Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Paljastukset

Parhaat poliittiset paljastukset, osa 6

MAANVILJELYÄ LUONNOSTA PIITTAAMATTA

 

Tämän kirjoituksen ei ole tarkoitus halventaa itse maanviljelijän ja tuottajan ammattia, vaan tuoda esille sitä, mitä – jälleen kerran – jotkut päättäjät ”omassa viisaudessaan” tekevät. Tekevät yhtä ja puhuvat toista.

 

Sehän on tunnettua, että monessa maaseutupitäjässä on päättäjien paikalla myös maanviljelijöitä. Eikä siinä mitään, hyvinhän nuo yleensä oman kuntansa asioita hoitavat.

Parhaat poliittiset paljastukset, osa 5

ERÄÄN KUNNAN ANKKALINNA

 

Ehkä on vaikea kuvitella että jossakin – tai joissakin – kunnissa voitaisi elää kuin Ankkalinnassa konsanaan. Tai että meno muistuttaisi poliittisesti maalaiskomedioista tuttua Kuusniemen kunnan menoa.

Tällaisiakin kuntia kuitenkin löytyy, vähintäänkin yksi.

 

Koolla ovat aiempina vuosina olleet Tupu, Hupu ja Lupu ja nyt kun Hupu ja kohta Lupukin ovat jäämässä pois, tilalle ovat astuneet Leenu ja Liinu.

Parhaat poliittiset paljastukset, osa 4

PÄIVÄN POLIITTISET SKEIDAT

 

Tällä kertaa ei paljastuksissa tuoda esille kenenkään henkilöitymän edesottamuksia, vaan tutustutetaan teidät lukijat poliitikkojen (ja wannabe -poliitikkojen) kielenkäyttöön. Siihen, jota he käyttävät niin valtuustosaleissa kuin ihan tavallisia kuntalaisiakin kohtaan.

 

Tuttuahan tämä kielenkäyttö voi olla varsin monelle, noin yleisesti. Mutta se, miten sitä viljellään varsin julkisesti on kyllä – noh, sanoisinko että melkoisen moitittavaa, jopa ehkä laillisuuksia hipovaa.

 

Parhaat poliittiset paljastukset, osa 3

VI(H)REÄÄ VAIKUTTAMISTA?

 

Otetaanpa katsaus 2000 -luvun alkupuoleen.

 

Poliitikko, josta oikein kukaan ei vielä ole mitään kuullut, on tekemässä kauppoja. Tarjous, jonka hän tekee on vain noin puolet kauppatavaran arvosta, ja nyt puhutaan kymmenistä/sadoista tuhansista. Myyjät silti alustavasti ovat kauppoja tekemässä.

Parhaat poliittiset paljastukset, osa 2

PUNAISEN NAISEN PETOKSET

 

Tällä kertaa ollaan 2000 -luvulla.

 

Välttämättä ei voi sanoa, että tämänkertainen paljastus olisi mitään uutta politiikassa, mutta tuodaan se silti esiin.

 

Parhaat poliittiset paljastukset, osa 1

Tästä se alkaa. Parhaita poliittisia paljastuksia. Juttusarjaan tulee jatkoa aika-ajoin, joten kannattaa seurata - mukana niin pikkupoliitikoita kuin isompiakin sellaisia!

 

KUNTAPOLIITIKON KUJANJUOKSUA

 

Eletään 70/80 -luvun taitetta, ehkäpä voisi sanoa että enemmän 80-luvun puolella jo ollaan.

Sysmässä on kaunis syysilta, kuuluu lintujen laulua ja… hetkinen, eipäs kuulukaan, kun valtavaa pärryytystä ja kiihdyttelyä! Mitämitä, mitäs tämä on!?

Vakoilua ja paljastuksia - miksi me salaamme?

Istuva presidentti ja presidenttiehdokas Sauli Niinistö huolestui harmaaksi [1, sillä Helsingin Sanomat nosti esille salaisia/ erittäin salaisia tietoja radio- yms. vakoilusta [2 – tavoitteella avata kansalaisille millaisille tahoille ollaan antamassa vielä lisää valtuuksia tutkia myös meitä – kansalaisia [3, jotka muun muassa äänestävät presidentistään, suoraan ---

 

Soini yritti vallata puolueen takaisin

Perussuomalaisten puoluekokouksesta on kulunut kuukausi. Selkeästi Jussi Halla-aholle hävinnyt kilpakumppani Sampo Terho totesi kokouksen päätteeksi, että ”nyt yhdessä eteenpäin”. Toisin kävi.

Puheenjohtajuuden jättävän Timo Soinin tavoitteena ei ollut perustaa uutta eduskuntaryhmää ja uutta puoluetta.  Soinin ennen puoluekokousta tekemä sotasuunnitelma oli huomattavasti härskimpi: vallata puolue ja täysin sääntöjen mukaisesti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä