Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Läheiset

Tunteiden vuoristorataa huumeriippuvaisen rinnalla

Irti Huumeista ry piti läheisten päivät 13.7.-14.7.2019 Lahdessa osana Ida Tynin opinnäytetyötä.  Läheisiltä kysyttiin keväällä 2019, millaisia asioita päivillä pitäisi käsitellä. Suunnittelu tehtiin yli seitsemänkymmenen läheisen vastausten pohjalta.

Omaishoidon palkkiota on korotettava vähintään 100 € / kk

Omaishoidon merkitys tulee korostumaan entisestään väestön ikääntyessä. Viiden vuoden kuluttua vuonna 2024 Suomessa on arviolta 40 % enemmän yli 75-vuotiaita kuin nyt. Valtaosa sekä omaishoidettavista että omaishoitajista ovat ikäihmisiä.

Suomessa on tällä hetkellä 44 000 sopimusomaishoitajaa, jotka saavat erittäin tiukoin kriteerein säännösteltyä ja kunnan määrärahojen riittävyydestä riippuvaista omaishoidonpalkkiota. 
 

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta vuotta 2019 Teille ja läheisillenne!

Katselin eilen Netflixistä sinne juuri tullutta Bruce Springsteenin Broadway-esitystä, jossa hän laulujen lomassa kertoo elämänsä vaiheista. Hänen kertomansa muistot ja elämänvaiheet saivat miettimään omaa matkaa tähän asti ja muistelemaan menneitä sekä jo täältä ikuisuuteen siirtyneitä läheisiä. Yön hiljaiset tunnit ja tämä aamukin on mennyt oudon sentimentaalisen olon vallitessa. Kaipuuta ja surua on paljon mielessä, mutta samalla myös suurta kiitollisuutta.

Kiitollisuus jo menneitä kohtaan - olette muistoisamme läsnä jouluna

Jouluaatto 2014 Ikaalisten hautausmaalla

Jouluaaton 2014 kynttilöitä Ikaalisten hautausmaalla; muualle haudattujen omaisten ja läheisten muistolle. Heitä on paljon - kynttilöitä on paljon. Hautamuistomerkkiin liittyy liikuttava tarina.. Katso kuvat; https://picasaweb.google.com/113679801467129695575/Jouluaatto2014#609679...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä