Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Korvaako Saarikko Sipilän ja jäävätkö synnit Sipilälle?

Pääministeri Juha Sipilä jätti tänään hallituksensa eronpyynnön presidentille.  Toimenpide vaikuttaa vain hetkellisesti, sillä hallitus olisi muutenkin siirtynyt toimitusministeriöksi viikon päästä. Vähemmälle on jäänyt huomio keskustan kokonaistilanteesta. Dramaattisessa kannatussyöksyssä oleva puolue on ongelmissa uskottavuutensa kanssa. Kansalaiset eivät kestä enää yhtään kotikunta-maakuntamallin mukaista markkinakoijausta.

Ennustankin, että seuraavaksi Sipilä ilmoittaa eroavansa myös Keskustan puheenjohtajuudesta. Sopivasti ennen vaaleja huudetaan uusi johtoon ja yritetään kirkastaa haurastunutta imagoa. Annika Saarikko oli myös läsnä eilisiltaisessa tapaamisessa, jossa puolue Antti Kaikkosen ja muiden kärkipoliitikkojen ohella punnitsi vaalikikkojaan. Uskon, että Saarikolle on suunniteltu kasvavaa roolia. Hänen avullaan Keskusta voi yrittää pelastaa mitä pelastettavissa on. Synnit jäisivät Sipilälle ja kansalaisille voitaisiin vakuuttaa syyttömyyttä vallitsevaan tilanteeseen.

Kansalaisten on hyvä muistaa, että Saarikko oli sosiaali- ja terveysuudistuksen johtaja ja vastuuministeri. Vaikka Sipilä veti tulpan pois ja hyppäsi itse kaarnalaivaan, ovat pinnalla vielä kelluvat keskustalaiset vähintään yhtä suuressa vastuussa.

 

Vilhelm Junnila on ehdolla Varsinais-Suomessa. Hän on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, varakansanedustaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.

Lue lisää verkkosivuilta klikkaamalla tähän tai tutustu Facebookissa ja Twitterissä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kukaan ei tietenkään yksityiskohtia tule koskaan tietämään, ei ole kärpästä katossa kuulemassa mitä siellä kabinetissa sovittiin ja tätä meille kertomassa. Looginen poliittinen veto Sipilältä olisi ollut samalla erota myös pj:n pallilta mutta tiedä sitten. Voi olla että oli liian jääräpää tähän ainakaan heti ja puuha on joko suosuttelu vaiheessa tai koittavat sitten pakosta mennä vaaleihin ryvettynyt Sipilä keulassa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Vaikka puppugeneraattori (ministeri Saarikko) jauhoi täysillä ja pitkään, yrittäen puhaltaa voimaa hallituskoneiston tuottavaan toimintaan. Voima ei riittänyt sittenkään. Nythän se käydä louksuttaa tyhjäkäynnillä seuraavaan koneiston vaihtoon asti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset