Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

SDP haluaa bensaveron ylös - ei mitään järkeä

  • (c) Mika Koskinen
    (c) Mika Koskinen

Tänään järjestetyssä puoluejohtajien vaalitentissä kysyttiin pitääkö bensiinin ja dieselin veroa nostaa seuraavalla vaalikaudella. Kukaan ei varmasti yllättynyt, että vasemmistoliitto ja vihreät vastasivat myöntävästi MTK:n järjestämässä tapahtumassa.

Mutta myös SDP vastasi, että bensiinin ja dieselin veroa tulee korottaa, vaikka autoilijat maksavat jo nyt paljon enemmän veroja ja maksuja, kuin tieliikenteeseen palautuu. Pitkien etäisyyksien Suomessa autoilu on kallista, mutta sosialidemokraattien mielestä duunarien pitäisi maksaa entistä enemmän autonsa käytöstä. Samalla kallistuu muu eläminen, koska kuljetuskustannusten nousu vaikuttaa esimerkiksi ruoan hintaan.

Eikä tässä vielä kaikki, kirsikkana kakun päällä SDP ilmoitti keskustelussa haluavansa myös lihaveron. Entisen työväenpuolueen politiikka siis tähtää duunarien rokottamiseen ja erityisenä kohteena tuntuvat olevan allekirjoittaneen kaltaiset valkoiset, lihaa syövät heteromiehet.

Kyyti on kylmää, kun ilmastoon vetoamalla edistetään omia ideologioita käytännön elämän kustannuksella.

Vaalitentin lähetti suorana Iltalehti.

 

 

Vilhelm Junnila on ehdolla Varsinais-Suomessa. Hän on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, varakansanedustaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.

Lue lisää verkkosivuilta klikkaamalla tähän tai tutustu Facebookissa ja Twitterissä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kannattaa nyt sitten huomioida miksi Kokoomus ja Keskusta voivat sanoa etteivät ne korottaisi veroa. Nehän ajoivat jo tällä kaudella mustaa laatikkoa paikannuksella autoihin, jonka avulla auton päästöihin sidottuna joutuisi maksamaan ajamisesta kilometripohjaisesti.

Tämä Bernerin sama suunnitelma tulee tapetille taas mikäli ovat vallassa. Kokoomus juuri kerti kuinka se lopettaisi autoveron kokonaan ja ryhtyisi verottamaan käyttöä ja haittoja.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/268689-kokoomus-l...

Tämän lopputulema on aivan sama vaikkei nostakaan polttoaineveroa. Sen polttoaineveron lisäksi maksatkine erikseen myös toista maksua. Teknisesti eri asia ja mahdollista vastuksen tuohon vaalitentin kysymykseen etteivät nosta polttoaineveroa. Tuovatkin kokonaan uuden maksun lisäksi.

Aivan yhtä lirissä ovat syrjäseutujen vanhoilla autoilla ajavat.

Ei kannata mennä noin helppoon.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Tuo paikantava loota tuli alunperin vasemmistolta.

Ideahan pisti alulle Merja Kyllönen ja tietenkin vasemmistoliitto taputti karvaisia käsiään heidän mielestään erinomaiselle idealle.

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/2668762-kyl...

Samoin vihreät yhtyivät taputukseen kukkapurkkimultaisineen käsineen ja tietenkin yrittivät käyttää tunteita hyväksi haukkumalla vastapuolta vainoharhaiseksi ja ties miksi.

http://hannuoskala.fi/2011/03/ruuhkamaksut-ja-yksi...

Omasta mielestäni tuo on typerä idea riippumatta siitä, kuka milloinkin tuota ideaa ajaa eteenpäin.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Pelkällä polttoaineveron tuotolla (n 3000 miljoonaa) voitaisiin poistaa/hyvittää kaikki liikenteen päästöt, ja myös koko Suomen kaikki muutkin co2-päästöt, ja jäisi vielä aika paljon rahaa ylikin.

Co2-tonnin markkinahinta on noin 20 euroa, eli pelkän polttoaineveron tuotolla poistuisi n 150 miljoonaa tonnia - noin kolminkertaisesti Suomen kaikki päästöt.
On myös olemassa keinoja, joilla tonni voidaan sitoa selvästi tuotakin halvemmalla (esim metsänkasvun parantaminen, maaperän käyttötapojen muuttaminen jne).

Ongelma ei siis selvästikään ole se, että vero olisi liian pieni. Ongelma on se, ettei päättäjillä ole taskulaskinta. Lupaankin osallistua kansalaiskeräykseen, mikäli sellainen joskus näin hyvään tarkoitukseen järjestetään.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Autovero ja polttoainevero ovat veroja jotka käytetään kaikkeen muuhun.
Jos niistä luovutaan on vuorossa jokin muu vero.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

SDP haluaa liikennepolttoaineiden verotuksen korotuksia ja samalla lämmitysöljyn ja kivihiilen käytön verotuksen keventämistä.

Varsinainen ympäristöpuolue tämä SDP puoluepäällikön ollessa nyt virallisesti takavasemmalla Espanjassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset