Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Koulukiusaaminen kotimaa

Koulukiusaamisen liittyvät harhakäsitykset estävät ongelmiin puuttumisen

Koulukiusaamisesta julkisuudessa puhuttaessa jopa asiantuntijalausuntojen osalta esiintyy monesti sellaisia harhakäsityksiä, että tuntuisi niiden perustuvan enemmänkin Simpsons -animaatioon, kuin oikeaan elämään. Esittelen kolme yleisintä harhakäsitystä.

 

  1. Koulukiusaajilla on huonot kotiolot ja he purkavat koulussa pahaa oloaan muihin oppilaisiin.

 

  1. Koulukiusaaja saattaa olla koulun kingi, mutta varmasti opiskelujen jälkeen hän päätyy johonkin huonoon työpaikkaan tai sitten syrjäytyy.

 

Kiusaaminen jättää ikuiset arvet

 

 

Miksi kiusataan? Miksi sitä ei saada loppumaan? Tajuavatko kiusaajat edes kiusaavansa? Miksi kiusaajat eivät ymmärrä tekojensa vakavia seurauksia?

Kiusaamista on ollut aina kaikissa yhteiskuntaluokissa sekä ikäryhmissä. Kiusaamisen muodot vaihtelevat eri ikä- ja elämänvaiheissa ja tulevat iän myötä yhä monipuolisemmiksi sekä vaikeammiksi tunnistaa.Kuka tahansa, joka on vähän erilainen kuin toiset tai menestyy koulussa, urheilussa ym. joutuu helposti kiusaamisen kohteeksi.

Piia-Katriina Ylänkö=Rutto

Olen nyt 38-vuotias ja muistan edelleen kaiken. Minun nimeni oli ”Rutto” ja minua kiusattiin rankasti, kuuden vuoden ajan, ajoittain päivittäin, joskus vain viikoittain, fyysisesti ja henkisesti. Rutto tarttuu, on ällöttävää, mätää. Helsingin Ruttopuiston ohi en edelleenkään halua mennä. Kun joku sanoo rutto, muistan taas kivun ja pakokauhun. Sanaa on vaikea kirjoittaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä