Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ennakkotapaus

Poliisihallitus saattaa pettää lippaiden omistajat

Aikoinaan vuonna 2011 uuden aselain tultua voimaan Poliisihallitus ilmoitti, etteivät starttipistoolit tarvitse lupia. Myöhemmin se on kuitenkin vastoin aikaisempia ilmoituksia ilmoittanut niiden tulleen luvanvaraisiksi lain voimaan tullessa. Sen jälkeen on käyty rikosoikeudenkäyntejä starttipistoolien omistajia vastaan. Poliisihallitus saattaa pettää lippaiden omistajat samalla tavoin ilmoittamalla aluksi, etteivät jotkut lippaat tarvitse lupia eikä niitä tarvitse tehdä toimintakelvottomiksi tai pienikapasiteettisiksi.

"Allahu akbar!" - uskontunnustus, taisteluhuuto vai hätäilmoitus?

Miljardin päivittäisen rukoushetken ydinsanat on nyt oikeuden päätöksellä kuultu myös joukkoliikenteeseen ja torielämään liittyneissä erityismerkityksissään Suomessakin.

Rikosnimike ”Julkinen kehottaminen rikokseen”

Viime viikon tiistaina Mikkelin käräjäoikeudessa käsiteltiin kolme vuotta vanhaa facebook kirjoitustani ennakkotapauksena rikosnimikkeellä ”Julkinen kehottaminen rikokseen”.

Nokialta vaaditaan miljoonan punnan korvausta kasvaimesta

Kiinnostava oikeuscase on meneillään Englannissa. Keskiössä Nokia 3310. Kuulohermokasvaimia on jo 2 korvattu työntekijöille.

Falmouthin tuulivoimaloiden kohtalo herättää jo kansainvälistä kiinnostusta

​Falmouthin tuulivoimalat ovat saaneet jo paljon kansallista mielenkiintoa osakseen, ja nyt myös jo laajemminkin. http://www.energyandpolicy.org/falmouth-wind-farm-case

​Alun alkaen Falmouthin voimalat ovat olleet onnettomia ja samalla onnenpotkuja, miten asian nyt haluaa nähdä. Tapauksesta löytyy niin paljon samankaltaisuuksia, joita on sittemmin nähty meidänkin tuulivoimaloiden lähettyviltä tapahtuvan.

Oikeuden ennakkopäätös USA:ssa, tuulivoimala on terveyshaitta?

Ennakkotapausten läpikäynti oikeusoppineille antaa mahdollisuuden peilata käsiteltävää tapausta aikaisemmin samankaltaisten tapausten käsittelyyn oikeudessa.

Uuden ja vaikean asian käsittely, kuten teollisuusluokan tuulivoimaloiden aiheuttamat terveyshaitat, merkitsee aina selvityksiä, jotka vaativat runsaasti aikaa ja resursseja, ennen kuin samantyyppisille tapauksille muodostuu oikeusnormi, ennakkotapaus, jonka mukaan oikeus todennäköisesti käsittelee tulevia samankaltaisia oikeusjuttuja.

Ennakkotapaukset oikeusjärjestelmässä saattaavat haaskata resursseja

Johdanto

Kirjoitan aiheesta ilman minkäänlaista asiantuntemusta, en tunne oikeusprosessien käytäntöjä lainkaan, joten on hyvinkin mahdollista että mielikuvani tuomioistuinten toiminnasta on pahasti virheellinen. Samoin voi kaikki muukin sisältö kirjoituksessa osoittautua virheelliseksi.

Ennakkotapaukset ja hierarkaalinen tuomioistuinjärjestelmä

Ennakkotapaukset ovat osa hierarkaalista tuomioistuinjärjestelmää, jossa hierarkiassa korkeamman oikeuden päätös voi muodostaa ennakkotapausken alemmille tuomioistuimille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä