Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta FSB

Youtubessa luvattu vallankumous

Venäjällä piti tapahtua vallankumous 5. 11. 2017. Sitä on vuodesta 2013 alkaen luvannut YouTube-kanavallaan Vjatšeslav Maltsev, viime vuonna Venäjältä paennut eksentrinen oikeistopopulisti.

Päivän Trumpit

Presidentti Trumpilla oli ahkera mielipidepäivä:

Hän lupasi poistaa valtion ja kirkkojen rajalinjan, jotta tunnustuksellinen uskonnonopetus voitaisiin tuoda kouluihin; ja suoda kirkoille mahdollisuus rahoittaa puolueita.

Hän lupasi poistaa FSB:n (KGB:n) kanssa käytävän kaupan pakotelistalta.

Hän kutsui Australian naapurisaariensa keskitysleireille eristämiä pakolaisia "laittomiksi siirtolaisiksi" ja ilmoitti vastustavansa Yhdysvaltain tekemää sopimusta heidän vastaanottamisestaan.

Venäjän uutiskatsaus - viikko 30

Tällä viikolla kaksi uutista: Tullin pääjohtajan pidätys ja talouden kuulumiset.

 

Venäjän tullin pääjohtajan pidätys

 

Enpä olisi tämän viikkokatsaussarjan alussa uskonut, että joudun kirjoittamaan näin usein FSB:stä. Vielä 2010-luvun alussa FSB ei juuri näkynyt Venäjän sisäpolitiikassa ja näkyvät pidätykset tapahtuivat tutkintakomitean tai syyttäjänviraston toimesta. Tämä paradigma muuttui tänä kesänä.

 

Venäjän uutiskatsaus - viikko 29

Tällä viikolla keskityn kahteen pääuutiseen: tutkintakomitean korkeiden virkamiesten pidätyksiin ja Venäjän dopingskandaalin uusimpiin käänteisiin.

 

Tutkintakomitean viranomaisten pidätykset

 

Venäjän uutiskatsaus - viikko 28

Venäjän uutiskatsauksessa tällä viikolla kirjoitan varapääministerin koirien hulppeasta elämästä, FSB:n vastavalmistuneiden autoajelusta, sekä harmaan talouden torjunnasta.

 

Varapääministerin aristokraattiset koirat

 

Uutisvirrasta napattua

Amerikkalainen Turing Robotic Industries (TRI) on perustamassa Saloon uutta älypuhelintehdasta.  Samalla se siirtää pääkonttorinsa Kaliforniasta Suomeen. Puhelimen käyttöjärjestelmäksi on on tulossa suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish?

http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltalaisyritys_aloittaa_puhelinten_valmistuk...

Venäläismedia kertoo Venäjän turvallisuuspalvelun pidättäneen 26 afgaanipakolaista Kantalahdessa. He olivat saapuneet laittomasti Venäjälle ja pyrkivät Suomeen hakeakseen sieltä turvapaikkaa?

Suomen ja Venäjän sisäministeritapaaminen - tyhjänpäiväinen itärajan ongelmille?

Suomen sisäministeri Petteri Orpo tapaa tänään Venäjän sisäministeri Vladimir Kolokoltsevin valtioneuvoston edustuskartanossa Vantaalla. Sisäasiainministeriön tiedotteen mukaan tapaamisen aiheena on laittomaan maahanmuuttoon liittyvän yhteistyön tiivistäminen, toisin sanoen Suomen ja Venäjän väliseen rajaan liittyvien ongelmien ratkaiseminen pohjoisessa. Tätä blogia kirjoitettaessa ei tapaamistuloksia ole vielä julkaistu.

Syyttömänä USA:n vankiloissa

Radiossa haastateltiin äsken suomalaista liikemiestä Tapani Koivusta joka on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan amerikkalaisista vankiloista: Amerikkalainen painajainen: Vuoteni USA:n vankiloissa

Perusvankeja on 2,5 miljoonaa ja 5 miljoonaa valvonnassa. Yksityisessä vankilassa omistaja voi saada jopa 250 dollaria makuupaikasta yhdestä yöstä, "sänky" on paljas teräslevy, ei tyynyä ei peittoa lakanoista puhumattakaan. Yhdysvaltain vankeinhoito muodostaa valtavan vankilabisneksen.

Venäjän FSB kaappaa KaPon(Viron SUPO) työntekijän Viron maaperältä

Venäjän turvalllisuuspalvelu FSB kaappaa KaPon(Viron SUPO) työntekijän Viron maaperältä. Painopiste siirtyy Ukrainasta tänne.

Hyvää viikonloppua!!!

http://news.err.ee/v/main_news/b5a7a5ab-f300-4ef2-8d4a-7f21941c53ef
http://www.postimees.ee/2911313/fsb-kinnitas-kaitsepolitsei-tootaja-kinn...
http://itar-tass.com/proisshestviya/1423990

(Venäläiset sotilaat, jotka liikkuvat venäläisillä panssarivaunuilla, eivät ole venäläisiä sotilaita.)


 


 

Liteinyin silta nousi pystyyn..

Liteinyin silta (Литейный мост) on yksi niistä Nevan kauneita siltoja, jotka nousevat jokaisena yönä ylös komeassa lähimetropolissamme, Pietarissa. Olen joskus istunut sen edessä, yöllisessä taksissa, ja myös kulkenut sen alle kun tein vuonna 2004 fennoskandian ympäripurjehduksen:
http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/53605-asumme-suurella-saarella

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä