Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pori Jazz

Onko uusi Taxilaki onnistunut?

Mahdollistaako uusi taksilaki ryöstöhinnoittelun. Mitä uusi laki merkitsee Kela-kyydeille?

Kaikki tietävät, että monessa kunnassa ollaan ongelmissa ns. Kela-kyytien kanssa. Miksi uuden huonon järjestelmän rinnalla ei voitu säilyttää vanhaa ja toimivaa - ainakin toistaiseksi?

Onhan toki Kela-takseissa se hyöty, että asiakas tietää etukäteen paljonko kyyti tulee maksamaan, jos vaan onnistuu Kela-taksin saamaan, ajoissa.

PORI JAZZ

Vaihtoehtoisia totuuksia

Lehtopöllön poikasella ja Pori Jazzien entisellä toimitusjohtajalla ei äkkipäätä tuntuisi olevan yhteistä, vaan on. Vaihtoehtoisten totuuksien vallitessa kumpikin päätyi some -hyväksikäytetyiksi. Sähköisen median aikakaudella tärkeintä on nostattaa tunteet pintaan, vaikka osatotuuksilla. Sosiaalinen media hoitaa loput.

 

Aki Ruotsala, liian kristillinen Pori Jazzin toimitusjohtajaksi?

Kristillistaustaisen Aki Ruotsalan valinta Pori Jazzin toimitusjohtajaksi on kuohuttanut uutismediaa ja some-yhteisöjä kuluneella viikolla ikäänkuin kyseessä olisi jokin järisyttävä tapahtuma. Toisaalta, kun ottaa huomioon tämän ajan aatevirtaukset ja arvolataukset, ei kuohuntaa voi pitää yllätyksenä. Olihan Ruotsalan valinta em. tehtävään kaiken kaikkiaan hämmästyttävä, ilmiselvästi vastavirtaa edustava uutistapahtuma.

Someraivo, joka vei työpaikan

Tällä viikolla saimme nähdä somen voiman, kun Satakunnan kansan tekemä haastattelu (Satakunnan kansa  6.6.2018) Aki Ruotsalasta johti lopulta Ruotsalan erottamiseen Pori Jazzin toimitusjohtajuudesta.

Konservatiivisuus on surkea bisnes

Pori Jazzin toimitusjohtajakärhämä on ollut vahvasti otsikoissa. Aluksi vastavalitun toimitusjohtaja Aki Ruotsalan seksuaalisuuteen liittyvien uskonnollisten näkemysten johdosta, sitten pikavauhdilla syntyneiden potkujen. Nyt puolestaan ääntä pitävät Ruotsalan symppaajat, jotka kokevat tämän irtisanomisen suureksi epäoikeudenmukaisuudeksi. Mennäänpä tapahtumaketjun alkuun, jotta ymmärretään miksi ja miten tähän tilanteeseen on päädytty.

Johanna ja Aki

 

Mitä eroa on sillä, puretaanko jonkun sopimus hänen identiteettinsä vai mielipiteensä perusteella?

Mietitäänpä hetki, mitä Johannan sopimuksen purkaminen edusti. 

Se edusti j u u r i sellaista " mielipidettä", jonka vuoksi Akin sopimus nyt irtisanottiin. 

Ja irtisanomisen syykin näkyy juuri tässä. 

 

S i i n ä on se suuri ero mielipiteen , asenteen ja identiteetin välillä. Ja syy siihen, miksi ihmisoikeuksien universaalisuuden kieltäminen ei ole ihmisoikeus.  Eikä mielipide .  

Ruotsala: "Hallituksesta otettiin yhteyttä ja kysyttiin halukkuutta tehtävään"

Pori Jazz -festivaalin toimitusjohtajan paikalta syrjäytetty Aki Ruotsala (kd) oli tänään Huomenta Suomi -ohjelman haastattelussa, missä yhteydessä Ruotsala valotti hakuprosessin vaiheita.

Huomenta Suomi -ohjelman toimittaja Mika Saukkonen esitti haastattelun aluksi seuraavan kysymyksen Ruotsalalle:

Minkälaisen keskustelun kävit Pori Jazz -festivaalin hallituksen kanssa tästä eroasiasta?

Ruotsala vastasi kysymykseen seuraavasti:

Kristillisdemokraatit ja "noitavaino"

KD-lehden Merja Eräpolku rinnastaa kolumnissaan 7.6.2018   Pori-jazzin (entisen) toimitusjohtajan Aki Ruotsalan kommenttien herättämät vastalauseet "noitavainoksi".   Kieltämättä on ironista, että kristillistä konservatiivisuutta edustava taho käyttää vertauksena noitavainoja, joka on yksi kristillisen kirkon häpeällisimpiä lukuja.  Eräpolkukaan ei siis kiistä, että uskontonsa historiaan ovat kuuluneet väkivalta, sekä tasa-arvon ja ihmisoikeuksien polkeminen.

Keskenkasvuisuutta ja outo valinta


Jazzin laineet lyö tuttuun tapaan korkealla. Kaksinapainen polarisaatio on ottanut tuulta alle tuttuun tapaan.

Ruotsalan valitsijat tekivät arvovalinnan – Taustat olivat koko ajan tiedossa!

Pori Jazz -tapahtuman toimitusjohtajan paikalta ennen tehtävissään aloittamista erotetun Aki Ruotsalan (kd) sanomisia on ruodittu varsin huolella. Toisaalta ihan hyvä. Silti eräs perustavaa laatua oleva tosiasia kaiken tämän kohun keskellä on sivuutettu.

Ruotsalan valinnan tehnyt Pori Jazz 66 ry:n hallitus oli toimitusjohtajaa valitessaan varsin hyvin tietoinen Ruotsalan merkittävästä asemasta Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtajana ja muusta aikaisemmasta poliittisesta aktiivisuudesta kyseisen puolueen riveissä.

Tämä on fakta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä