Tämän blogin uusimmat kirjoitukset http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogi/blog Wed, 12 Jun 2019 10:06:50 +0300 fi Turvapaikkapäätökset menettävät merkityksensä – houkutus kuin Sipilän talo http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277248-turvapaikkapaatokset-menettavat-merkityksensa-houkutus-kuin-sipilan-talo <p>Laittomasti maassa oleville koittavat kissanpäivät, sillä hallitus aikoo sivuuttaa turvapaikkajärjestelmän. Aiemmin hädänalaisilla on ollut oikeus suojeluun ja elintasosiirtolaiset on ainakin teoriassa rajattu sen ulkopuolelle. Nyt tilanne muuttuu.</p> <p>Jatkossa ei ole merkitystä mistä syystä tänne tullaan, koska hallitusohjelmassa turvataan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille oikeus yhteiskunnan kustantamaan varhaiskasvatukseen, koulutukseen ja työmarkkinoihin. Pääministeri <strong>Antti Rinne</strong> (sd.) mainitsi vaalitenteissä haluavansa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet äkkiä töihin ja koulutukseen. Jos hallitusohjelman linjauksesta pidetään kiinni, saavat sosialidemokraatit tahtonsa läpi ja bussin täyteen. Esimerkiksi Somaliasta, Afganistanista tai Irakista voidaan jatkossa saapua Suomeen ilman pelkoa palautuksesta, vaikka oikeutta turvapaikkaan ei tulisikaan.</p> <p>Oleskeluluvan voisi jatkossa saada työn perusteella, vaikka itse turvapaikkapäätös olisi kielteinen. Koko suku voi täyttää kriteerit kun lättyfirman kontrahdit muotoillaan sopivasti.&nbsp;Tämä on mielestäni suurempi houkutus kuin Sipilän tarjoama talo Kempeleellä. Lain rikkomisesta tulisi seurata rangaistus, mutta nyt tämäkin tarjotaan hopeavadilla, jos lain mukaiset edellytykset eivät muuten täyty. Laittomasti maassa olevat pitäisi muutenkin ottaa talteen ja palauttaa kotimaihinsa.</p> <p>Valitettavasti myös perheenyhdistäminen helpottuu. Hallitusohjelmassa kohtuullistetaan perheenyhdistämisen tulorajoja. Kansainvälistä suojelua saavaan alaikäiseen ei toimeentulovaatimusta sovellettaisi lainkaan. Tässä on vaarana, että Suomi näyttäytyy entistä houkuttelevammalta suhteessa muihin Pohjoismaihin. Muissa Pohjoismaissa on jo nyt huomattavasti tiukemmat kriteerit perheenyhdistämiselle. Nyt hallitus luo Suomesta houkutuslinnun laajamittaiselle elintasosiirtolaisuudelle. Kiintiöpakolaisiakin otetaan vähintään 850.</p> <p>Olemme Pohjolan Hölmölä, kun Sipilän kutsusta ei näytetä opitun yhtään mitään.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Laittomasti maassa oleville koittavat kissanpäivät, sillä hallitus aikoo sivuuttaa turvapaikkajärjestelmän. Aiemmin hädänalaisilla on ollut oikeus suojeluun ja elintasosiirtolaiset on ainakin teoriassa rajattu sen ulkopuolelle. Nyt tilanne muuttuu.

Jatkossa ei ole merkitystä mistä syystä tänne tullaan, koska hallitusohjelmassa turvataan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille oikeus yhteiskunnan kustantamaan varhaiskasvatukseen, koulutukseen ja työmarkkinoihin. Pääministeri Antti Rinne (sd.) mainitsi vaalitenteissä haluavansa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet äkkiä töihin ja koulutukseen. Jos hallitusohjelman linjauksesta pidetään kiinni, saavat sosialidemokraatit tahtonsa läpi ja bussin täyteen. Esimerkiksi Somaliasta, Afganistanista tai Irakista voidaan jatkossa saapua Suomeen ilman pelkoa palautuksesta, vaikka oikeutta turvapaikkaan ei tulisikaan.

Oleskeluluvan voisi jatkossa saada työn perusteella, vaikka itse turvapaikkapäätös olisi kielteinen. Koko suku voi täyttää kriteerit kun lättyfirman kontrahdit muotoillaan sopivasti. Tämä on mielestäni suurempi houkutus kuin Sipilän tarjoama talo Kempeleellä. Lain rikkomisesta tulisi seurata rangaistus, mutta nyt tämäkin tarjotaan hopeavadilla, jos lain mukaiset edellytykset eivät muuten täyty. Laittomasti maassa olevat pitäisi muutenkin ottaa talteen ja palauttaa kotimaihinsa.

Valitettavasti myös perheenyhdistäminen helpottuu. Hallitusohjelmassa kohtuullistetaan perheenyhdistämisen tulorajoja. Kansainvälistä suojelua saavaan alaikäiseen ei toimeentulovaatimusta sovellettaisi lainkaan. Tässä on vaarana, että Suomi näyttäytyy entistä houkuttelevammalta suhteessa muihin Pohjoismaihin. Muissa Pohjoismaissa on jo nyt huomattavasti tiukemmat kriteerit perheenyhdistämiselle. Nyt hallitus luo Suomesta houkutuslinnun laajamittaiselle elintasosiirtolaisuudelle. Kiintiöpakolaisiakin otetaan vähintään 850.

Olemme Pohjolan Hölmölä, kun Sipilän kutsusta ei näytetä opitun yhtään mitään.

]]>
72 http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277248-turvapaikkapaatokset-menettavat-merkityksensa-houkutus-kuin-sipilan-talo#comments Hallitusohjelma Hallitusohjelma 2019 Turvapaikkajärjestelmä Wed, 12 Jun 2019 07:06:50 +0000 Vilhelm Junnila http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277248-turvapaikkapaatokset-menettavat-merkityksensa-houkutus-kuin-sipilan-talo
On kotiinpaluun aika. http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274396-on-kotiinpaluun-aika <p>Vaalihuoneistot ovat tänään avoinna klo 20.00 saakka. Käytä ääntäsi ja vaikuta Suomen suuntaan.</p> <p><strong>Olen</strong> Varsinais-Suomen Perussuomalaisten puheenjohtaja ja varakansanedustaja. Olen hyvin perehtynyt työ-,&nbsp; eläke- ja yrityslainsäädäntöön sekä maahanmuuttoon.</p> <p><strong>Kannatan</strong> yksilönoikeuksia, yritysten ja maataloustuottajien toimintaedellytyksiä ja työn verotuksen&nbsp;<br />keventämistä. Suomalaista syntyvyyttä on tuettava verotuksessa lapsivähennyksellä ja asuntolainan<br />korkovähennyksellä. Perheen oikeutta päättää&nbsp; lastenhoidon järjestämisestä tulee puolustaa.<br />Eläkkeisiin tarvitaan taso- ja indeksikorotus ja&nbsp; vanhustenhoitoon resursseja. Tärkeinä hankkeina pidän Tunnin junaa, Uudenkaupungin rataa, Turun&nbsp; kehätietä ja 8- ja 9-tietä.</p> <p><strong>Vastustan</strong> autoiluun, asumiseen ja muuhun tavalliseen elämään kohdistettavia ideologisia&nbsp;haittaveroja ja kieltoja. Työehtoja polkevan&nbsp;halpatyövoiman maahantuloa ei tule helpottaa.&nbsp; lman suojelutarvetta ja laittomasti maassa&nbsp;oleville maahantulijoille koittaa kotiinpaluun aika.</p> <p>&nbsp;</p> <p>ÄÄNESTÄ VARMUUDELLA</p> <p><strong>Näyttöä osaamisesta ja aktiivisuudesta</strong><br />Eniten toteutuneita aloitteita kuntapolitiikassa.&nbsp;Tuloksia puheiden sijaan.</p> <p><strong>Asiat oikeaa reittiä eteenpäin</strong><br />Vuosien työkokemus eduskunnasta, verkostot yli puoluerajojen. Tavallisen ihmisen puolella.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Vaaliesitteeni on luettavissa täällä:</strong></p> <p><a href="https://vilhelmjunnila.fi/wp-content/uploads/2019/04/88-esite1.jpg" title="https://vilhelmjunnila.fi/wp-content/uploads/2019/04/88-esite1.jpg">https://vilhelmjunnila.fi/wp-content/uploads/2019/04/88-esite1.jpg</a></p> <p><a href="https://vilhelmjunnila.fi/wp-content/uploads/2019/04/88-esite2.jpg" title="https://vilhelmjunnila.fi/wp-content/uploads/2019/04/88-esite2.jpg">https://vilhelmjunnila.fi/wp-content/uploads/2019/04/88-esite2.jpg</a></p> <p>&nbsp;</p> <p><em><strong>Vilhelm Junnila</strong>&nbsp;on ehdolla Varsinais-Suomessa. Hän on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, varakansanedustaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.</em></p> <p><em>Lue lisää verkkosivuilta&nbsp;<a href="https://vilhelmjunnila.fi/" target="_blank">klikkaamalla tähän</a>&nbsp;</em><em>tai tutustu&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/vilhelm.junnila" target="_blank">Facebookissa</a>&nbsp;ja&nbsp;<a href="https://twitter.com/vilhelmjunnila" target="_blank">Twitterissä</a>.</em></p> <p>Vilhelm Junnilan äänestysnumero on 88. Muista äänestää!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Vaalihuoneistot ovat tänään avoinna klo 20.00 saakka. Käytä ääntäsi ja vaikuta Suomen suuntaan.

Olen Varsinais-Suomen Perussuomalaisten puheenjohtaja ja varakansanedustaja. Olen hyvin perehtynyt työ-,  eläke- ja yrityslainsäädäntöön sekä maahanmuuttoon.

Kannatan yksilönoikeuksia, yritysten ja maataloustuottajien toimintaedellytyksiä ja työn verotuksen 
keventämistä. Suomalaista syntyvyyttä on tuettava verotuksessa lapsivähennyksellä ja asuntolainan
korkovähennyksellä. Perheen oikeutta päättää  lastenhoidon järjestämisestä tulee puolustaa.
Eläkkeisiin tarvitaan taso- ja indeksikorotus ja  vanhustenhoitoon resursseja. Tärkeinä hankkeina pidän Tunnin junaa, Uudenkaupungin rataa, Turun  kehätietä ja 8- ja 9-tietä.

Vastustan autoiluun, asumiseen ja muuhun tavalliseen elämään kohdistettavia ideologisia haittaveroja ja kieltoja. Työehtoja polkevan halpatyövoiman maahantuloa ei tule helpottaa.  lman suojelutarvetta ja laittomasti maassa oleville maahantulijoille koittaa kotiinpaluun aika.

 

ÄÄNESTÄ VARMUUDELLA

Näyttöä osaamisesta ja aktiivisuudesta
Eniten toteutuneita aloitteita kuntapolitiikassa. Tuloksia puheiden sijaan.

Asiat oikeaa reittiä eteenpäin
Vuosien työkokemus eduskunnasta, verkostot yli puoluerajojen. Tavallisen ihmisen puolella.

 

Vaaliesitteeni on luettavissa täällä:

https://vilhelmjunnila.fi/wp-content/uploads/2019/04/88-esite1.jpg

https://vilhelmjunnila.fi/wp-content/uploads/2019/04/88-esite2.jpg

 

Vilhelm Junnila on ehdolla Varsinais-Suomessa. Hän on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, varakansanedustaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.

Lue lisää verkkosivuilta klikkaamalla tähän tai tutustu Facebookissa ja Twitterissä.

Vilhelm Junnilan äänestysnumero on 88. Muista äänestää!

]]>
4 http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274396-on-kotiinpaluun-aika#comments Äänestäminen Eduskuntavaalit Eduskuntavaalit 2019 Sun, 14 Apr 2019 09:13:20 +0000 Vilhelm Junnila http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274396-on-kotiinpaluun-aika
Korvaako Saarikko Sipilän ja jäävätkö synnit Sipilälle? http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/271093-korvaako-saarikko-sipilan-ja-jaavatko-synnit-sipilalle <p>Pääministeri Juha Sipilä jätti tänään hallituksensa eronpyynnön presidentille.&nbsp; Toimenpide vaikuttaa vain hetkellisesti, sillä hallitus olisi muutenkin siirtynyt toimitusministeriöksi viikon päästä. Vähemmälle on jäänyt huomio keskustan kokonaistilanteesta. Dramaattisessa kannatussyöksyssä oleva puolue on ongelmissa uskottavuutensa kanssa. Kansalaiset eivät kestä enää yhtään kotikunta-maakuntamallin mukaista markkinakoijausta.</p> <p>Ennustankin, että seuraavaksi Sipilä ilmoittaa eroavansa myös Keskustan puheenjohtajuudesta. Sopivasti ennen vaaleja huudetaan uusi johtoon ja yritetään kirkastaa haurastunutta imagoa. Annika Saarikko oli myös läsnä eilisiltaisessa tapaamisessa, jossa puolue Antti Kaikkosen ja muiden kärkipoliitikkojen ohella punnitsi vaalikikkojaan. Uskon, että Saarikolle on suunniteltu kasvavaa roolia.&nbsp;Hänen avullaan Keskusta voi yrittää pelastaa mitä pelastettavissa on. Synnit jäisivät Sipilälle ja kansalaisille voitaisiin vakuuttaa syyttömyyttä vallitsevaan tilanteeseen.</p> <p>Kansalaisten on hyvä muistaa, että Saarikko oli sosiaali- ja terveysuudistuksen johtaja ja vastuuministeri. Vaikka Sipilä veti tulpan pois ja hyppäsi itse kaarnalaivaan, ovat pinnalla vielä kelluvat keskustalaiset vähintään yhtä suuressa vastuussa.</p> <p>&nbsp;</p> <p><em><strong>Vilhelm Junnila</strong>&nbsp;on ehdolla Varsinais-Suomessa. Hän on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, varakansanedustaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.</em></p> <p><em>Lue lisää verkkosivuilta&nbsp;<a href="https://vilhelmjunnila.fi/">klikkaamalla tähän</a>&nbsp;</em><em>tai tutustu&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/vilhelm.junnila">Facebookissa</a>&nbsp;ja&nbsp;<a href="https://twitter.com/vilhelmjunnila">Twitterissä</a>.</em></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Pääministeri Juha Sipilä jätti tänään hallituksensa eronpyynnön presidentille.  Toimenpide vaikuttaa vain hetkellisesti, sillä hallitus olisi muutenkin siirtynyt toimitusministeriöksi viikon päästä. Vähemmälle on jäänyt huomio keskustan kokonaistilanteesta. Dramaattisessa kannatussyöksyssä oleva puolue on ongelmissa uskottavuutensa kanssa. Kansalaiset eivät kestä enää yhtään kotikunta-maakuntamallin mukaista markkinakoijausta.

Ennustankin, että seuraavaksi Sipilä ilmoittaa eroavansa myös Keskustan puheenjohtajuudesta. Sopivasti ennen vaaleja huudetaan uusi johtoon ja yritetään kirkastaa haurastunutta imagoa. Annika Saarikko oli myös läsnä eilisiltaisessa tapaamisessa, jossa puolue Antti Kaikkosen ja muiden kärkipoliitikkojen ohella punnitsi vaalikikkojaan. Uskon, että Saarikolle on suunniteltu kasvavaa roolia. Hänen avullaan Keskusta voi yrittää pelastaa mitä pelastettavissa on. Synnit jäisivät Sipilälle ja kansalaisille voitaisiin vakuuttaa syyttömyyttä vallitsevaan tilanteeseen.

Kansalaisten on hyvä muistaa, että Saarikko oli sosiaali- ja terveysuudistuksen johtaja ja vastuuministeri. Vaikka Sipilä veti tulpan pois ja hyppäsi itse kaarnalaivaan, ovat pinnalla vielä kelluvat keskustalaiset vähintään yhtä suuressa vastuussa.

 

Vilhelm Junnila on ehdolla Varsinais-Suomessa. Hän on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, varakansanedustaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.

Lue lisää verkkosivuilta klikkaamalla tähän tai tutustu Facebookissa ja Twitterissä.

 

 

]]>
2 http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/271093-korvaako-saarikko-sipilan-ja-jaavatko-synnit-sipilalle#comments hallitus Hallituskriisi Juha Sipilä Keskusta Maakunta- ja soteuudistus Fri, 08 Mar 2019 13:32:26 +0000 Vilhelm Junnila http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/271093-korvaako-saarikko-sipilan-ja-jaavatko-synnit-sipilalle
Juudaksen matka - Soinin poliittinen testamentti http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270831-juudaksen-matka-soinin-poliittinen-testamentti <p>Timo Soinin jättäessä kotimaan politiikan, on syytä muistella vuoden 2017 kunniattomia tapahtumia. Kirjoitus on alunperin julkaistu Uudessa Suomessa 7.7.2017. Toimittaja Lauri Nurmen kirja julkaistiin 24.10.2017.</p><p>Perussuomalaisten puoluekokouksesta on kulunut kuukausi. Selkeästi&nbsp;<strong>Jussi Halla-aholle</strong>&nbsp;hävinnyt kilpakumppani&nbsp;<strong>Sampo Terho&nbsp;</strong>totesi kokouksen päätteeksi, että &rdquo;nyt yhdessä eteenpäin&rdquo;. Toisin kävi.</p><p>Puheenjohtajuuden jättävän&nbsp;<strong>Timo Soinin</strong>&nbsp;tavoitteena ei ollut perustaa uutta eduskuntaryhmää ja uutta puoluetta. &nbsp;Soinin ennen puoluekokousta tekemä sotasuunnitelma oli huomattavasti härskimpi: vallata puolue ja täysin sääntöjen mukaisesti.</p><p>Keskustalle ja Kokoomukselle Halla-aho olisi normaalitilanteessa kelvannut. Maakuntauudistus ja soten valinnanvapaus ovat puolueille niin tärkeitä, ettei hallitusta kaadettaisi henkilövaihdoksen takia. Tietolähteiden mukaan Soini otti etukäteen yhteyttä pääministeri&nbsp;<strong>Juha Sipilään</strong>. Alustavia keskusteluja oikeusoppineiden kanssa oli lähteiden mukaan käyty jo ennen ratkaisevaa viikonloppua. Lännen Median&nbsp;<strong>Lauri Nurmi</strong>&nbsp;kuuli hallituslähteistä huhuja noin viikkoa ennen puoluekokousta. Silloin Soini kirjoitti kuuluisan &rdquo;Juudas meni ja hirtti itsensä&rdquo; -kirjoituksen, jossa sanoi, ettei voisi loikata perustamastaan puolueesta. Se ei ollutkaan tavoite, vaan puolueen valtaaminen.</p><p>Soinin valtiosihteeri&nbsp;<strong>Samuli Virtasen</strong>&nbsp;mennessä Halla-ahon mukana &rdquo;hallitusneuvotteluihin&rdquo;, oli lopputulos selvä. Virtanen viipyi Kesärannassa vain hetken, sillä häneen ei jostakin syystä enää kauheasti luotettu.&nbsp;<strong>Sakari Puiston</strong>&nbsp;jatkaessa Halla-ahon apuna meni Virtanen sieltä suoraan eduskunnan entisen pääsihteeri&nbsp;<strong>Seppo Tiitisen</strong>&nbsp;puheille. Eläkkeelle jäänyt Tiitinen oli luonut luottamuksellisen suhteen puhemies&nbsp;<strong>Maria Lohelaan</strong>. Neuvotteluiden suunnitelma oli, että Sipilä ja Orpo ilmoittaisivat Halla-ahon vaatineen liikaa. Halla-aho sanoi kuitenkin, ettei hänellä ole vaatimuksia: nykyinen hallitusohjelma käy, kunhan sitä noudatetaan. Siitä huolimatta Sipilä tiedotti, ettei edellytyksiä yhteistyölle ole olemassa, joka kuulosti naurettavalta. Jälkikäteen alettiin puhua erilaisista arvomaailmoista.</p><p>Soini ja&nbsp;<strong>Raimo Vistbacka</strong>&nbsp;sopivat toukokuussa varasuunnitelmasta, jos Terhoa ei valittaisi. Soini lipsautti silloin kansanedustaja&nbsp;<strong>Jari Ronkaiselle</strong>&nbsp;&rdquo;jättävänsä tämän uppoavan laivan&rdquo;. Silti suunnitelmasta tiesi vain harva, kuten ministeri&nbsp;<strong>Jussi Niinistö</strong>&nbsp;ja viestintätoimisto Milttonin&nbsp;<strong>Toni Kokko</strong>. Tavoitteena oli saada laajaa arvostusta nauttinut Niinistö puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja enemmistö puoluehallitukseen. Niinistön rooli oli ratkaiseva, sillä puolueen säännöissä päätösvaltaan edellytetään, että puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ovat kokouksessa läsnä. Päätösvaltaan riittää 1/3 puoluehallituksen jäsenistä ja siten Niinistö olisi voinut kutsua kokouksen, kun Halla-aho on Brysselissä.</p><p>Myöhään puoluekokousta edeltävänä perjantaina valtiosihteeri Virtanen teki minulle baarissa ehdotuksen, kun kerroin äänestäväni Halla-ahoa. Virtanen halusi lyödä 20&nbsp;000 euroa vetoa, etteivät perussuomalaiset jatka hallituksessa, jos Halla-aho valitaan. Samana iltana&nbsp;<strong>Lohela</strong>, ministeri&nbsp;<strong>Pirkko Mattila</strong>&nbsp;ja kansanedustaja&nbsp;<strong>Kaj Turunen</strong>&nbsp;poistivat massoittain Facebookista Halla-aholle julkisesti tukensa ilmaisseita henkilöitä.</p><p>Halla-ahon voitto puoluekokouslauantaina ei lopulta tullut yllätyksenä edes Soinille. Niinistön hävitessä&nbsp;<strong>Laura Huhtasaarelle</strong>&nbsp;reagoivat Soinin luottohenkilöt kuitenkin hyvin voimakkaasti. Varapuheenjohtajat eivät ole keskeisessä roolissa missään puolueessa. Ongelma syntyi vasta, kun tärkeä osa suunnitelmaa eli Niinistön valinta ei onnistunutkaan.</p><p>Uudesta ryhmästä ei vielä supistu ydinryhmän ulkopuolelle, vaikka illalla myös Soinin erityisavustaja&nbsp;<strong>Riikka Taivassalo</strong>&nbsp;oli suunnitelmista tietoinen. Puoluehallituksen enemmistö oli edelleen mahdollinen. Se oli tärkein osa Soinin suunnitelmaa, jonka tarkoituksena oli tehdä irtautuvasta ryhmästä perussuomalaisten virallinen eduskuntaryhmä ja toiseen ryhmään jäävistä lainsuojattomia. Puolue olisi jäänyt Soinin ohjattavaksi.</p><p>Valtaosa Terhoa kannattaneista kansanedustajista poistui Huhtasaaren valinnan jälkeen nopeasti Musta Kynnys -nimiseen baariin, vaikka muiden varapuheenjohtajien vaali oli vasta alkamassa. He näyttivät lyödyiltä. Vika ei ollut Halla-ahon tai Huhtasaaren arvomaailmassa &ndash; olihan heidän kanssaan tehty vuosia yhteistyötä. Puoluekokous valitsi johtoon vielä&nbsp;<strong>Teuvo Hakkaraisen</strong>&nbsp;ja&nbsp;<strong>Juho Eerolan</strong>. Eerola oli arvoinensa kelvannut puoluejohtajistoon vuosina 2011-2015 ja Turussa Soini oikein mainosti häntä, kuinka oli kirjaillut maahanmuuttopoliittista osiota hallitusohjelmaan. Kun Eerola vaati sen noudattamista, se ei Soinille kelvannutkaan.</p><p>Baarissa poissaolollaan loistanut Soini tarvitsi &rdquo;hyödyllisiä idiootteja&rdquo;, jotka olivat valmiita toteuttamaan riskialttiin suunnitelman ja uhraamaan itsensä. Promoottorina toiminut Niinistö tarvitsi tukea, jolloin ministeri&nbsp;<strong>Jari Lindströmin</strong>&nbsp;ja erityisavustaja&nbsp;<strong>Juha Halttusen</strong>&nbsp;roolit kasvoivat. Soini toimi harmaana eminenssinä. Useat Terhon tukijat olivat tuohtuneita, kuinka Soinin perintöä kohdeltiin, vaikka Soini oli puolueen työvaliokunnassa itse estänyt kiitosjuhlan järjestämisen. Tunteikkaassa tilassa oli helppo saada tukea uuden ryhmän perustamiselle.</p><p>Soinin johtama puoluehallitus oli lisäksi valmistellut sunnuntaille sääntöuudistuksen, jonka mukaan ministerinimityksistä olisi jatkossa päättänyt puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokous. Tähän saakka ministerinimityksistä on päättänyt puolueen puheenjohtaja. Lisäksi puoluehallituksen kokoa olisi kasvatettu ja siten käytännössä varmistettu, että Soini voisi jatkaa ulkoministerinä. Puoluekokous kuitenkin lähetti säännöt uudelleenvalmisteltavaksi. Tämä katkaisi kamelin selän, vaikkei alkuperäinen valmistelu liittynytkään Soinin suunnitelmiin. Sunnuntaina ryhmä sopi, että Niinistön erityisavustaja&nbsp;<strong>Petteri Leino&nbsp;</strong>ottaa maanantaina yhteyttä neljään muuhun luotettavaksi arvioituun kansanedustajaan. Kaikissa tapauksissa vedottiin kiireeseen ja sähköpostin käyttöä vältettiin paljastumisen vuoksi. Sipilän valtiosihteeri&nbsp;<strong>Paula Lehtomäki</strong>&nbsp;oli yhteydessä&nbsp;<strong>Mikael Hidéniin</strong>&nbsp;ja&nbsp;<strong>Tiitiseen</strong>.&nbsp;Uusi ryhmä tarvitsi kasvot ministeriaition ulkopuolelta ja mukaan saatiin&nbsp;<strong>Simon Elo</strong>.</p><p>Soini ei paljastanut koko suunnitelmaansa kuin lähipiirilleen, mutta lopulta tietoa karkasi Vistbackan kautta. Vaikka idea oli ollut valmis pidemmän aikaa, ei loikkaukseen oikeuttavia perusteluita ollut helppo keksiä. Hänen näkökulmasta helpointa oli syyttää muita vallankaappauksesta, jota oli itse tekemässä. Sunnuntaina oli äänestetty puoluevaltuuston jäsenistä ja kaksi Suomen Sisun jäsentä toi äänestykseen villin listan, joka hävisi murskalukemin piirien pohjaehdotukselle. Siitä huolimatta sitä käytettiin &rdquo;todisteena&rdquo; pimeistä voimista ja vallankaappausyrityksestä. Hölmöimmät alkoivat uskoa selitykseen muuallakin.&nbsp;Tosiasiassa jokaisessa puoluekokouksessa missä olen ollut, on äänestetty valtuustopaikoista ja jokaisessa ne ovat myös pohjaehdotukselle hävinneet. Perussuomalaisten puoluekokouksessa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Edellisessäkin kokouksessa puoluevaltuuston äänestykseen tuli vaihtoehtoinen lista. Se on sääntöjen mukaista. Ottakaa varas kiinni, huutaa varas -suunnitelma toimi, koska lehdistö keskittyi seuraamaan soinilaisten emävaletta, samalla kun suunnitelman toteuttamista jatkettiin.</p><p>Tiistaina klo 11 soinilaiset kokoontuivat sopimaan käytännön toteutuksesta Hotelli Vaakunan yläkerroksen kabinettiin. Elo,&nbsp;<strong>Tiina Elovaara</strong>&nbsp;ja&nbsp;<strong>Kike Elomaa</strong>&nbsp;valittiin ryhmän johtoon. Heillä oli kiire, koska Sipilä oli tekemässä turhaa reissua Naantalin Kultarantaan. Elo välitti tiedon Sipilälle tekstiviestillä ja pääministerin tapaaminen presidentti&nbsp;<strong>Sauli Niinistön</strong>&nbsp;kanssa peruttiin. Ryhmällä oli kiire saada hoidettua muodollisuudet eduskunnan kanslian kanssa ja ehtiä perussuomalaisten ryhmäkokoukseen jättämään eroanomuksensa. Nimeksi tuli uusi vaihtoehto. Kun loikkauksesta ja uudesta ryhmästä lopulta tiedotettiin, odotti Soini tietojeni mukaan, että yhdeksää kansanedustajaa lukuun ottamatta muut seuraavat ryhmää, jossa hän on mukana. Viime kädessä puoluehallituksen päättäessä virallisesta ryhmästä tulisivat loput häntä koipien välissä takaisin tai erotettaisiin. Ovi kävi kuitenkin vain toiseen suuntaan, kun Elomaa palasi perussuomalaisiin.</p><p>Samalla osaan puoluehallituksen jäsenistä otettiin yhteys.&nbsp;<strong>Anssi Joutsenlahti</strong>&nbsp;lipsautti Yleisradiolle, että puoluehallitus voisi asettua tukemaan Soinin ryhmää. Puhelimet pirisivät ja tiistai-iltana käytiin henkinen taistelu puoluehallituksen enemmistöstä. Tilanne saattoi ratketa&nbsp;<strong>Jani Kolehmaisen</strong>&nbsp;eroon puoluehallituksesta. Sen jälkeen lähes koko puolueväki puoluetoimistosta alkaen jäi tukemaan demokraattisesti valittua johtoa.</p><p>Perussuomalaisiin mahtuu nyt useampia mielipiteitä kuin ennen ja yhteishenki on parempi kuin koskaan aikaisemmin. Soini haali ympärilleen saman mielisiä ja idoliaan palvovia henkilöitä. Valtaan päästessään hän luuli olevansa ikuinen ja lopulta tukehtui omaan vallanhimoonsa. Soinin poliittisesta testamentista tuli&nbsp;<a href="http://historianet.fi/yhteiskunta/10-maailmankuulua-huijaustapausta" target="_blank">Konstantinuksen lahjakirja eli huijaus</a>.</p><p>Kirjoitus perustuu käymiini keskusteluihin ja havaintoihin puoluekokouspaikalla, eduskunnassa ja sen ulkopuolella, lehdistön julkaisuihin, useampaan luotettavaan tietolähteeseen sekä näkemääni materiaaliin.</p><p>8.7.2017 12.36: Lisäsin tarkennuksen Virtasen roolista Kesärannassa</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Timo Soinin jättäessä kotimaan politiikan, on syytä muistella vuoden 2017 kunniattomia tapahtumia. Kirjoitus on alunperin julkaistu Uudessa Suomessa 7.7.2017. Toimittaja Lauri Nurmen kirja julkaistiin 24.10.2017.

Perussuomalaisten puoluekokouksesta on kulunut kuukausi. Selkeästi Jussi Halla-aholle hävinnyt kilpakumppani Sampo Terho totesi kokouksen päätteeksi, että ”nyt yhdessä eteenpäin”. Toisin kävi.

Puheenjohtajuuden jättävän Timo Soinin tavoitteena ei ollut perustaa uutta eduskuntaryhmää ja uutta puoluetta.  Soinin ennen puoluekokousta tekemä sotasuunnitelma oli huomattavasti härskimpi: vallata puolue ja täysin sääntöjen mukaisesti.

Keskustalle ja Kokoomukselle Halla-aho olisi normaalitilanteessa kelvannut. Maakuntauudistus ja soten valinnanvapaus ovat puolueille niin tärkeitä, ettei hallitusta kaadettaisi henkilövaihdoksen takia. Tietolähteiden mukaan Soini otti etukäteen yhteyttä pääministeri Juha Sipilään. Alustavia keskusteluja oikeusoppineiden kanssa oli lähteiden mukaan käyty jo ennen ratkaisevaa viikonloppua. Lännen Median Lauri Nurmi kuuli hallituslähteistä huhuja noin viikkoa ennen puoluekokousta. Silloin Soini kirjoitti kuuluisan ”Juudas meni ja hirtti itsensä” -kirjoituksen, jossa sanoi, ettei voisi loikata perustamastaan puolueesta. Se ei ollutkaan tavoite, vaan puolueen valtaaminen.

Soinin valtiosihteeri Samuli Virtasen mennessä Halla-ahon mukana ”hallitusneuvotteluihin”, oli lopputulos selvä. Virtanen viipyi Kesärannassa vain hetken, sillä häneen ei jostakin syystä enää kauheasti luotettu. Sakari Puiston jatkaessa Halla-ahon apuna meni Virtanen sieltä suoraan eduskunnan entisen pääsihteeri Seppo Tiitisen puheille. Eläkkeelle jäänyt Tiitinen oli luonut luottamuksellisen suhteen puhemies Maria Lohelaan. Neuvotteluiden suunnitelma oli, että Sipilä ja Orpo ilmoittaisivat Halla-ahon vaatineen liikaa. Halla-aho sanoi kuitenkin, ettei hänellä ole vaatimuksia: nykyinen hallitusohjelma käy, kunhan sitä noudatetaan. Siitä huolimatta Sipilä tiedotti, ettei edellytyksiä yhteistyölle ole olemassa, joka kuulosti naurettavalta. Jälkikäteen alettiin puhua erilaisista arvomaailmoista.

Soini ja Raimo Vistbacka sopivat toukokuussa varasuunnitelmasta, jos Terhoa ei valittaisi. Soini lipsautti silloin kansanedustaja Jari Ronkaiselle ”jättävänsä tämän uppoavan laivan”. Silti suunnitelmasta tiesi vain harva, kuten ministeri Jussi Niinistö ja viestintätoimisto Milttonin Toni Kokko. Tavoitteena oli saada laajaa arvostusta nauttinut Niinistö puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja enemmistö puoluehallitukseen. Niinistön rooli oli ratkaiseva, sillä puolueen säännöissä päätösvaltaan edellytetään, että puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ovat kokouksessa läsnä. Päätösvaltaan riittää 1/3 puoluehallituksen jäsenistä ja siten Niinistö olisi voinut kutsua kokouksen, kun Halla-aho on Brysselissä.

Myöhään puoluekokousta edeltävänä perjantaina valtiosihteeri Virtanen teki minulle baarissa ehdotuksen, kun kerroin äänestäväni Halla-ahoa. Virtanen halusi lyödä 20 000 euroa vetoa, etteivät perussuomalaiset jatka hallituksessa, jos Halla-aho valitaan. Samana iltana Lohela, ministeri Pirkko Mattila ja kansanedustaja Kaj Turunen poistivat massoittain Facebookista Halla-aholle julkisesti tukensa ilmaisseita henkilöitä.

Halla-ahon voitto puoluekokouslauantaina ei lopulta tullut yllätyksenä edes Soinille. Niinistön hävitessä Laura Huhtasaarelle reagoivat Soinin luottohenkilöt kuitenkin hyvin voimakkaasti. Varapuheenjohtajat eivät ole keskeisessä roolissa missään puolueessa. Ongelma syntyi vasta, kun tärkeä osa suunnitelmaa eli Niinistön valinta ei onnistunutkaan.

Uudesta ryhmästä ei vielä supistu ydinryhmän ulkopuolelle, vaikka illalla myös Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo oli suunnitelmista tietoinen. Puoluehallituksen enemmistö oli edelleen mahdollinen. Se oli tärkein osa Soinin suunnitelmaa, jonka tarkoituksena oli tehdä irtautuvasta ryhmästä perussuomalaisten virallinen eduskuntaryhmä ja toiseen ryhmään jäävistä lainsuojattomia. Puolue olisi jäänyt Soinin ohjattavaksi.

Valtaosa Terhoa kannattaneista kansanedustajista poistui Huhtasaaren valinnan jälkeen nopeasti Musta Kynnys -nimiseen baariin, vaikka muiden varapuheenjohtajien vaali oli vasta alkamassa. He näyttivät lyödyiltä. Vika ei ollut Halla-ahon tai Huhtasaaren arvomaailmassa – olihan heidän kanssaan tehty vuosia yhteistyötä. Puoluekokous valitsi johtoon vielä Teuvo Hakkaraisen ja Juho Eerolan. Eerola oli arvoinensa kelvannut puoluejohtajistoon vuosina 2011-2015 ja Turussa Soini oikein mainosti häntä, kuinka oli kirjaillut maahanmuuttopoliittista osiota hallitusohjelmaan. Kun Eerola vaati sen noudattamista, se ei Soinille kelvannutkaan.

Baarissa poissaolollaan loistanut Soini tarvitsi ”hyödyllisiä idiootteja”, jotka olivat valmiita toteuttamaan riskialttiin suunnitelman ja uhraamaan itsensä. Promoottorina toiminut Niinistö tarvitsi tukea, jolloin ministeri Jari Lindströmin ja erityisavustaja Juha Halttusen roolit kasvoivat. Soini toimi harmaana eminenssinä. Useat Terhon tukijat olivat tuohtuneita, kuinka Soinin perintöä kohdeltiin, vaikka Soini oli puolueen työvaliokunnassa itse estänyt kiitosjuhlan järjestämisen. Tunteikkaassa tilassa oli helppo saada tukea uuden ryhmän perustamiselle.

Soinin johtama puoluehallitus oli lisäksi valmistellut sunnuntaille sääntöuudistuksen, jonka mukaan ministerinimityksistä olisi jatkossa päättänyt puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokous. Tähän saakka ministerinimityksistä on päättänyt puolueen puheenjohtaja. Lisäksi puoluehallituksen kokoa olisi kasvatettu ja siten käytännössä varmistettu, että Soini voisi jatkaa ulkoministerinä. Puoluekokous kuitenkin lähetti säännöt uudelleenvalmisteltavaksi. Tämä katkaisi kamelin selän, vaikkei alkuperäinen valmistelu liittynytkään Soinin suunnitelmiin. Sunnuntaina ryhmä sopi, että Niinistön erityisavustaja Petteri Leino ottaa maanantaina yhteyttä neljään muuhun luotettavaksi arvioituun kansanedustajaan. Kaikissa tapauksissa vedottiin kiireeseen ja sähköpostin käyttöä vältettiin paljastumisen vuoksi. Sipilän valtiosihteeri Paula Lehtomäki oli yhteydessä Mikael Hidéniin ja Tiitiseen. Uusi ryhmä tarvitsi kasvot ministeriaition ulkopuolelta ja mukaan saatiin Simon Elo.

Soini ei paljastanut koko suunnitelmaansa kuin lähipiirilleen, mutta lopulta tietoa karkasi Vistbackan kautta. Vaikka idea oli ollut valmis pidemmän aikaa, ei loikkaukseen oikeuttavia perusteluita ollut helppo keksiä. Hänen näkökulmasta helpointa oli syyttää muita vallankaappauksesta, jota oli itse tekemässä. Sunnuntaina oli äänestetty puoluevaltuuston jäsenistä ja kaksi Suomen Sisun jäsentä toi äänestykseen villin listan, joka hävisi murskalukemin piirien pohjaehdotukselle. Siitä huolimatta sitä käytettiin ”todisteena” pimeistä voimista ja vallankaappausyrityksestä. Hölmöimmät alkoivat uskoa selitykseen muuallakin. Tosiasiassa jokaisessa puoluekokouksessa missä olen ollut, on äänestetty valtuustopaikoista ja jokaisessa ne ovat myös pohjaehdotukselle hävinneet. Perussuomalaisten puoluekokouksessa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Edellisessäkin kokouksessa puoluevaltuuston äänestykseen tuli vaihtoehtoinen lista. Se on sääntöjen mukaista. Ottakaa varas kiinni, huutaa varas -suunnitelma toimi, koska lehdistö keskittyi seuraamaan soinilaisten emävaletta, samalla kun suunnitelman toteuttamista jatkettiin.

Tiistaina klo 11 soinilaiset kokoontuivat sopimaan käytännön toteutuksesta Hotelli Vaakunan yläkerroksen kabinettiin. Elo, Tiina Elovaara ja Kike Elomaa valittiin ryhmän johtoon. Heillä oli kiire, koska Sipilä oli tekemässä turhaa reissua Naantalin Kultarantaan. Elo välitti tiedon Sipilälle tekstiviestillä ja pääministerin tapaaminen presidentti Sauli Niinistön kanssa peruttiin. Ryhmällä oli kiire saada hoidettua muodollisuudet eduskunnan kanslian kanssa ja ehtiä perussuomalaisten ryhmäkokoukseen jättämään eroanomuksensa. Nimeksi tuli uusi vaihtoehto. Kun loikkauksesta ja uudesta ryhmästä lopulta tiedotettiin, odotti Soini tietojeni mukaan, että yhdeksää kansanedustajaa lukuun ottamatta muut seuraavat ryhmää, jossa hän on mukana. Viime kädessä puoluehallituksen päättäessä virallisesta ryhmästä tulisivat loput häntä koipien välissä takaisin tai erotettaisiin. Ovi kävi kuitenkin vain toiseen suuntaan, kun Elomaa palasi perussuomalaisiin.

Samalla osaan puoluehallituksen jäsenistä otettiin yhteys. Anssi Joutsenlahti lipsautti Yleisradiolle, että puoluehallitus voisi asettua tukemaan Soinin ryhmää. Puhelimet pirisivät ja tiistai-iltana käytiin henkinen taistelu puoluehallituksen enemmistöstä. Tilanne saattoi ratketa Jani Kolehmaisen eroon puoluehallituksesta. Sen jälkeen lähes koko puolueväki puoluetoimistosta alkaen jäi tukemaan demokraattisesti valittua johtoa.

Perussuomalaisiin mahtuu nyt useampia mielipiteitä kuin ennen ja yhteishenki on parempi kuin koskaan aikaisemmin. Soini haali ympärilleen saman mielisiä ja idoliaan palvovia henkilöitä. Valtaan päästessään hän luuli olevansa ikuinen ja lopulta tukehtui omaan vallanhimoonsa. Soinin poliittisesta testamentista tuli Konstantinuksen lahjakirja eli huijaus.

Kirjoitus perustuu käymiini keskusteluihin ja havaintoihin puoluekokouspaikalla, eduskunnassa ja sen ulkopuolella, lehdistön julkaisuihin, useampaan luotettavaan tietolähteeseen sekä näkemääni materiaaliin.

8.7.2017 12.36: Lisäsin tarkennuksen Virtasen roolista Kesärannassa

 

]]>
2 http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270831-juudaksen-matka-soinin-poliittinen-testamentti#comments Jussi Halla-aho Loikkarit Perussuomalaisten puoluekokous Siniset Timo Soini Tue, 05 Mar 2019 16:47:10 +0000 Vilhelm Junnila http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270831-juudaksen-matka-soinin-poliittinen-testamentti
Vangitkin vanhuksia paremmassa asemassa http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268770-vangitkin-vanhuksia-paremmassa-asemassa <p>Vanhustenhoidon ongelmat ponnahtivat jälleen esille Esperi Caren vuoksi, jonka jälkeen poliitikot oikealla ja vasemmalla ovat sättineet toisiaan. Kysymys ei saisi olla vain yksityisen ja julkisen terveydenhoidon vastakkainasettelusta, sillä olemassa on hyviä ja huonoja kokemuksia molemmista. Vanhustenhoito soveltuu kuitenkin varsin huonosti voitontavoitteluun ja valinnanvapaudeksi verhoiltuun tulonsiirtoon. Finnwatchin mukaan yhtiö välttelee veroja korkojärjestelyllä ja enemmistö omistuksesta sijaitsee Jerseyn veroparatiisin rahastoissa.</p><p>Luin aluehallintovirastojen valvontatapauksia laajemmin ja suurin syy puutteisiin johtuu siitä, että henkilökuntaa on liian vähän. Vanhukset ovat nähneet nälkää ja ulkoiluttaminen ja virkistystoiminta on voinut kokonaan jäädä pois. Tällaista ei voi hyväksyä, tuotettiin palvelu sitten julkisena tai yksityisenä. Valvontaa on ylipäätään aivan liian vähän. Osa palveluntuottajista on voinut toimia vuosia ilman asianmukaisia lupia.&nbsp;Ehdotettu omavalvonta veisi ojasta allikkoon.</p><p>Juuri julkaistussa THL:n vanhustenhoidon raportissa käsitellään tilannetta esimerkiksi Turun, Kaarinan ja Liedon kannalta. Kunnat ovat ilmoittaneet, että vanhusten hoitoon on melko hyvin koulutettua työvoimaa suhteessa palveluntarpeeseen. Paraisilla tilanne on heikompi ja lisää tarvittaisiin. Entistä useampi kuntien vanhuspalveluista vastaava kuitenkin kantaa huolta kotihoidon ja erityisosaajien riittävyydestä. Vielä 2016 Turku ilmoitti, ettei kunnassa nimetä vastuutyöntekijää, jolta iäkäs ihminen saisi apua palvelujen toteuttamiseen.</p><p>Uudet huolet kohdistuvat toimintakyvyn tukemiseen ja perhehoidon määrärahoihin. Ongelmia on ollut myös päästä sosiaalihuoltolain mukaisiin odotusaikoihin. Jätin viime vuonna valtuustoaloitteen Naantalissa, jossa esitettiin selvitettäväksi, toteutuuko vanhuspalvelulaki ja sosiaalihuoltolaki mainituilta osin. Toivottavasti viime aikaiset uutiset pistävät vauhtia virkamiehiin.</p><p>Jos henkilökunnan määrässä ja valvonnassa on ongelmia, pidän myös lainsäädäntöä merkillisenä. Esimerkiksi vangeille turvataan lailla oikeus päivittäiseen ulkoiluun, mutta ympärivuorokautisessa pitkäaikaishoidossa olevat ikäihmiset voidaan säilöä sisään. Elämäntyönsä tehneitä eläkeläisiä tulisi kohdella kunnioittavammin. On käsittämätöntä, että vangitkin ovat vanhuksia paremmassa asemassa. Nyt puhtia päätöksiin!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Vanhustenhoidon ongelmat ponnahtivat jälleen esille Esperi Caren vuoksi, jonka jälkeen poliitikot oikealla ja vasemmalla ovat sättineet toisiaan. Kysymys ei saisi olla vain yksityisen ja julkisen terveydenhoidon vastakkainasettelusta, sillä olemassa on hyviä ja huonoja kokemuksia molemmista. Vanhustenhoito soveltuu kuitenkin varsin huonosti voitontavoitteluun ja valinnanvapaudeksi verhoiltuun tulonsiirtoon. Finnwatchin mukaan yhtiö välttelee veroja korkojärjestelyllä ja enemmistö omistuksesta sijaitsee Jerseyn veroparatiisin rahastoissa.

Luin aluehallintovirastojen valvontatapauksia laajemmin ja suurin syy puutteisiin johtuu siitä, että henkilökuntaa on liian vähän. Vanhukset ovat nähneet nälkää ja ulkoiluttaminen ja virkistystoiminta on voinut kokonaan jäädä pois. Tällaista ei voi hyväksyä, tuotettiin palvelu sitten julkisena tai yksityisenä. Valvontaa on ylipäätään aivan liian vähän. Osa palveluntuottajista on voinut toimia vuosia ilman asianmukaisia lupia. Ehdotettu omavalvonta veisi ojasta allikkoon.

Juuri julkaistussa THL:n vanhustenhoidon raportissa käsitellään tilannetta esimerkiksi Turun, Kaarinan ja Liedon kannalta. Kunnat ovat ilmoittaneet, että vanhusten hoitoon on melko hyvin koulutettua työvoimaa suhteessa palveluntarpeeseen. Paraisilla tilanne on heikompi ja lisää tarvittaisiin. Entistä useampi kuntien vanhuspalveluista vastaava kuitenkin kantaa huolta kotihoidon ja erityisosaajien riittävyydestä. Vielä 2016 Turku ilmoitti, ettei kunnassa nimetä vastuutyöntekijää, jolta iäkäs ihminen saisi apua palvelujen toteuttamiseen.

Uudet huolet kohdistuvat toimintakyvyn tukemiseen ja perhehoidon määrärahoihin. Ongelmia on ollut myös päästä sosiaalihuoltolain mukaisiin odotusaikoihin. Jätin viime vuonna valtuustoaloitteen Naantalissa, jossa esitettiin selvitettäväksi, toteutuuko vanhuspalvelulaki ja sosiaalihuoltolaki mainituilta osin. Toivottavasti viime aikaiset uutiset pistävät vauhtia virkamiehiin.

Jos henkilökunnan määrässä ja valvonnassa on ongelmia, pidän myös lainsäädäntöä merkillisenä. Esimerkiksi vangeille turvataan lailla oikeus päivittäiseen ulkoiluun, mutta ympärivuorokautisessa pitkäaikaishoidossa olevat ikäihmiset voidaan säilöä sisään. Elämäntyönsä tehneitä eläkeläisiä tulisi kohdella kunnioittavammin. On käsittämätöntä, että vangitkin ovat vanhuksia paremmassa asemassa. Nyt puhtia päätöksiin!

]]>
7 http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268770-vangitkin-vanhuksia-paremmassa-asemassa#comments Esperi care Julkinen terveydenhoito Vangit vanhustenhoito Yksityinen terveydenhoito Thu, 31 Jan 2019 13:26:47 +0000 Vilhelm Junnila http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268770-vangitkin-vanhuksia-paremmassa-asemassa
Seksuaalirikokset vihapuhetta vaarallisempia http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267330-seksuaalirikokset-vihapuhetta-vaarallisempia <p>Vuonna 2015&nbsp;<strong>Petteri Orpo</strong>&nbsp;(kok) toimi sisäministerinä, kun Suomeen vyöryi yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Maan turvallisuustilanne heikentyi, joka on kärjistynyt lapsiin ja naisiin kohdistuneina väkivalta- ja seksuaalirikoksina ympäri maata.</p> <p>Varsinaiseen ongelmaan ei ole juurikaan kiinnitetty huomiota, vaan ainoastaan seurauksiin.&nbsp;<a href="https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kokoomus-kay-vihapuheen-kimppuun-someturva-on-uusi-valine-nuorille/7029920">Orpon mukaan</a>&nbsp;vihapuhe heikentää yhteiskunnan perusarvoa luottamusta ja lisää eniten kansalaisten kokemaa turvattomuuden tunnetta. Hän esitteli vihapuheen torjunnan puolueensa keskeiseksi vaaliteemaksi, kuten&nbsp;<a href="https://blog.kauppalehti.fi/metrossanukkuja/oikeistopuolue-kokoomus-kay-vihapuheen-kimppuun">Kauppalehti kertoo</a>.</p> <p>Toiminta on kuin isku vasten kansalaisen kasvoja, kun maahanmuuton aiheuttamia ongelmia vain vähätellään. Oulun tapauksiakin piiloteltiin viimeiseen saakka, kunnes poliisin oli pakko kertoa tapahtumista edes jäävuoren huippu. Siellä&nbsp;on tänäänkin paljastunut uusia rikosepäilyjä. Kuka uskoo, että nämä rajoittuvat vain Ouluun, kun niistä kerrotaan ainoastaan pakon edessä, jos silloinkaan?&nbsp;Ne konkretisoivat ihmisille uhat, joista Perussuomalaiset ovat pitkään puhuneet, vaikka Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huuskonkin mielestä <a href="http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267221-nyt-suomen-vaaleissa-puhutaan-autoverosta-ja-ilmastosta-ei-maahanmuutosta?ref=karuselli">nyt pitäisi puhua vain ilmaston lämpenemisestä</a>.</p> <p>On epärehellistä väittää, että kansalaisten reagointi tapahtumiin eli &rdquo;vihapuhe&rdquo; on jotenkin vaarallisempaa yhteiskunnalle kuin lapsiin ja naisiin kohdistuvat väkivalta- ja seksuaalirikokset. Myös pääministeri&nbsp;<strong>Juha Sipilä</strong>&nbsp;(kesk) keskittyi uudenvuodenpuheessaan vihapuheeseen ja siitä sai muutenkin käsityksen, että hän on enemmän huolissaan maahanmuuttajamiehistä ja heidän kulttuuristaan kuin kansalaisistaan.</p> <p>Verovaroja onkin käytetty kaikkeen muuhun kuin turvallisuuden parantamiseen. Vuoden 2017 talousarviossa oikein korvamerkittiin 1,26 miljoonaa euroa 25 nettipoliisin palkkaamiseen. Poliitikkojen on mukava moraalisäteillä ja puhua viharikollisuudesta, mutta tuomiot tai edes syytteet vihalla motivoidusta rikollisuudesta ovat erittäin harvinaisia. Valtakunnansyyttäjä&nbsp;<strong>Matti Nissisen</strong>&nbsp;mukaan viharikosepäilyt ovat syyttäjänkin kannalta työläitä ja edellyttävät syvällistä oikeudellista pohdintaa. Sen sijaan raiskauksissa on&nbsp;<a href="https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c2640498-3233-4d76-b2ef-af2fc9d0d473">Iltalehden selvityksen</a>&nbsp;mukaan roima kasvu erityisesti maahan tulleiden toimesta.</p> <p>Asioiden julkituloa halutaan estää myös hallinnollisin keinoin. Opetusministeri&nbsp;<strong>Sanni Grahn Laasonen</strong>&nbsp;(kok) on esittänyt&nbsp;<a href="https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201808142201135808">valtionavustusten maksatukseen kriteereitä</a>, joiden mukaan tuen vastaanottajan on sitouduttava hiljaisuuteen eli vihapuheen torjuntaan. Ihmiset ovat vihaisia hallituksen politiikasta, mutta heidät yritetään vaientaa jopa järjestökentällä.</p> <p>Järjestyksen ylläpitämiseen on panostettu vähemmän. Vaikka poliisien määrä laski jo&nbsp;<strong>Alexander Stubbin</strong>&nbsp;(kok) hallituksen aikana, vasta Sipilän hallituksen toimesta määrä laskettiin 7 200 henkilötyövuoteen.&nbsp;<strong>Juho Eerolan</strong>&nbsp;(ps) johtama hallintovaliokunta on edellyttänyt poliisien määrän nostamista 7 850 henkilöön. Sekin tarkoittaisin vain palaamista vuoden 2010 tasolle eli käytännössä Sipilän tekemien leikkausten peruuttamista aikaan ennen siirtolaisvyöryä.</p> <p>Eilen iltalehti kertoi, kuinka poliisit joutuvat priorisoimaan tehtäviään. Poliisin resurssipulan aikana poliisihallitus on kuitenkin paisunut ja voimavaroja on hallituksen toiveesta mennyt verkossa tuhmasti puhuvien kansalaisten kuulustelemiseen. Poliisijohdon omien rikosepäilyjen lisäksi joillakin yksilöillä ollut aikaa keskittyä muuhunkin. Esimerkiksi poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja&nbsp;<strong>Dennis Pasterstein</strong>&nbsp;on kunnostautunut lähinnä leukailuun&nbsp;<a href="https://www.verkkouutiset.fi/il-emamunaus-poliisi-ei-tunne-lakia-ei-ymmarra-mista-on-kyse/">Twitterissä ja muualla mediassa</a>&nbsp;sekä &rdquo;<a href="https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005790526.html">saunatilojensa</a>&rdquo; vuokraamiseen.</p> <p>Yleisesti poliisia on silti turha syyttää vaan katseet kohdistuvat edellä mainittujen lisäksi sisäministeri&nbsp;<strong>Kai Mykkäseen</strong>(kok). Ennen Mykkästä sisäministerinä toimi nykyinen puhemies&nbsp;<strong>Paula Risikko</strong>&nbsp;(kok), joka ei tehnyt turvallisuustilanteelle yhtään mitään. Tänään lahtelaiset ravintolat kertoivat&nbsp;<a href="https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2511081">sopineensa paikallisen taksifirman</a>&nbsp;kanssa ilmaisesta sisäänpääsystä kuljetuksen jälkeen. Tarkoitus on parantaa asiakkaiden turvallisuutta, joka osaltaan kertoo tilanteesta.</p> <p>Mykkänen on esittänyt, että lähiöihin tarvitaan erityisiä lähiöpoliiseja. Poliisit tietävät, että tämän suhteen ollaan auttamattomasti myöhässä. Määrärahoja tulisi suunnitella pitkällä aikavälillä. Tähän saakka edellä mainitut ministerit ovat saaneet aikaan vain suunnitelman poliisien määrän leikkaamisesta 7 000:een.</p> <p>Risikon ja Mykkäsen esitykset koulutuspaikkojen lisäämisestä ovat myös puhdasta populismia. Nykyisiäkään paikkoja ei saada täytettyä koulutusvaatimusten, kuten virkamiesruotsin vuoksi ja sitoutumisessakin on toivomisen varaa. Mykkänen on lisäksi esittänyt, että Suomeen tarvitaan lisää maahanmuuttajataustaisia poliiseja. Tarkoituksena lieneekin kiertää kielivaatimuksia ulkomaalaisten avulla, sen sijaan, että niitä helpotettaisiin suomalaisten osalta. Sinänsä englannista olisi paljon enemmän hyötyä kuin ruotsista, erityisesti maahanmuuttajien kanssa toimiessa.</p> <p>Kun Brysselissä tapahtui terrori-isku 22.3.2016 puolue otti kantaa seuraavasti: &rdquo;Brysselissä tapahtuu nyt kauheita, mutta samalla on muistettava se rasismi, jota tapahtuu Suomessa joka päivä. Syrjintä, kiusaaminen ja vihapuhe ovat arkea liian monelle. Puheiden lisäksi tarvitaan nyt konkreettisia tekoja. Kerätään yhdessä ideoita arkipäivän syrjinnän ratkaisemiseksi&rdquo;&nbsp;<a href="https://yle.fi/uutiset/3-8763606">Kokoomuksen viestissä</a>&nbsp;todettiin.</p> <p>Sipilän touhut tiedämme, mutta pitää ihmetellä entisen konservatiivipuolueen tekopyhyyttä ja tekojen vähyyttä. Vaalien lähestyessä esitykset kuitenkin lisääntyvät, vaikka mitään ei oikeasti tehdä. Kuka kertoisi Petterille ja kumppaneille, että seksuaalirikokset ovat vihapuhetta vaarallisempia? Kaikki aika menee omien kansalaisten kyttäämiseen, jos suusta pääsee vahingossa väärä sana ja pahatkin teot selitetään parhain päin: syrjinnällä, kiusaamisella ja vihapuheella.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p><em><strong>Vilhelm Junnila</strong>&nbsp;on ehdolla Varsinais-Suomessa. Hän on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, varakansanedustaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.</em></p> <p><em>Lue lisää verkkosivuilta&nbsp;<a href="https://vilhelmjunnila.fi/">klikkaamalla tähän</a>&nbsp;</em><em>tai tutustu&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/vilhelm.junnila">Facebookissa</a>&nbsp;ja&nbsp;<a href="https://twitter.com/vilhelmjunnila">Twitterissä</a>.</em></p> <p>Vilhelm Junnilan vaalislogan: &rdquo;On kotiinpaluun aika.&rdquo;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Vuonna 2015 Petteri Orpo (kok) toimi sisäministerinä, kun Suomeen vyöryi yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Maan turvallisuustilanne heikentyi, joka on kärjistynyt lapsiin ja naisiin kohdistuneina väkivalta- ja seksuaalirikoksina ympäri maata.

Varsinaiseen ongelmaan ei ole juurikaan kiinnitetty huomiota, vaan ainoastaan seurauksiin. Orpon mukaan vihapuhe heikentää yhteiskunnan perusarvoa luottamusta ja lisää eniten kansalaisten kokemaa turvattomuuden tunnetta. Hän esitteli vihapuheen torjunnan puolueensa keskeiseksi vaaliteemaksi, kuten Kauppalehti kertoo.

Toiminta on kuin isku vasten kansalaisen kasvoja, kun maahanmuuton aiheuttamia ongelmia vain vähätellään. Oulun tapauksiakin piiloteltiin viimeiseen saakka, kunnes poliisin oli pakko kertoa tapahtumista edes jäävuoren huippu. Siellä on tänäänkin paljastunut uusia rikosepäilyjä. Kuka uskoo, että nämä rajoittuvat vain Ouluun, kun niistä kerrotaan ainoastaan pakon edessä, jos silloinkaan? Ne konkretisoivat ihmisille uhat, joista Perussuomalaiset ovat pitkään puhuneet, vaikka Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huuskonkin mielestä nyt pitäisi puhua vain ilmaston lämpenemisestä.

On epärehellistä väittää, että kansalaisten reagointi tapahtumiin eli ”vihapuhe” on jotenkin vaarallisempaa yhteiskunnalle kuin lapsiin ja naisiin kohdistuvat väkivalta- ja seksuaalirikokset. Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk) keskittyi uudenvuodenpuheessaan vihapuheeseen ja siitä sai muutenkin käsityksen, että hän on enemmän huolissaan maahanmuuttajamiehistä ja heidän kulttuuristaan kuin kansalaisistaan.

Verovaroja onkin käytetty kaikkeen muuhun kuin turvallisuuden parantamiseen. Vuoden 2017 talousarviossa oikein korvamerkittiin 1,26 miljoonaa euroa 25 nettipoliisin palkkaamiseen. Poliitikkojen on mukava moraalisäteillä ja puhua viharikollisuudesta, mutta tuomiot tai edes syytteet vihalla motivoidusta rikollisuudesta ovat erittäin harvinaisia. Valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen mukaan viharikosepäilyt ovat syyttäjänkin kannalta työläitä ja edellyttävät syvällistä oikeudellista pohdintaa. Sen sijaan raiskauksissa on Iltalehden selvityksen mukaan roima kasvu erityisesti maahan tulleiden toimesta.

Asioiden julkituloa halutaan estää myös hallinnollisin keinoin. Opetusministeri Sanni Grahn Laasonen (kok) on esittänyt valtionavustusten maksatukseen kriteereitä, joiden mukaan tuen vastaanottajan on sitouduttava hiljaisuuteen eli vihapuheen torjuntaan. Ihmiset ovat vihaisia hallituksen politiikasta, mutta heidät yritetään vaientaa jopa järjestökentällä.

Järjestyksen ylläpitämiseen on panostettu vähemmän. Vaikka poliisien määrä laski jo Alexander Stubbin (kok) hallituksen aikana, vasta Sipilän hallituksen toimesta määrä laskettiin 7 200 henkilötyövuoteen. Juho Eerolan (ps) johtama hallintovaliokunta on edellyttänyt poliisien määrän nostamista 7 850 henkilöön. Sekin tarkoittaisin vain palaamista vuoden 2010 tasolle eli käytännössä Sipilän tekemien leikkausten peruuttamista aikaan ennen siirtolaisvyöryä.

Eilen iltalehti kertoi, kuinka poliisit joutuvat priorisoimaan tehtäviään. Poliisin resurssipulan aikana poliisihallitus on kuitenkin paisunut ja voimavaroja on hallituksen toiveesta mennyt verkossa tuhmasti puhuvien kansalaisten kuulustelemiseen. Poliisijohdon omien rikosepäilyjen lisäksi joillakin yksilöillä ollut aikaa keskittyä muuhunkin. Esimerkiksi poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein on kunnostautunut lähinnä leukailuun Twitterissä ja muualla mediassa sekä ”saunatilojensa” vuokraamiseen.

Yleisesti poliisia on silti turha syyttää vaan katseet kohdistuvat edellä mainittujen lisäksi sisäministeri Kai Mykkäseen(kok). Ennen Mykkästä sisäministerinä toimi nykyinen puhemies Paula Risikko (kok), joka ei tehnyt turvallisuustilanteelle yhtään mitään. Tänään lahtelaiset ravintolat kertoivat sopineensa paikallisen taksifirman kanssa ilmaisesta sisäänpääsystä kuljetuksen jälkeen. Tarkoitus on parantaa asiakkaiden turvallisuutta, joka osaltaan kertoo tilanteesta.

Mykkänen on esittänyt, että lähiöihin tarvitaan erityisiä lähiöpoliiseja. Poliisit tietävät, että tämän suhteen ollaan auttamattomasti myöhässä. Määrärahoja tulisi suunnitella pitkällä aikavälillä. Tähän saakka edellä mainitut ministerit ovat saaneet aikaan vain suunnitelman poliisien määrän leikkaamisesta 7 000:een.

Risikon ja Mykkäsen esitykset koulutuspaikkojen lisäämisestä ovat myös puhdasta populismia. Nykyisiäkään paikkoja ei saada täytettyä koulutusvaatimusten, kuten virkamiesruotsin vuoksi ja sitoutumisessakin on toivomisen varaa. Mykkänen on lisäksi esittänyt, että Suomeen tarvitaan lisää maahanmuuttajataustaisia poliiseja. Tarkoituksena lieneekin kiertää kielivaatimuksia ulkomaalaisten avulla, sen sijaan, että niitä helpotettaisiin suomalaisten osalta. Sinänsä englannista olisi paljon enemmän hyötyä kuin ruotsista, erityisesti maahanmuuttajien kanssa toimiessa.

Kun Brysselissä tapahtui terrori-isku 22.3.2016 puolue otti kantaa seuraavasti: ”Brysselissä tapahtuu nyt kauheita, mutta samalla on muistettava se rasismi, jota tapahtuu Suomessa joka päivä. Syrjintä, kiusaaminen ja vihapuhe ovat arkea liian monelle. Puheiden lisäksi tarvitaan nyt konkreettisia tekoja. Kerätään yhdessä ideoita arkipäivän syrjinnän ratkaisemiseksi” Kokoomuksen viestissä todettiin.

Sipilän touhut tiedämme, mutta pitää ihmetellä entisen konservatiivipuolueen tekopyhyyttä ja tekojen vähyyttä. Vaalien lähestyessä esitykset kuitenkin lisääntyvät, vaikka mitään ei oikeasti tehdä. Kuka kertoisi Petterille ja kumppaneille, että seksuaalirikokset ovat vihapuhetta vaarallisempia? Kaikki aika menee omien kansalaisten kyttäämiseen, jos suusta pääsee vahingossa väärä sana ja pahatkin teot selitetään parhain päin: syrjinnällä, kiusaamisella ja vihapuheella.

 

 

Vilhelm Junnila on ehdolla Varsinais-Suomessa. Hän on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, varakansanedustaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.

Lue lisää verkkosivuilta klikkaamalla tähän tai tutustu Facebookissa ja Twitterissä.

Vilhelm Junnilan vaalislogan: ”On kotiinpaluun aika.”

]]>
21 http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267330-seksuaalirikokset-vihapuhetta-vaarallisempia#comments Kai Mykkänen Petteri Orpo Seksuaalirikokset Turvallisuustilanne Vihapuhe Fri, 11 Jan 2019 16:15:42 +0000 Vilhelm Junnila http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267330-seksuaalirikokset-vihapuhetta-vaarallisempia
SDP haluaa bensaveron ylös - ei mitään järkeä http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267172-haluatko-bensaveron-ylos-aanesta-sdp <p>Tänään järjestetyssä puoluejohtajien vaalitentissä kysyttiin pitääkö bensiinin ja dieselin veroa nostaa seuraavalla vaalikaudella. Kukaan ei varmasti yllättynyt, että vasemmistoliitto ja vihreät vastasivat myöntävästi MTK:n järjestämässä tapahtumassa.</p><p>Mutta myös SDP vastasi, että bensiinin ja dieselin veroa tulee korottaa, vaikka autoilijat maksavat jo nyt paljon enemmän veroja ja maksuja, kuin tieliikenteeseen palautuu. Pitkien etäisyyksien Suomessa autoilu on kallista, mutta sosialidemokraattien mielestä duunarien pitäisi maksaa entistä enemmän autonsa käytöstä. Samalla kallistuu muu eläminen, koska kuljetuskustannusten nousu vaikuttaa esimerkiksi ruoan hintaan.</p><p>Eikä tässä vielä kaikki, kirsikkana kakun päällä SDP ilmoitti keskustelussa haluavansa myös lihaveron. Entisen työväenpuolueen politiikka siis tähtää duunarien rokottamiseen ja erityisenä kohteena tuntuvat olevan allekirjoittaneen kaltaiset valkoiset, lihaa syövät heteromiehet.</p><p>Kyyti on kylmää, kun ilmastoon vetoamalla edistetään omia ideologioita käytännön elämän kustannuksella.</p><p>Vaalitentin l<a href="https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/24b08f72-deae-4e7f-8a9e-b0d65f0b00cb">ähetti suorana Iltalehti</a>.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><em><strong>Vilhelm Junnila</strong>&nbsp;on ehdolla Varsinais-Suomessa. Hän on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, varakansanedustaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.</em></p><p><em>Lue lisää verkkosivuilta&nbsp;<a href="https://vilhelmjunnila.fi/">klikkaamalla tähän</a>&nbsp;</em><em>tai tutustu&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/vilhelm.junnila">Facebookissa</a>&nbsp;ja&nbsp;<a href="https://twitter.com/vilhelmjunnila">Twitterissä</a>.</em></p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tänään järjestetyssä puoluejohtajien vaalitentissä kysyttiin pitääkö bensiinin ja dieselin veroa nostaa seuraavalla vaalikaudella. Kukaan ei varmasti yllättynyt, että vasemmistoliitto ja vihreät vastasivat myöntävästi MTK:n järjestämässä tapahtumassa.

Mutta myös SDP vastasi, että bensiinin ja dieselin veroa tulee korottaa, vaikka autoilijat maksavat jo nyt paljon enemmän veroja ja maksuja, kuin tieliikenteeseen palautuu. Pitkien etäisyyksien Suomessa autoilu on kallista, mutta sosialidemokraattien mielestä duunarien pitäisi maksaa entistä enemmän autonsa käytöstä. Samalla kallistuu muu eläminen, koska kuljetuskustannusten nousu vaikuttaa esimerkiksi ruoan hintaan.

Eikä tässä vielä kaikki, kirsikkana kakun päällä SDP ilmoitti keskustelussa haluavansa myös lihaveron. Entisen työväenpuolueen politiikka siis tähtää duunarien rokottamiseen ja erityisenä kohteena tuntuvat olevan allekirjoittaneen kaltaiset valkoiset, lihaa syövät heteromiehet.

Kyyti on kylmää, kun ilmastoon vetoamalla edistetään omia ideologioita käytännön elämän kustannuksella.

Vaalitentin lähetti suorana Iltalehti.

 

 

Vilhelm Junnila on ehdolla Varsinais-Suomessa. Hän on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, varakansanedustaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.

Lue lisää verkkosivuilta klikkaamalla tähän tai tutustu Facebookissa ja Twitterissä.

 

]]>
5 http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267172-haluatko-bensaveron-ylos-aanesta-sdp#comments Bensan hinta Diesel Duunarit Liha SDP Wed, 09 Jan 2019 12:24:11 +0000 Vilhelm Junnila http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267172-haluatko-bensaveron-ylos-aanesta-sdp
Ikäihmisten mahdollista saada posti kotiin asti http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266614-ikaihmisten-mahdollista-saada-posti-kotiin-asti <p>Jouluna postilaatikkomme täyttyvät joulukorteista ja juhlaa vietetään yleensä sukulaisten ja ystävien kanssa. Joulun jälkeen koittaa kuitenkin arki ja usein ikäihmiset ovat pitkiäkin aikoja yksin ja oman jaksamisen ja toimintakyvyn kanssa voi olla haasteita. Harva tietää, että liikuntaesteisellä ja yli 75-vuotiaalla on pyynnöstä mahdollisuus saada päiväposti kotioven postiluukkuun tai sisäänkäynnin vieressä olevaan postilaatikkoon. Tämä siitä riippumatta asuuko henkilö haja-asutusalueella tai kuinka kaukana postilaatikko nykyään sijaitsee.</p><p>Lähilaatikko -niminen Itellan palvelu on maksuton ja perustuu postipalvelulakiin ja viestintäviraston ohjeistukseen. Jakelun edellytyksenä on, että kaikki talouden postinsaajat ovat liikuntaesteisiä tai 75-vuotta täyttäneitä. Jos yhteistaloudessa asuva joutuu säännönmukaisesti tai toistuvasti olemaan yksin, on yhdelläkin henkilöllä oikeus maksuttomaan erityisjakeluun. Palvelun saadakseen on itse otettava yhteyttä Itellan asiakaspalveluun.</p><p>Tieto on tärkeä, koska ikääntyvien määrä Turun seutukunnalla ja muualla Varsinais-Suomessa kasvaa. Vuoteen 2030 mennessä yli 75-vuotiaita asuu Naantalissa 18,5 prosenttia, Paraisilla 17,5, Raisiossa 15,2, Kaarinassa 14,3 ja Turussakin 12,8 prosenttia. Uudessakaupungissa ikäihmisten määrä koko kaupungin asukasluvusta on silloin peräti 20,9 prosenttia. Yhteiskunnan on huolehdittava ikäihmisten hyvinvoinnista ympärivuotisesti, mutta tietoisuus&nbsp;erilaisista palvelumahdollisuuksista&nbsp;ei välttämättä saavuta kaikkia.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Jouluna postilaatikkomme täyttyvät joulukorteista ja juhlaa vietetään yleensä sukulaisten ja ystävien kanssa. Joulun jälkeen koittaa kuitenkin arki ja usein ikäihmiset ovat pitkiäkin aikoja yksin ja oman jaksamisen ja toimintakyvyn kanssa voi olla haasteita. Harva tietää, että liikuntaesteisellä ja yli 75-vuotiaalla on pyynnöstä mahdollisuus saada päiväposti kotioven postiluukkuun tai sisäänkäynnin vieressä olevaan postilaatikkoon. Tämä siitä riippumatta asuuko henkilö haja-asutusalueella tai kuinka kaukana postilaatikko nykyään sijaitsee.

Lähilaatikko -niminen Itellan palvelu on maksuton ja perustuu postipalvelulakiin ja viestintäviraston ohjeistukseen. Jakelun edellytyksenä on, että kaikki talouden postinsaajat ovat liikuntaesteisiä tai 75-vuotta täyttäneitä. Jos yhteistaloudessa asuva joutuu säännönmukaisesti tai toistuvasti olemaan yksin, on yhdelläkin henkilöllä oikeus maksuttomaan erityisjakeluun. Palvelun saadakseen on itse otettava yhteyttä Itellan asiakaspalveluun.

Tieto on tärkeä, koska ikääntyvien määrä Turun seutukunnalla ja muualla Varsinais-Suomessa kasvaa. Vuoteen 2030 mennessä yli 75-vuotiaita asuu Naantalissa 18,5 prosenttia, Paraisilla 17,5, Raisiossa 15,2, Kaarinassa 14,3 ja Turussakin 12,8 prosenttia. Uudessakaupungissa ikäihmisten määrä koko kaupungin asukasluvusta on silloin peräti 20,9 prosenttia. Yhteiskunnan on huolehdittava ikäihmisten hyvinvoinnista ympärivuotisesti, mutta tietoisuus erilaisista palvelumahdollisuuksista ei välttämättä saavuta kaikkia.

]]>
3 http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266614-ikaihmisten-mahdollista-saada-posti-kotiin-asti#comments Ikäihmiset Itella Jakelu Joulu Posti Sat, 29 Dec 2018 15:31:58 +0000 Vilhelm Junnila http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266614-ikaihmisten-mahdollista-saada-posti-kotiin-asti
Kansan tiedettävä edustajiensa taustat http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264857-kansan-tiedettava-edustajiensa-taustat <p>Eduskunta vaati, että tiedustelulakien vuoksi perustettava tiedusteluvalvontavaliokunta voi valvoa koko suojelupoliisin toimintaa. Valiokuntaan valittavista kansanedustajista on ollut tarkoitus tehdä laaja turvallisuusselvitys, koska valiokunnassa käsitellään kansallisen turvallisuuden kannalta arkaluonteisia tietoja. Selvityksessä tutkittaisiin erilaiset rekisteritiedot, taloudelliset sidonnaisuudet ja yhteydet terrorismiin, laittomaan tiedustelutoimintaan sekä ääriliikkeisiin. Myös ulkomaiset kytkökset selvitettäisiin.</p><p>Lehtitietojen mukaan kansanedustajat ovat kuitenkin kavahtaneet, että heidän omaa toimintaansa ja taustaansa tutkittaisiin. Laaja selvitys on tärkeää, jotta tärkeimmässä tiedusteluelimessä olevilla henkilöillä on varmasti puhtaat jauhot pusseissaan. &nbsp;Suojelupoliisin vuoden 2016 vuosikirjassa mainitaan, että vakoojia on päätynyt kansanedustajiksi, ulkoministeriöön ja tullihallitukseen.</p><p>Kansalaisten valvomiseksi säädettävät tiedustelulait haluttiin säätää kiireellisellä menettelyllä, mutta joillakin kansanedustajilla näyttää olevan sellaista historiaa, jota ei haluta päivänvaloon. Erityisesti SDP edellytti, että eduskunta valvoisi Supoa, mutta vaikeammalta vaikuttaa suhtautuminen siihen, että valvojiksi asetettavien poliitikkojen taustoja tutkittaisiin. Valan vannoneille ministereillekään ei tehdä Supon laajaa turvallisuusselvitystä, mutta heitä sitoo ministerivastuulaki. Ylimmistä virkamiehistä laaja turvallisuusselvitys tehdään.</p><p>Jos Suomi haluaa esiintyä avoimena yhteiskuntana, on tiedustelulakien voimaantullessa tärkeää, että laaja turvallisuusselvitys ulotetaan kaikkiin kansanedustajiin. Kansalla on oikeus tietää edustajiensa taustat ja erityisen tärkeää se on, kun kansanedustajat ottavat roolia kansalaisiin kohdistuvassa tiedusteluvalvonnassa.</p> Eduskunta vaati, että tiedustelulakien vuoksi perustettava tiedusteluvalvontavaliokunta voi valvoa koko suojelupoliisin toimintaa. Valiokuntaan valittavista kansanedustajista on ollut tarkoitus tehdä laaja turvallisuusselvitys, koska valiokunnassa käsitellään kansallisen turvallisuuden kannalta arkaluonteisia tietoja. Selvityksessä tutkittaisiin erilaiset rekisteritiedot, taloudelliset sidonnaisuudet ja yhteydet terrorismiin, laittomaan tiedustelutoimintaan sekä ääriliikkeisiin. Myös ulkomaiset kytkökset selvitettäisiin.

Lehtitietojen mukaan kansanedustajat ovat kuitenkin kavahtaneet, että heidän omaa toimintaansa ja taustaansa tutkittaisiin. Laaja selvitys on tärkeää, jotta tärkeimmässä tiedusteluelimessä olevilla henkilöillä on varmasti puhtaat jauhot pusseissaan.  Suojelupoliisin vuoden 2016 vuosikirjassa mainitaan, että vakoojia on päätynyt kansanedustajiksi, ulkoministeriöön ja tullihallitukseen.

Kansalaisten valvomiseksi säädettävät tiedustelulait haluttiin säätää kiireellisellä menettelyllä, mutta joillakin kansanedustajilla näyttää olevan sellaista historiaa, jota ei haluta päivänvaloon. Erityisesti SDP edellytti, että eduskunta valvoisi Supoa, mutta vaikeammalta vaikuttaa suhtautuminen siihen, että valvojiksi asetettavien poliitikkojen taustoja tutkittaisiin. Valan vannoneille ministereillekään ei tehdä Supon laajaa turvallisuusselvitystä, mutta heitä sitoo ministerivastuulaki. Ylimmistä virkamiehistä laaja turvallisuusselvitys tehdään.

Jos Suomi haluaa esiintyä avoimena yhteiskuntana, on tiedustelulakien voimaantullessa tärkeää, että laaja turvallisuusselvitys ulotetaan kaikkiin kansanedustajiin. Kansalla on oikeus tietää edustajiensa taustat ja erityisen tärkeää se on, kun kansanedustajat ottavat roolia kansalaisiin kohdistuvassa tiedusteluvalvonnassa.

]]>
15 http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264857-kansan-tiedettava-edustajiensa-taustat#comments Kotimaa Eduskunta Kansanedustajat Suojelupoliisi Tiedustelulait Turvallisuusselvitys Wed, 28 Nov 2018 12:09:13 +0000 Vilhelm Junnila http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264857-kansan-tiedettava-edustajiensa-taustat
Uudenkaupungin autotehdas suunnittelee ylityölisän leikkausta http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261463-uudenkaupungin-autotehdas-suunnittelee-ylityolisan-leikkausta <p>Uudenkaupungin autotehtaalta saamani tiedon mukaan Valmet Automotive suunnittelee heikentävänsä työntekijöiden työehtoja. Kaksi perättäistä työvuoroa tekevä työntekijä jäisi jatkossa ilman ylityölisää ja se korvattaisiin vain 7 tunnin lisävapaana. Muutos koskisi koko henkilöstöä.</p><p>Tuon asian julkisuuteen, koska pelkään työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksien puolesta. Tässä tilanteessa tarvittaisiin avoimuutta autotehtaalta, mutta myös ammattijärjestöiltä toimia työntekijöiden huomioimiseksi. Autotehtaan suunnitelmat vaikuttavat kostolta ammattiliittojen asettamaa ylityökieltoa vastaan. Osapuolten pitäisi puhaltaa peli poikki ja löytää paikallinen ratkaisu.</p><p>Teollisuusliitto on lähettänyt työntekijöille paimenkirjeen, jossa se muistuttaa ylityökiellon koskevan kaikkia työsuhteisia. Autotehtaalla tehdään kuitenkin jatkuvasti ylitöitä kokonaisina vuoroina. Suomen suurin tehdas pyörii, mutta ei täydellä teholla. Henkilöstövajetta on jokaisessa vuorossa ja sitä on paikattu ylityöllä. Työvoimaa ei kuitenkaan voida palkata lisää, koska sitä ei ole saatavilla. Valtaosa pienipalkkaisista työntekijöistä tekee mielellään ylitöitä, jos siitä saa asianmukaisen korvauksen.</p><p>Valmet Automotive on jo aiemmin asettanut ylityökorvauksen 50 prosenttiin, huolimatta siitä, tehdäänkö ylityö yöllä, illalla tai sunnuntaina. Ammattiliittojen mukaan ylitöitä ei pitäisi poliittisen mielenilmauksen aikana tehdä lainkaan.</p><p>Autotehtaan työntekijästä uhkaa tulla ammattiliittojen ja Sipilän hallituksen välisen poliittisen taistelun suurin kärsijä. Varsinais-Suomen on nyt pidettävä puoliaan!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Uudenkaupungin autotehtaalta saamani tiedon mukaan Valmet Automotive suunnittelee heikentävänsä työntekijöiden työehtoja. Kaksi perättäistä työvuoroa tekevä työntekijä jäisi jatkossa ilman ylityölisää ja se korvattaisiin vain 7 tunnin lisävapaana. Muutos koskisi koko henkilöstöä.

Tuon asian julkisuuteen, koska pelkään työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksien puolesta. Tässä tilanteessa tarvittaisiin avoimuutta autotehtaalta, mutta myös ammattijärjestöiltä toimia työntekijöiden huomioimiseksi. Autotehtaan suunnitelmat vaikuttavat kostolta ammattiliittojen asettamaa ylityökieltoa vastaan. Osapuolten pitäisi puhaltaa peli poikki ja löytää paikallinen ratkaisu.

Teollisuusliitto on lähettänyt työntekijöille paimenkirjeen, jossa se muistuttaa ylityökiellon koskevan kaikkia työsuhteisia. Autotehtaalla tehdään kuitenkin jatkuvasti ylitöitä kokonaisina vuoroina. Suomen suurin tehdas pyörii, mutta ei täydellä teholla. Henkilöstövajetta on jokaisessa vuorossa ja sitä on paikattu ylityöllä. Työvoimaa ei kuitenkaan voida palkata lisää, koska sitä ei ole saatavilla. Valtaosa pienipalkkaisista työntekijöistä tekee mielellään ylitöitä, jos siitä saa asianmukaisen korvauksen.

Valmet Automotive on jo aiemmin asettanut ylityökorvauksen 50 prosenttiin, huolimatta siitä, tehdäänkö ylityö yöllä, illalla tai sunnuntaina. Ammattiliittojen mukaan ylitöitä ei pitäisi poliittisen mielenilmauksen aikana tehdä lainkaan.

Autotehtaan työntekijästä uhkaa tulla ammattiliittojen ja Sipilän hallituksen välisen poliittisen taistelun suurin kärsijä. Varsinais-Suomen on nyt pidettävä puoliaan!

]]>
14 http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261463-uudenkaupungin-autotehdas-suunnittelee-ylityolisan-leikkausta#comments Juha Sipilän hallitus Teollisuusliitto Työntekijät Uudenkaupumgin autotehdas Ylityökielto Mon, 24 Sep 2018 05:35:47 +0000 Vilhelm Junnila http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261463-uudenkaupungin-autotehdas-suunnittelee-ylityolisan-leikkausta