Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Seksuaalirikokset vihapuhetta vaarallisempia

Vuonna 2015 Petteri Orpo (kok) toimi sisäministerinä, kun Suomeen vyöryi yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Maan turvallisuustilanne heikentyi, joka on kärjistynyt lapsiin ja naisiin kohdistuneina väkivalta- ja seksuaalirikoksina ympäri maata.

Varsinaiseen ongelmaan ei ole juurikaan kiinnitetty huomiota, vaan ainoastaan seurauksiin. Orpon mukaan vihapuhe heikentää yhteiskunnan perusarvoa luottamusta ja lisää eniten kansalaisten kokemaa turvattomuuden tunnetta. Hän esitteli vihapuheen torjunnan puolueensa keskeiseksi vaaliteemaksi, kuten Kauppalehti kertoo.

Toiminta on kuin isku vasten kansalaisen kasvoja, kun maahanmuuton aiheuttamia ongelmia vain vähätellään. Oulun tapauksiakin piiloteltiin viimeiseen saakka, kunnes poliisin oli pakko kertoa tapahtumista edes jäävuoren huippu. Siellä on tänäänkin paljastunut uusia rikosepäilyjä. Kuka uskoo, että nämä rajoittuvat vain Ouluun, kun niistä kerrotaan ainoastaan pakon edessä, jos silloinkaan? Ne konkretisoivat ihmisille uhat, joista Perussuomalaiset ovat pitkään puhuneet, vaikka Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huuskonkin mielestä nyt pitäisi puhua vain ilmaston lämpenemisestä.

On epärehellistä väittää, että kansalaisten reagointi tapahtumiin eli ”vihapuhe” on jotenkin vaarallisempaa yhteiskunnalle kuin lapsiin ja naisiin kohdistuvat väkivalta- ja seksuaalirikokset. Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk) keskittyi uudenvuodenpuheessaan vihapuheeseen ja siitä sai muutenkin käsityksen, että hän on enemmän huolissaan maahanmuuttajamiehistä ja heidän kulttuuristaan kuin kansalaisistaan.

Verovaroja onkin käytetty kaikkeen muuhun kuin turvallisuuden parantamiseen. Vuoden 2017 talousarviossa oikein korvamerkittiin 1,26 miljoonaa euroa 25 nettipoliisin palkkaamiseen. Poliitikkojen on mukava moraalisäteillä ja puhua viharikollisuudesta, mutta tuomiot tai edes syytteet vihalla motivoidusta rikollisuudesta ovat erittäin harvinaisia. Valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen mukaan viharikosepäilyt ovat syyttäjänkin kannalta työläitä ja edellyttävät syvällistä oikeudellista pohdintaa. Sen sijaan raiskauksissa on Iltalehden selvityksen mukaan roima kasvu erityisesti maahan tulleiden toimesta.

Asioiden julkituloa halutaan estää myös hallinnollisin keinoin. Opetusministeri Sanni Grahn Laasonen (kok) on esittänyt valtionavustusten maksatukseen kriteereitä, joiden mukaan tuen vastaanottajan on sitouduttava hiljaisuuteen eli vihapuheen torjuntaan. Ihmiset ovat vihaisia hallituksen politiikasta, mutta heidät yritetään vaientaa jopa järjestökentällä.

Järjestyksen ylläpitämiseen on panostettu vähemmän. Vaikka poliisien määrä laski jo Alexander Stubbin (kok) hallituksen aikana, vasta Sipilän hallituksen toimesta määrä laskettiin 7 200 henkilötyövuoteen. Juho Eerolan (ps) johtama hallintovaliokunta on edellyttänyt poliisien määrän nostamista 7 850 henkilöön. Sekin tarkoittaisin vain palaamista vuoden 2010 tasolle eli käytännössä Sipilän tekemien leikkausten peruuttamista aikaan ennen siirtolaisvyöryä.

Eilen iltalehti kertoi, kuinka poliisit joutuvat priorisoimaan tehtäviään. Poliisin resurssipulan aikana poliisihallitus on kuitenkin paisunut ja voimavaroja on hallituksen toiveesta mennyt verkossa tuhmasti puhuvien kansalaisten kuulustelemiseen. Poliisijohdon omien rikosepäilyjen lisäksi joillakin yksilöillä ollut aikaa keskittyä muuhunkin. Esimerkiksi poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein on kunnostautunut lähinnä leukailuun Twitterissä ja muualla mediassa sekä ”saunatilojensa” vuokraamiseen.

Yleisesti poliisia on silti turha syyttää vaan katseet kohdistuvat edellä mainittujen lisäksi sisäministeri Kai Mykkäseen(kok). Ennen Mykkästä sisäministerinä toimi nykyinen puhemies Paula Risikko (kok), joka ei tehnyt turvallisuustilanteelle yhtään mitään. Tänään lahtelaiset ravintolat kertoivat sopineensa paikallisen taksifirman kanssa ilmaisesta sisäänpääsystä kuljetuksen jälkeen. Tarkoitus on parantaa asiakkaiden turvallisuutta, joka osaltaan kertoo tilanteesta.

Mykkänen on esittänyt, että lähiöihin tarvitaan erityisiä lähiöpoliiseja. Poliisit tietävät, että tämän suhteen ollaan auttamattomasti myöhässä. Määrärahoja tulisi suunnitella pitkällä aikavälillä. Tähän saakka edellä mainitut ministerit ovat saaneet aikaan vain suunnitelman poliisien määrän leikkaamisesta 7 000:een.

Risikon ja Mykkäsen esitykset koulutuspaikkojen lisäämisestä ovat myös puhdasta populismia. Nykyisiäkään paikkoja ei saada täytettyä koulutusvaatimusten, kuten virkamiesruotsin vuoksi ja sitoutumisessakin on toivomisen varaa. Mykkänen on lisäksi esittänyt, että Suomeen tarvitaan lisää maahanmuuttajataustaisia poliiseja. Tarkoituksena lieneekin kiertää kielivaatimuksia ulkomaalaisten avulla, sen sijaan, että niitä helpotettaisiin suomalaisten osalta. Sinänsä englannista olisi paljon enemmän hyötyä kuin ruotsista, erityisesti maahanmuuttajien kanssa toimiessa.

Kun Brysselissä tapahtui terrori-isku 22.3.2016 puolue otti kantaa seuraavasti: ”Brysselissä tapahtuu nyt kauheita, mutta samalla on muistettava se rasismi, jota tapahtuu Suomessa joka päivä. Syrjintä, kiusaaminen ja vihapuhe ovat arkea liian monelle. Puheiden lisäksi tarvitaan nyt konkreettisia tekoja. Kerätään yhdessä ideoita arkipäivän syrjinnän ratkaisemiseksi” Kokoomuksen viestissä todettiin.

Sipilän touhut tiedämme, mutta pitää ihmetellä entisen konservatiivipuolueen tekopyhyyttä ja tekojen vähyyttä. Vaalien lähestyessä esitykset kuitenkin lisääntyvät, vaikka mitään ei oikeasti tehdä. Kuka kertoisi Petterille ja kumppaneille, että seksuaalirikokset ovat vihapuhetta vaarallisempia? Kaikki aika menee omien kansalaisten kyttäämiseen, jos suusta pääsee vahingossa väärä sana ja pahatkin teot selitetään parhain päin: syrjinnällä, kiusaamisella ja vihapuheella.

 

 

Vilhelm Junnila on ehdolla Varsinais-Suomessa. Hän on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, varakansanedustaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.

Lue lisää verkkosivuilta klikkaamalla tähän tai tutustu Facebookissa ja Twitterissä.

Vilhelm Junnilan vaalislogan: ”On kotiinpaluun aika.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Matti Simonaho

Jos käyt Ruotsissa, tai et, lähetä lasku jostain syystä ... vaikka niistä 2015/2016 15000 laittomasti Suomeen lahetetyista pakolaisista ja "pakolaisista".

https://yle.fi/uutiset/3-10589958

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Muista että olitte myös silloin hallituksessa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Vuonna 2015 Petteri Orpo (kok) toimi sisäministerinä, kun Suomeen vyöryi yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Maan turvallisuustilanne heikentyi, joka on kärjistynyt lapsiin ja naisiin kohdistuneina väkivalta- ja seksuaalirikoksina ympäri maata."

Eikö Orpolla ollut sisäministerinä toimiessaan hallituskumppani Perussuomalaisten luottamus koko pahimman kriisin ajan?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Hallituksessa ei ollut silloin yhtään ainutta ministeriä nykyisistä perussuomalaisista. He olivat kaikki nykyisiä sinisiä. Korjatkaa jos olen väärässä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Näin taisi olla. Kaikilla ministereillä oli kuitenkin Perussuomalaisten luottamus.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kaikilla ministereillä oli kuitenkin Perussuomalaisten luottamus."

Jonka menettivät koska eivät ajaneet puolueensa tavoitteita ja tuohon hajosi puoluekin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #6

Näin kävi, vuosi pahimman kriisin jälkeen.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #9

#9

Oliko heti ensimmäisessä puheenjohtajavaalissa tapahtuman jälkeen?
Eli niin pian kun se vaan oli mahdollista?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #11

Ei hallituspuolueen jäsenten tarvitse koskaan tukea hallituspolitiikkaa, jonka kokevat vaarantavan Suomen turvallisuuden. Tuki on mahdollista vetää pois milloin vain. Vuosi tuntuu pitkältä ajalta odottaa, jos tietää politiikan johtavan lasten raiskauksiin.

Toni Tamminen

Kohta tänne ampuu Ritala väittään, että kyseessä on Perussuomalaisten harha, ja Pekka Siikala väittää Suomen olevan erittäin turvallinen kaikilla tilastoilla, ja Markku Huusko nostaa nämä kaksi kaveria toimituksen valinnaksi, hyvä Usari.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kun minuun tässä blogissa viitataan, korjaan sen verran, että en ole kirjoittanut, että pitäisi puhua vain ilmaston lämpenemisestä. Ilmastosta on tähän mennessä näissä vaaleissa puhuttu, kuten myös esimerkiksi veroista. Maahanmuutosta ei ollut eilisen kirjoitukseni julkaisuun mennessä paljoa puhuttu. Siitäkin on hyvä puhua, kuten blogikommenteissa kirjoitin:

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26722...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Nämä uutiset ei ilmeisesti ole vähenemässä.
Yle tänään.
"Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin.

Poliisin mukaan epäiltyjen rikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Teot ovat tapahtuneet kesän 2018 aikana. Poliisi on ottanut kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä todennäköisin syin epäiltyinä tekoihin.

Epäityjä on yhteensä neljä ja kaikki ovat ulkomaalaistaustaisia, poliisi vahvistaa Ylelle."

Jos Oulu on jäävuoren huippu niin näitä taitaa riittää koko loppu vuodeksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Poliisin mukaan epäiltyjen rikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö."

Kyllä näistä varoiteltiin, on vastuutonta ottaa Suomeen nuoria miehiä kivikautisesta naisia alistavasta kulttuurista, varsinkaan kun heidän taustoistaan ei tiedetä yhtään mitään.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Näitä raiskaajia on myös viety päiväkoteihin ja nuorten tyttöjen urheilutreeneihin mukaan. Kuka viejistä kantaa vastuunsa ja miten?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #14

Missä päiväkodeissa tai urheiluseuroissa nämä raiskaajat ovat käyneet, sillähän se selviää.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #15

Siitä vaan selvittämään, somesta löytyy paljon kuvia joissa usea vangittu poseeraa päiväkodissa ja myös nuorten tyttöjen kanssa urheilukentällä.
Aivan käsittämätöntä että lasten kanssa vastuullisessa asemassa olevat päästää täysin tuntemattomia ihmisiä lapsien joukkoon ihan tarkoituksella. Käsittääkseni on olemassa laki joka estää tuntemattomia ihmisiä pääsemään kontaktiin lasten kanssa päiväkodeissa.

Toni Tamminen

Markku H ole kerrankin mies, ei siinä ole mitään pahaa, jos myöntää olleensä väärässä, edes kerran. Toki ilmastonmuutos on tärkeä asia, siitähän me kaikki olemme samaa mieltä, mutta nyt meillä on käsissämme hieman pahempi ongelma.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

En mä laittaisi noita otsikoissa mainittuja vaarallisuusjärjestykseen. Miksi pitäisi?

Seksuaalirikokset ovat iljettäviä kaikkien paitsi tekijöiden mielestä.
Miten on tuon toisen kanssa?
Koulun historiantunilla hereillä pysyneet tietävät mihin se voi pahimmillaan johtaa. Kannattaako olla yksi niistä jotka julkisesti senkaltaisen kehityksen haluavat normalisoida. Historia ei unohda.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Blogisti unohtaa sen, että tietynlaiset vihapuheet ovat rikos joilla valmistellaan kansanmurhaa.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Tuskin unohtaa. Sivuuttaa tarkoituksella.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Lainsäädäntötyön suurin ongelma on niiden piilovaikutukset. Jos nuoren itsemääräämisoikeus tms. on suurempi kuin vanhemman tiedonsaantioikeus, niin olemme jo pahasti paitsiossa. Lapsia ja nuoria tulisi voida suojella niin netin saalistajilta kuin kotien hyväksikäyttäjiltä. Oulun rikokset ovat kuvottavia, vaikka kyse olisikin lähes samanikäisistä tekijöistä ja uhreista. Ne eivät ole poikkeuksellisia, sillä Suomessa on esim. joihinkin uskontokuntiin liitettyjä hyväksikäyttörinkejä, joissa keski-ikäiset sedät ovat saalistaneet poika- ja tyttölapsia ja jotka ovat yhteisöjen tiedossa, mutta niihin ei puututa millään tavoin. Onko tämä maassa maan tavalla -toimintaa, vai millaisena se on ymmärrettävä?

Lainsäädäntötyön kehittäminen tarpeita vastaavaksi on hidasta, mutta hyväveli-järjestelmän ylläpitämällä haluttomuudella on osasyynsä. Rikoslakien käyttö eri oikeusasteissa on sangen kirjavaa ja voin vain arvailla näiden vaikutusta rikoksen tekemiseen mieltyneiden mielessä. Tapausten käsittely antaa kuvan myös siitä, että Suomessa uhrit ovat lainsuojattomia. Tästä esimerkkinä https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-oli-vakiv...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset