Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Jouluaatto

Jouluaaton kunniavartio Mannerheimin haudalla

Olin taas jouluaaton kunniavartiossa Mannerheimin hautapaadella Hietaniemessä. Keli oli aika rapsakka, mutta onneksi vuoroni oli vain puoli tuntia. Joillainhan se aikanaan kesti viisikin vuotta.

Hetkeä myöhemmin oli kenraalien vuoro. Tänä vuonna he olivat puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg, ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Sampo Eskelinen, Suomen sotilasedustaja EU:ssa ja Natossa kontra-amiraali Juha Vauhkonen ja puolustusvoimien operaatiopäällikkö kenraaliluutnantti Eero Pyötsiä.

Siunattua joulua

Tänään on jouluaatto. Joulu on naamioitu maallisin voimin kaupalliseksi juhlaksi. Jos ottaa joulusta pois Jeesus-lapsen niin jää vain tyhjyys. Kuin paketti ilman lahjaa. Verhona vain kauniit kääreet. 

Olen saanut muutaman joulukortin, jossa toivotetaan englanniksi "Season's Greetings". Kiitän muistamisesta, mutt sellainen toivotus ei ilahduta ketään.

Jouluaaton sävyjä matkan varrelta

On jälleen kerran onni tuntea ihmisiä monista piireistä.

Olen reilut kymmenen vuotta noudattanut 24.12 samaa kaavaa. Aatto alkaa siinä heräämisestä noin puoliltapäivin. Sitten alkaa joulupukin rooliin valmistuminen. Keikkoja on ollut näinä vuosina noin 4-6. Likimain tuttuja ja tutun tuttuja kaikki. Ei mitään Osuuskaupan ilmoitustauluilla tuntemattomille mainostamista tai vastaavaa.

Joulujuhla ilman Jeesusta jäi ontoksi

Joissain joulujuhlissa ihmetellään, miksi lasten joulujuhlista kristillisyys halutaan riisua pois? Monissa perheissä on petytty siihen, kuinka ohjelmissa tepastelevat vain tontut ja joulupukit, kristillisen perinteen puuttuessa kokonaan. Joulu ilman Jeesusta on kuin yrittäisi viettää syntymäpäivää ilman päivänsankaria. Tunnelma ei löydy tontuista ja touhusta, vaan joulun sanomasta ja sen sankarista.

Jouluaatto 2014 Ikaalisten hautausmaalla

Jouluaaton 2014 kynttilöitä Ikaalisten hautausmaalla; muualle haudattujen omaisten ja läheisten muistolle. Heitä on paljon - kynttilöitä on paljon. Hautamuistomerkkiin liittyy liikuttava tarina.. Katso kuvat; https://picasaweb.google.com/113679801467129695575/Jouluaatto2014#609679...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä