Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pieneläkeläinen

Eläkkeiden maksukatoksi 5 000 euroa

Ylisuurista eläkkeistä on perustellusti herännyt kysymys, miksei Suomessakin voitaisi asettaa eläkkeelle jokin enimmäismäärä. Näitä huomiota herättävän suuria eläkkeitä tulee silloin tällöin julkiseen tietoon. Onkin kohtuutonta ja eriarvoista maksaa valtavan suurta eläkettä henkilöille, joiden talous on jo muutenkin varmalla pohjalla. Työvuosien aikana on kertynyt omaisuutta, ja pankkitililläkin on sievoinen summa.

Pieneläkkeensaajat ahdingossa

Eilen Kotkassa toritapahtumassa tapasin monta pieneläkeläistä. Tapaamiset jäivät kaivamaan mieltä.

Korvaako joku pieneläkeläiselle lääkärin virheen seuraukset?

Vanhus sai talvella uuden kalliin lääkkeen. Lääkäri on lähettänyt Kelalle väärän numeron korvattavuuspyyntöön, ja vanhukselle tuli kotiin tieto sellaisen lääkkeen korvauksesta, jota hänellä ei ole ollenkaan. 

 

Apteeksissa vihdoin huomattiin asia, ja vanhus pyysi lääkäriä korjaamaan virheen. En tiedä, onko se nyt tapahtunut. Lääkettä vanhus on ostanut kolmesti. Kaksi kuittia tallessa, viimeisestä noin 80 euron ostoksesta se on kadonnut. 

 

Kuin teuraalle talutettava lammaslauma

Ehkä tuo otsikko on hivenen liian kovasti sanottu, mutta kieltämättä pieneläkeläisten käyttäytyminen muistuttaa kohtaloonsa alistunutta lammaslaumaa. Kaikki nykyisen hallituksen, niin kuin aikaisempien hallitustenkin,  iskut vyön alle hyväksytään mukisematta, ihan pieniä protesteja lukuunottamatta. Kun tiedetään, että jopa alle tuhannen euron eläkkeensaajia on Suomessa noin 350,000 henkeä, alistuminen protestoimatta ainaiseen elintason huonontamiseen tuntuu lähes uskomattomalta.

Todelliset köyhät ovat eläkeläisiä, eivät työttömät

Giving What We Can on hyväntekeväisyysjärjestö. Sen sivustoilta löytyy parhaat arviot Globaalista tulojen ja varallisuuden jakautumisesta. Sen mukaan 75% suomalaisista kuuluu rikkaimman 10%:n joukkoon. Vertailussa on otettu huomioon asuinmaan hintataso ja perheiden koko.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä