Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Luomiskertomus

Kreationismi vastaan galaksit

  • Professori Kari Enqvistin vaatimus siitä, että tasavallan presidentin pitää uskoa galakseihin näyttää saaneen innostuneen vastaanoton suvaitsevaisten piirissä. Mielenkiintoista, että teologit ja kirkon ”miehet” ovat olleet asiasta hiiren hiljaa. Ilmeisesti joku luomiskertomukseen uskova uskoo siihen ”väärin”. Johonkin rajaan asti kehitysoppi ja raamatun luomiskertomukset ovat kai kuitenkin henkilökohtaisia omantunnonkysymyksiä, mutta tuntuu siltä, että ne, jotka ovat omasta mielestään suvaitsevaista suvaitsevampia, suvaitsevat vain omia ajatuksiaan.

"Uskomme taivaan ja maan Luojaan" – luterilainen tunnustus luomisesta

Luterilainen tunnustus on kreationistinen käsitteen suppeassa merkityksessä. Tunnustuskirjat (1580) perustuvat näet Raamattuun. Toisin kuin nykyajan luikuriteologit, uskonpuhdistajat korostivat Raamatun auktoriteettia Jumalan sanana (sola scriptura): Sinun sanasi on kokonansa totuus. (Ps. 119:160.)

Kahdenlaista kreationismia

Esittelen uskonpuhdistuksen juhlavuoden aikana Martti Lutherin (1482–1546) ja luterilaisten tunnustuskirjojen (1580) opetuksia, joista nykyajan luikuriteologit vaikenevat tai joita he vääristelevät kelvatakseen valtaeliitille. Kreationismi kuuluu niihin.

Sen mukaan maailmankaikkeus ja elolliset olennot ovat saaneet alkunsa tarkoituksellisen luomistyön tuloksena. Kreationismi liittyy Jumalan olemassaoloon, sillä luominen edellyttää Luojaa.

Skientologia - uskomaton luomiskertomus

No nyt on luomiskertomus kohdillaan. Skientologinen tarina sai ainakin minut nauramaan ääneen, yksinään.

 

bit.ly/ihmeita2015

 

Kokeilisit Jumalaa, herra Darwin?

Jos löytäisin Raamatusta sivun, jolla lukisi, että kaksi plus kaksi on yhtäkuin viisi, minä en kyseenalaistaisi sitä mitä minä luen, vaan minä uskoisin. Minä hyväksyisin sen, että se on totta, jonka jälkeen minä tekisin parhaani, että ymmärtäisin miksi asia on näin”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä