Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Herra Heinämäki

Pikku Kakkosen posti

PIIIKKU KAAKKOSEN POOSTI, POSTILOKERO KOLME-NELJÄ-SEITSEMÄN, KOLME-KOLME-SATAYKSI TAAAMPERE KYYMMENEN!

No moi!

Tällä viikolla me ollaankin saatu ihan huimasti postia. Mikko Lapista toivoo Herra Heinämäkeä takasin. Kuule Mikko, pyydäpäs isiä tai äitiä jos ne vois katsoa sun kanssa sitä meidän e-lä-vä-stä ar-kis-tos-ta. Se on se johon arkistoidaan kaikkea vanhaa, niinku Soikiopää ja Pekka ja Pätkä sellasessa vaaan-hassa leffassa kun värejä ei oltu keksitty. Ja kiitti Mikko kuvasta, julkaistaan se tässä.

Entä Suomen sulkapäähineteollisuus?


Suurin uhka Suomen sananvapaudelle näyttää näinä päivinä olevan, että neljä vuotta vanhan lastenproggiksen uusintoja ei jatketa televisiossa. Ja että intiaanipäällikkö Nevahööd on jatkossa nähtävänä ainoastaan Internetissä maailman neljälle miljardille netinkäyttäjälle 24/7.

Yle taipui muutaman somekiukuttelijan edessä-Miksi maksamme Ylelle turhasta?

Olen seurannut nyt useamman päivän aktiivisesti tätä keskustelua Herra Heinämäen sensuroinnista ja siitä alkaneesta some myrskystä. Olen itse saamelainen ja virallinen äidinkieleni on saame väestörekisterissä, vaikken sitä enää osaakaan, johtuen siitä ettei kieltä ole enää tarvinnut. Harmi sinänsä.

 

Me kaikki maailman ihmiset olemme alkuperäisväestöä

Alkuun varoitus äärivasemmistolaisille ja äärioikeistolaisille: tulen vertailemaan teitä toisiinne ja jos se on teille liikaa, tässä kohtaa voi vielä lopettaa lukemisen.

Vasemmiston äärimmäisellä laidalla on linnoittauduttu Saamelaisnuorten puheenjohtajan Petra Laitin taakse, joka vaati Twitterissä Yleä poistamaan lastenohjelman, koska siinä esiintyi amerikkalaisen “alkuperäisväestön” intiaanihahmo. Petra Laiti on Suomen tämän hetken etnonationalisti numero uno. Pahoittelut etnisenä suomalaisena ei-suomalaisen sanan käytöstä.

Vielä Herra Heinämäestä, saamelaisista ja kulttuurisesta omimisesta

Suomi on nyt muutaman päivän kohissut YLE:n päätöksestä hyllyttää Pikku Kakkosesta tunnetuksi tullut Herra Heinämäki sarjassa esiintyvän intiaanihahmon takia. Hyllytyksen laittoi alulle Suomen saamelaisnuorten puheenjohtaja Petra Laiti, jonka mielestä Herra Heinämäessä esiintyvä intiaanihahmo edusti ns. kulttuurista omimista parhaimmillaan.

Petra Laiti pilaa saamelaisten maineen. Herra Heinämäki takaisin ohjelmistoon!

Mitenhän tämän aloittaisin, ettei porukka suuttuisi?.. No totuttuun tapaan, en välitä mitä muut minusta ajattelee ❤

Eli minua suoraan sanottuna vituttaa tämä Petra Laitin ajama asia, että Herra Heinämäen lastenohjelma meitä saamelaisia loukkaisi!! Ugh. Minä puhuin nyt kaikkien puolesta ja tervetuloa kommentoimaan jos koet asian toisin.

Tässä linkki asiaan. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005660030.html

 

Sananvapaus Nyt!

YLERTASS:n sensuroitua suositun lastenohjelman Herra Heinämäen on aika vähän laajemmin keskustella sananvapaudesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä