Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläkekassat

Eläkeläiset rikastuvat

Minua on jo pitkään hämmästyttänyt väite, jonka mukaan eläkeläisten tulotaso ei ole alentunut, vaan päinvastoin noussut koko ajan.

Päätoimittaja Reijo Ruokanen yritti vääntää asian minulle rautalangasta:  - Kiljunen on väärässä myös väittäessään, että nykyinen taitettu eläkeindeksi köyhdyttää eläkeläisiä. Ei köyhdytä. Eläkkeensaajien tuloero palkansaajiin kasvaa, jos reaalipalkat nousevat, mutta se ei tarkoita, että reaalieläkkeet pienenesivät. Ne nousevat, mutta nousuvauhti on pienempi kuin palkoissa.

Ja sinähän sen maksat, aikun KEVAa.

Minä olen eläkkeeni ansainnut huudahdus, voisi kuulua kovapalkkaisella eläkelläiseltä.

Kiittääkö työ tekijäänsä eläkkeellä?

Työ tekijäänsä kiittää ja ahkeruus palkitaan! Mutta palkitaanko ahkeruudesta enää eläkkeellä? Tämä kysymys on varmaan jäänyt askarruttamaan monia eläkeläisiä viime vuosina.

Lupasimme vuosia sitten, että eläkeläisten ei tarvitse maksaa enemmän veroja tuloistaan kuin palkansaajien. Nykyisin tämä ei ole totta. Perusajatus on kadonnut jonnekin viime vuosina.

Eläkeläiset, on vastaiskun aika

Eduskuntavaalit lähestyvät. Juuri nyt on eläkeläisten aika astua yhtenä rintamana barrigadeille puolustamaan oikeuksiaan. Meidän jokaisen on syytä kysyä ehdokkaaltamme hänen kantaansa eläkkeitten leikkaamiseen. Helpoimmin ehdokkaan kannan saa varmasti selville uudesta vaalikoneesta, tuskin kysymyksien laatijoilla on varaa olla kysymättä kantaa eläkeasioihin.

Eläkepommi

Jos Kontulassa hunsvotti ryöstää eläkeläisen rahat niin joutuu pian poliisin käsiin. Mutta lehdissä joku silmäätekevä hunsvotti ilmoittaa suunnittelevansa eläkerahojen  ryöstämistä!

On annettu mielikuva että ne ovat yhteiskunnan rahoja. Vielä pahempi on väite että työssäkäyvät muka maksaisivat meidän eläkkeet. Me eläkeläiset olemme itse vuosikymmenien aikana maksaneet omat eläkkeemme reilusti. Eläke on osa jälkikäteen maksettavaa palkkaa, ei sosiaaliavustusta!

 Tällaiset vääristelyt paljastuvat kun lasket itse mitä olet maksanut ja paljonko eläkkeesi voisi olla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä