Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Huumausainepolitiikka

Miksi kieltolaki ei toimi?

Tässä sekalaiset viisi penniäni kieltolaista.

Alkoholi oli laitonta Suomessa vuosina 1919-1932. Tuona aikana alkoholin kokonaiskulutus laski rajusti, ihmisistä tuli raittiita ja parempia ihmisiä. Kieltolaki toimi kaikin puolin loistavasti eikä siinä nähty mitään vikaa tai kritisoitavaa. Eikä sitä vastustaneet kuin juopot. Mikä voisi muka mennä vikaan, kun tehdään jostain aineesta laitonta? Mietitäänpä.

Kannabista ei tule laillistaa

Lukioiässä ollessani tivasin psykologian opettajaltani perusteellista selitystä sille, miten mielenterveysongelmien puhkeaminen käytännössä tapahtuu. Se selitysmalli - mallia "rautalanka" - oli kerrassaan niin mainio ja konkreettinen, että tuo monimutkainenkin eri kausaliteettisuhteiden lopputulema avartui minulle hetkessä.

 

Äänestäjiä miellyttävä huumepoliittinen kannanotto

Kirjoitin blogikirjoituksen kysymyksistä, joilla minulta on tentattu, olenko hyvä ihminen. Siihen tuli kommentti, jossa minulta kysytiin mielipidettä Suomen huumepolitiikasta. Ju-u, tuohan tuosta listasta vielä puuttuukin. Mielellänihän minä (168 Oulun vaalipiiri) näin vaalien alla annan hunajaisia lupauksia äänestäjille tässä niin monien äänestäjien äänestyskäyttäytymistä vahvasti ohjaavassa kysymyksessä.

Vapaussaaria halukkaille?

Saaria joissa on loputtomasti huumaavia aineita tarjolla, ja jossa ihmiset saavat vetää huumeita, kunnes kuolevat, tai tulevat järkiinsä?

Erilaisten huumaavien aineiden saaret erikseen. Koska ei tietenkään haluta automaattista ketjua kohti "kovempia" huumeita.

Jatkuva videovalvonta koko saarella ja täyssekoilun estopartiot. Välillä osallistujat saavat tai pakotetaan katsomaan omia "saavutuksiaan" menneillä viikoilla.

Helsingin hullut päivät jatkuvat

Aina kun luulee, ettei Helsingin kaupunginvaltuusto voi enää hullumpia esityksiä käsitellä ja hyväksyä, tulee ehtymättömästä lippaasta lisää.

Tänään valtuusto käsitteli Mirita Saxbergin (Kokoomus, nyk. Liike Nyt) aloitetta, joka esittää että kaupunki ryhtyy testaamaan huumausaineita. Siis, että verovaroin ylläpidetään paikkaa, johon henkilö voi tulla testauttamaan huumausaineensa ennen käyttöä.

Huumeuniversumin big bang

Historian kuuluisimmatkin räjähdykset, kuten Hirošiman atomipommi tai Viipurin pamaus, ovat kaikki olleet ajallisesti lyhytkestoisia pamahduksia, räiskähdyksiä tai tussahduksia. Pitkäänhän me uskoimme, että alkuräjähdys on ainoa pitkäkestoinen räjähdys - sehän taitaa olla vähän kesken vieläkin.  Vuoden 1968 elokuussa, samoihin aikoihin, kun neuvostopanssarit kurvasivat Prahan kaduilla, meillä Suomessa kuitenkin herättiin toiseen ja aivan toisenlaiseen pitkäkestoiseen räjähdykseen. 

Huumeiden testauspalvelu on tehokasta päihdetyötä

Nuorten satunnaisen huumeiden käytön arkipäiväistyminen on päivittäin otsikoissa. Tänään iltapäivälehden toimittaja kertoi saaneensa ladattua Tor-verkon käyttöön tarvittavat sovellukset ja mahdollistettua pirin hankkimisen kahdessa minuutissa.

Suurin osa huumeita käyttävistä ihmisistä on nykyisen päihdetyön tavoittamattomissa. Nimetön 24h avoinna oleva huumekauppa käy netissä vilkkaana.

Huumeiden käyttöä ei voi kieltää

Enkä nyt tarkoita sitä, ettei kielloilla ole mitään vaikutusta käyttöön, vaan sitä, ettei valtion lainsäädäntövalta ulotu huumeiden käytön kieltämiseen.

Ministeri ehdottaa kannabiksen poistamista huumausainelistalta

Sain tiedon erittäin luotettavasta lähteestä, että istuva ministerimme aikoo ottaa ensi viikolla eduskunnassa puheeksi kannabiksen poistamisen huumausainelistalta Suomessa.

Lisäksi sain nähdä lainauksia siitä dokumentista, joka tässä yhteydessä tullaan esittelemään. Dokumentti vetoaa Portugalissa ja USA:n osavaltioissa viranomaistahojen laatimiin raportteihin. Uuden lakiehdotuksen on määrä tulla äänestettäväksi syyskuussa.

HUUMEHAITTOJEN VÄHENTÄMINEN HUUMAUSAINELAKIIN!

Miksi moista ei ole alunperin kirjattu lakiin? Huumetta käytetään ja tullaan käyttämään laista riippumatta. 

Miksi haittojen minimointia ei ole huomioitu laissa? 

Haittoja on ja ne tulevat lisääntymään, ellei saada järkeä huumausainepolitiikkaan ja sen tuomista nykypäivään.

Esin muuntohuumeet ovat tuleet markkinoille ja niistä ei edes käyttäjät tiedä mitään, lisäksi epä puhtaat perinteiset huumeet ovat iso riski.

Huumeidentestauspalvelu pitää saada myös Suomeen, lakia on siltäkin osin muutettava.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä