Turvapaikkapäätökset menettävät merkityksensä – houkutus kuin Sipilän talo

Laittomasti maassa oleville koittavat kissanpäivät, sillä hallitus aikoo sivuuttaa turvapaikkajärjestelmän. Aiemmin hädänalaisilla on ollut oikeus suojeluun ja elintasosiirtolaiset on ainakin teoriassa rajattu sen ulkopuolelle. Nyt tilanne muuttuu.

Jatkossa ei ole merkitystä mistä syystä tänne tullaan, koska hallitusohjelmassa turvataan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille oikeus yhteiskunnan kustantamaan varhaiskasvatukseen, koulutukseen ja työmarkkinoihin. Pääministeri Antti Rinne (sd.) mainitsi vaalitenteissä haluavansa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet äkkiä töihin ja koulutukseen. Jos hallitusohjelman linjauksesta pidetään kiinni, saavat sosialidemokraatit tahtonsa läpi ja bussin täyteen. Esimerkiksi Somaliasta, Afganistanista tai Irakista voidaan jatkossa saapua Suomeen ilman pelkoa palautuksesta, vaikka oikeutta turvapaikkaan ei tulisikaan.

Oleskeluluvan voisi jatkossa saada työn perusteella, vaikka itse turvapaikkapäätös olisi kielteinen. Koko suku voi täyttää kriteerit kun lättyfirman kontrahdit muotoillaan sopivasti. Tämä on mielestäni suurempi houkutus kuin Sipilän tarjoama talo Kempeleellä. Lain rikkomisesta tulisi seurata rangaistus, mutta nyt tämäkin tarjotaan hopeavadilla, jos lain mukaiset edellytykset eivät muuten täyty. Laittomasti maassa olevat pitäisi muutenkin ottaa talteen ja palauttaa kotimaihinsa.

Valitettavasti myös perheenyhdistäminen helpottuu. Hallitusohjelmassa kohtuullistetaan perheenyhdistämisen tulorajoja. Kansainvälistä suojelua saavaan alaikäiseen ei toimeentulovaatimusta sovellettaisi lainkaan. Tässä on vaarana, että Suomi näyttäytyy entistä houkuttelevammalta suhteessa muihin Pohjoismaihin. Muissa Pohjoismaissa on jo nyt huomattavasti tiukemmat kriteerit perheenyhdistämiselle. Nyt hallitus luo Suomesta houkutuslinnun laajamittaiselle elintasosiirtolaisuudelle. Kiintiöpakolaisiakin otetaan vähintään 850.

Olemme Pohjolan Hölmölä, kun Sipilän kutsusta ei näytetä opitun yhtään mitään.

VilhelmJunnila
Perussuomalaiset Naantali

Eduskunnan aurinkoisin kansanedustaja. Valtiovarainvaliokunnan jäsen ja ETYJ:n Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Naantalin kaupungissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu