittimainostoimiston aamiaistilaisuudessa UK:n suurlähetystön tiloissa Kaivopuiston vieressä.

Team Failand - hypevientiä

Suomen Yrittäjät, Finnvera sekä työ- ja elinkeinoministeriö julkistivat tänään PK-yritysbarometrin. Yrittäjiltä kysyttiin muun muassa pääministeri Alexander Stubbin hehkuttamasta Team Finlandista. Onko konsepti fantastinen? 

A. Stubbin Team Finland on kuin keisari uusissa vaatteissa

Suomen Kiinan-suurlähettiläs Jari Gustafsson arvostelee selvin sanoin yritysten vienninedistämiseen ja kansainvälistymiseen perustettua Team Finlandia.

– Team Finlandia on osin aiheellisesti arvosteltu siitä, että se on enemmän puhetta kuin tekoja. Yritysten on ollut vaikea nähdä, mikä kaiken hypen keskellä on muuttunut, Gustafsson ruotii Vieraskynä-kirjoituksessaan sähköpostitse julkaistavassa Kiina8 -analyysikirjeessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä