Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Ikäihmisten mahdollista saada posti kotiin asti

Jouluna postilaatikkomme täyttyvät joulukorteista ja juhlaa vietetään yleensä sukulaisten ja ystävien kanssa. Joulun jälkeen koittaa kuitenkin arki ja usein ikäihmiset ovat pitkiäkin aikoja yksin ja oman jaksamisen ja toimintakyvyn kanssa voi olla haasteita. Harva tietää, että liikuntaesteisellä ja yli 75-vuotiaalla on pyynnöstä mahdollisuus saada päiväposti kotioven postiluukkuun tai sisäänkäynnin vieressä olevaan postilaatikkoon. Tämä siitä riippumatta asuuko henkilö haja-asutusalueella tai kuinka kaukana postilaatikko nykyään sijaitsee.

Lähilaatikko -niminen Itellan palvelu on maksuton ja perustuu postipalvelulakiin ja viestintäviraston ohjeistukseen. Jakelun edellytyksenä on, että kaikki talouden postinsaajat ovat liikuntaesteisiä tai 75-vuotta täyttäneitä. Jos yhteistaloudessa asuva joutuu säännönmukaisesti tai toistuvasti olemaan yksin, on yhdelläkin henkilöllä oikeus maksuttomaan erityisjakeluun. Palvelun saadakseen on itse otettava yhteyttä Itellan asiakaspalveluun.

Tieto on tärkeä, koska ikääntyvien määrä Turun seutukunnalla ja muualla Varsinais-Suomessa kasvaa. Vuoteen 2030 mennessä yli 75-vuotiaita asuu Naantalissa 18,5 prosenttia, Paraisilla 17,5, Raisiossa 15,2, Kaarinassa 14,3 ja Turussakin 12,8 prosenttia. Uudessakaupungissa ikäihmisten määrä koko kaupungin asukasluvusta on silloin peräti 20,9 prosenttia. Yhteiskunnan on huolehdittava ikäihmisten hyvinvoinnista ympärivuotisesti, mutta tietoisuus erilaisista palvelumahdollisuuksista ei välttämättä saavuta kaikkia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Itella ei enää vastaa postinjakelusta Suomessa, vaan Posti Group Oyj. Tietääkseni tuo palvelu on edelleen kuitenkin voimassa. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekevät muut uudemmat operaattorit, jotka myös suorittavat postinjakelua. Velvoittaako kyseinen ohjeistus myös niitä?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei nyt varsinaisesti liity suoraan aiheeseen, mutta. Tilaan aika paljon tavaraa jenkeistä kun harrastan jenkkiautoja. Jos tilauksen "rahtaaja" on USPS eli United States Postal Service niin paketti tuodaan ilman eri maksua suoraan kotiin, ei ole edes vaihtoehtoa hinnassa tuleeko kotiin vai ei. Jos taas tilaan Suomesta niin kotiin kuljetuksesta pitää maksaa extraa, mistähän nämä erot johtuu?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Pystyisiköhän toi USPS hoitamaan myös Suomen sisäisen postitoiminnan paremmin kuin nykyinen toimija?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset