Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Matti nykänen

Matti poistui, mutta elää muistoissamme

 

Matti Nykäsen poismeno ja siunaustilaisuus olivat hyvin syvältä koskettavia tapahtumia. Liian aikaisin, liian nuorena.

 

Matti oli täydellinen ja puutteellinen. Me monet muut olemme vain enemmän tai vähemmän puutteellisia.

 

Matti oli minulle 10. serkku. Asuimme pari vuotta yhtä aikaa Uuraisilla. Matti oli Uuraisten kunnanvaltuutettu kuten minäkin hieman myöhemmin. Matti oli perussuomalainen kuten minäkin.. 

 

Koko kansan anteeksipyyntö Matille

Elin yhden päivän, maanantain, illuusiossa, että Matti ei ole kuollut siitäkin huolimatta, että Matin kerrottiin kuolleen. Tämän toiveeni olisi Matti saanut toteuttaa. Sitten vasta kuolla. 

On vaikea kuvitella jotakin toista henkilöä, jonka olisin toivonut valehtelevan kuolemansa. Vaikea kuvitella, että toista sellaista koskaan edes tulee. 

Näkökulma: Me murhasimme Matin

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ajasta ikuisuuteen siirtyneen kansallissankari Matti Nykäsen tarina on niin monella eri tapaa traaginen, etten oikein osaa pukea sitä sanoiksi. En ainakaan tavalla, joka tekisi sille kunniaa.

Matka koko kansan suosikkiurheilijasta iltapäivälehtien hovinarriksi on ollut täynnä ylä- ja alamäkiä. 

Nykäsen kuolema näyttää syrjäyttäneen jopa viime viikkoina vanhustenhoidosta ja maahanmuutosta nousseet kohut median uutisoinnin sekä sosiaalisen median raivokkaan keskustelun ykkösaiheena.

Matti Masa Nykänen

Matti antoin paljon urheilumaailmalle. Sen jälkeen hän antoi paljon keltaiselle lehdistölle ja kansalle puheen aiheita..

Matti oli aito suomalainen mies jolla oli alkoholiongelma, julkisuuden takia media ei juurikaan siitä välittänyt. Pääasia oli se että lööppejä syntyi. 

Mattia käytettiin hyväksi surutta. 

Riippuvuussairaus on hyvin vaikea aihe ja sitä on myös vaikea hoitaa, jollein ihmisellä,ole aitoa halua siitä toipua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä