Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläkeläisten elintaso

Prismoihin opiskelija- ja eläkeläisalennus

Monet meistä tekevät päivittäin ostoksia HOK-Elannon toimipaikoissa, kuten Prismassa, S-marketissa ja Alepassa. Tehdessämme ostoksia näissä paikoissa saamme hyvitystä S-bonusjärjestelmän kautta. Monet asiakkaat hyötyvät järjestelmästä ja järjestelmä on pidetty. Myös minä olen aktiivinen S-ryhmän asiakas ja saamani bonuskertymä ilahduttaa kuukausittain.

Eläkeläisille myös veronalennus

Hallitus on lupaillut veronalennuksia, jos yhteiskuntasopimus saadaan voimaan. Palkkatyöläisillä veronalennus todennäköisesti toteutetaan työtulovähennystä korottamalla.

Täysin varma häviäjä on jälleen eläkeläinen, joka jo tämän vúoden alusta sai todeta jääneensä jälleen ns. "mopen osalle". Työtulovähennystä korotettiin, eläketulovähnnystä ei korotettu.

Todennäköisesti nyt käy taas samalla tavalla. Eläkeläiset saavat kiltisti katsella sivusta, kun muut  kansalaisryhmät saavat korvausta nousevista kustannuksista.

Kuin teuraalle talutettava lammaslauma

Ehkä tuo otsikko on hivenen liian kovasti sanottu, mutta kieltämättä pieneläkeläisten käyttäytyminen muistuttaa kohtaloonsa alistunutta lammaslaumaa. Kaikki nykyisen hallituksen, niin kuin aikaisempien hallitustenkin,  iskut vyön alle hyväksytään mukisematta, ihan pieniä protesteja lukuunottamatta. Kun tiedetään, että jopa alle tuhannen euron eläkkeensaajia on Suomessa noin 350,000 henkeä, alistuminen protestoimatta ainaiseen elintason huonontamiseen tuntuu lähes uskomattomalta.

Eläkeläisilläkin elämää

Eläkeläisilläkin elämää

Helsingin Sanomat pääkirjoituksessan 21.12.2015 ilmoitti, että ”eläkevuosina ei ole tarkoituskaan yltää samaan elintasoon kuin työelämän aktiivivuosina”. Armollisesti pääkirjoitustus kuitenkin totesi, että ”ei elintaso saisi rohmahtaakaan”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä