Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ennakkoäänestys ulkomailla

Кропоткинский переулок äänestyspaikkani

Ensin ajattelin käyttää ensi kertaa tarjottua kirjeäänestysmahdollisuutta hyväkseni, mutta aika näytti menevän vähän tiukalle. Äänestäjän kun on itse pidettävä huoli siitä, että tilaa materiaalin ajoissa ja lähettää sen ajoissa. En viitsinyt riskeerata. Minulla on hyvin muistissa kuinka 28.2. lähetin ehdokkaan suostumuksen ja vakuutuksen Kirovin kadun postista, joka ainoana toimii kello 22 asti illalla. Silloin jo sanottiin, että ulkomaille meneville minkään luokan kirjeille ei ole mitään takuuta perille menosta missään ajassa. Se kirje onneksi meni perille Jyväskylään...

Kirjeäänestys

Tänään juuri tunti sitten sain tietää merkittävästä uudennoksesta vaalisysteemiin: näin ylipäänsä ensi kertaa elämässäni sanan kirjeäänestys suurten vaalien yhteydessä. Postilaatikkooni Suomessa oli tullut ilmoitus äänioikeudesta ja siinä tämä minua koskeva asia oli mainittu.

Ei niin kuin ole voitu uutisoida asiasta aikaisemmin? Vastikään oli joku nettikeskustelu, jossa taas pohdittiin sitä, että nettiäänestämistä voisi kokeilla ulkomailla asuvilla jos niilläkään. Kukaan ei tiennyt mitään kirjeäänestyksestä.

Äänestä (minua) ulkomaillakin!

Muistattehan, että ukomaillakin voi äänestää Suomen kuntavaaleissa. Lomamatkalla tai muuten ulkomailla oleskelevat Suomen kansalaiset voivat äänestää kuntavaaleissa. Pysyvästi ulkomailla asuvilla suomalaisilla ei ole äänioikeutta Suomen kuntavaaleissa.

Ennakkoäänestys ulkomailla järjestetään 29.3-1.4.2017.

Tässä on lista ennakkoäänestyspaikoista ulkomailla: http://tulospalvelu.vaalit.fi/KV-2017/fi/ulkomais.html.
 

Ennakkoäänestys Buenos Airesissa 9.5.2015

Ennakonäänestys Buenos Airesissa 9.4.2015 Buenos Aires toukokuussa 2015 Vaalilautakunnasta tulleen äänioikeuden vahvistavan tietopaketin ohjeita seuraten hakeuduin ennakkoäänestyspaikalle Buenos Airesissa. Suurlähetystö sijaitsee Santa Fé puistokadulla toimistorakennuksen viidennessä kerroksessa jonka se jakaa Kroatian lähetystön kanssa. Myöhäisestä iltapäivästä johtuen lähetystö oli suljettu, mutta alakerran vartija ohjasi seurueeni ystävällisesti hissille ensin asianmukaisen ilmoituksen tehtyään ja passini tiedot kirjattuaan; ja kun selvisi että halusin mennä äänestämään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä