Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Tiina Elovaara on politiikan koulukiusaaja

Perussuomalaisista kesällä loikannut kansanedustaja Tiina Elovaara on puhunut paljon koulukiusaamisesta ja esittänyt erilaisia toimenpiteitä siihen puuttumiseen. Ehdotukset ovat olleet hyviä ja kannatettavia.

Valitettavasti hän ei elä niin kuin opettaa. Elovaara on useaan otteeseen väittänyt, että perussuomalaisten puoluekokouksessa esiintyi natsitervehdyksiä, vaikka jopa toimittajat todistivat, että kyseessä oli kokouksessa suoritettu käsiäänestys. Tilanteista on lisäksi kuvatodisteita.

Tänään hän jatkoi tutulla linjallaan yrittäessään edelleen rakentaa aasinsiltaa natseihin omilla kotisivuillaan ja täällä puheenvuorossa olevassa kirjoituksessaan. Elovaara totesi lisäksi, että kaikki terveet voimat ja poliitikot ovat perussuomalaisista poistuneet.

Kun koulussa pieni oppilas jää ryhmässä vähemmistöön, hän usein saa kokea sekä henkistä, että fyysistä kiusaamista. Toisten ryhmien tai henkilökohtaisten ominaisuuksien jatkuva arvostelu ovat malliesimerkkejä yhteisöön pesiytyneestä kiusaamisesta. Tiedän miltä koulukiusatusta tuntuu ja tiedän myös millainen ihminen asettaa itsensä muiden yläpuolelle ja kokee oikeudekseen kiusata muita. Harmillisen usein henkilö näkee itsensä loukattuna ja kokee pelkoa ja vihaa eri tavalla ajattelevia ihmisiä kohtaan.

Elovaara voi pitää minuakin epäterveenä tapauksena, mutta puolustan ylpeästi omiani ja aatettani. Vaikka puolue yritettiin tuhota, on jäsenmäärä vain kasvanut.

Kun Elovaara kansanedustajan avustajana toimiessaan joutui aikoinaan tehtävät jättämään, hän tuli lähtiessään Pikkuparlamentin F-kerroksen keittiötilaan valistamaan meitä muita avustajia.

”Hei, tulen sitten takaisin vähän erilaisella mandaatilla”, Elovaara sanoi ylpeänä ja käveli ovesta ulos.

Timo Soinin tuella hänet valittiinkin eduskuntaan, mutta kunpa hän kohtelisi muita siten, kuin hän haluaa itseään kohdeltavan. Kansanedustajan asema ei ole etuoikeus unohtaa omat juurensa ja ryhtyä politiikan koulukiusaajaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Voisitte tehdä Tammisen kanssa paljastuskirjan "kun politiikka meni reisille" jossa työnjako menee niin, että sinä kirjoitat, ja kuvissa on Tamminen. Tähän päivään mennessä kukaan ei ole kuvannut realistisesti touhua eduskunnasta joka on työpaikoista se johon on kaikkein kummallisemmat pääsykriteerit, täytyy osata valehdella mitä vain naaman , perusilmeen värähtämättä ja, no, siinä se. Politiikka on ainoita asioita maailmassa vuonna 2018 jossa voi väittää että on se maa litteä, natsitervehdykset lenteli, tai mitä vain, ihan pelkän narsismin voimin. No onneksi sentään touhussa on mukana sentään täyspäisiäkin henkilöitä vaikka osuus / 200 voisi huolestuttaakin ...

[Päivän blogi on kyllä Esko Seppäsen eikä tämä yhdentekevä aihe]

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Teidän pitää olla kuitenkin tyytyväinen, että omassa puolueessa on ihmisläheisiä ja kaikkia erilaisia kulttuureja kauniisti kommentoivia jäseniä.

Sinisistä ja persussuomalaisista voi olla poliittisesti ihan mitä mieltä vain, mutta siinä, että terveet voimat lähtivät, siinä kohtaa Elovaara kyllä on täysin oikeassa.

Jos asia epäilyttää, ei tarvitse kuin lukea käräjäoikeuden pöytäkirjoja.

Antero Koski

No vähintään yhtä kauniisti kuin sinä PS:stä. Vain yksi pieni ero. Ps:ssä ne kauniit lauseet ovat myös totta. Paukautappas sinäkin yksi, niin sitten tiedät kuinka vapauttava kokemus se on.
Tuosta voimain koitoksesta ei löytynyt tietoa Elovaaran tekemistä tuloksista, missä net saa lukea?

Minua kyllä epäilyttää, että käräjäoikeuden pöytäkirjoista löytyy mainintoja terveiden voimien koitos tuloksista?
Taisi kirjoitella fakefakeuutisen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"kaikkia erilaisia kulttuureja kauniisti kommentoivia jäseniä."

Vasemmiston suvaitsevaiset pystyvät kirjoittamaan lasten silpomisesta positiivisesti eikä halua että ongelmiin puututaan.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Tiina, Tiina rakas, kiitos vaan kun sanot lähes kaikki ei sentään kaikki, miten olet voinut olla sellaisessa porukassa, josta on lähteneet lähes kaikki terveet voimat.
Eipä ollut kovin hääppöistä tuon logiikan mukaan, tuo terveys ennen sinisten lähtö, kannatusluku on teillä jossain yhden ja kahden prosentin välissä, eli siinä porukassa jossa te silloin olitte, oli silloinkin 98% epäterveitä.
Oletko nyt ihan tosissaan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No kohta ne kannatusluvut taitaa persuilla ja sinisillä kohdata.

Persuihin jäi vain kiihkeimmät möyhääjät, joille ainoa politiikan muoto on maahanmuuttopolitiikka.

Sillä saa muutaman prosentin kannatuksen ja ikuisen oppositiopaikan, mutta jos se riittää, niin hyvä niin.

Ei tarvita Suomen politiikassa kumpaakaan marginaalipuoluetta, jopa rkp on merkittävämpi tekijä.

Hiljaa kuihtuu pois kummatkin.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Se on minulla yksi lysti, liityin kun kannatus oli 1,6%.
Muilla puolueilla ei ole maahanmuuttopolitiikka, ja muut teesit ovat minulla melko yhdentekeviä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #6

Taitaa olla totta, ettei persuilla ole mitään muuta politiikkaa kuin maahanmuuttopolitiikka. Tony Halme ja Jussi Halla-aho otettiin puolueen listoille äänten saamiseksi. Liityit jostain syystä Soinin puolueeseen?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #8

Tony Halme sai minussa kipinä aikaiseksi, ilman Tony tuskin olisin edes mukana politiikassa.
Sitä ennen äänestin, jos äänestin, mitä milloinkin.

Antero Koski

Ei siniset nouse 20% kannatukseen mitenkään...no omassa puoluekokouksessa korkeintaan.

Ne on nuo vihreät, vasurit ja demarit niin vaisuja möyhääjiä, että PS:n normaali möyhääminen, juuri kuten sinullakin, näyttää vain kiihkeältä rauhallisten Liin, Toukon, Villen, Emman, Antin ja Antin rinnalla....hmm..ei perhna, kyllä nyt meni se kiihkeä möyhkääminen on kyllä noitten hommia, miten sä nyt sekoitat asia asiatietoja?.
Yksi maahanmuutto politiikka on siittä kummallinen, että se kattaa aina maan politiikan kauttaaltaan. Ja perskeles sen on jo huomannut niiden ensimmäisten ( 7 ) rohkeiden isänmaallisten maiden lisäksi jo 5 lisää. Mutta älä ole huolissasi, niiden maiden määrä lisääntyy kyllä.

Missäs muuten menee muutaman raja? Eikös kun käy kaupassa hakemassa muutaman oluen, niin sehäntarkoita aina yhtä korillista?
Muutama, eli 24% on ihan ok kannatus, eikö vain? Mutta juu, ei tarvita mitään puolueita marginaalien välissä jos Suomi annetaan Brysseliin, kyllä ne sieltä kertoo mitä pitää tehdä. Saadaan sitten se häiritsevä keski-luokka pois, niin sinunkin on helpompi laskea ne luokat kun niitä on vain kaksi, köyhät ja ristuksen rikkaat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Taitaa olla totta, ettei persuilla ole mitään muuta politiikkaa kuin maahanmuuttopolitiikka."

Toivottavasti Halla-aho pitää EU ja eurokritiikkiä enemmän esillä ja itseasiassa maahanmuutto-ongelmatkin ovat EU:n rajat auki-politiikan syytä. EU:n vastustus kasvaa jokaisessa EU maassa kun kansalaiset heräävät todellisuuteen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Suomessa EU- ja euromyönteisyys on kasvanut (ja persujen kannatus laskenut edelleen).

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No ei nyt ihan noinkaan, kun katsotaan tulevaan aikaan. Ei edes suomalaisten mielipiteiden mukaan. Etupäässä niissä maissa, jotka ovat nettosaajamaita on vielä uskoa tulevaan EU:ssa. Nettomaksajamaissa on tulevaisuuden kuva himmumassa.

https://www.politico.eu/article/europeans-love-the...

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #13

Tuollaisilla mielipidetiedusteluilla ei ole mitään arvoa koska suomalaisille ei EU:sta mitään kerrota. Yksikään media tai johtava poliitikko ei kerro liittovaltiokehityksestä tai mikä olisi Suomen asema tulevassa Euroopan liittovaltiossa vaikka kehitys jatkuu kaiken aikaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #17

Tuossa luulisi Suomen uutisilla ja perussuomalaisten kansanedustajilla olevan oiva markkinarako.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #13

Tuokin uutinen kuitenkin osottaa, että tilausta EU-kritiikille on olemassa, ja monet haluavat suomalaisten ajavan enemmän omaa etuaan, eikä olevan vain Saksan sylikoira. Suoraa eroa EU:sta ei puolue taida ajaa, eikä tässä kohtaa pidäkkään. On hyvä sanoa, että omasta mielestä EU-ero oli hyvä asia, ja tuoda EU:n epäkohtia esiin, mutta minkäänlaisia vaatimuksia tai lupauksia asian suhteen ei pidä tehdä.

"Suomelta halutaan sekä aktiivisempaa että tiukempaa EU-politiikkaa. Kuitenkin vain kolmannes olisi valmis menemään niin pitkälle, että Suomi oman etunsa ajamisella lamauttaisi EU:n päätöksentekokyvyn. "

Siis jopa kolmannes olisi valmis menemään niin pitkälle, että oman edun ajamisella lamauttaisi EU:n päätöksentekokyvyn! Kyllä siinä kannatuspotentiaalia löytyy.

Antero Koski Vastaus kommenttiin #13

Kannatus väheni vielä Soinin ollessa kumartelemassa hallituksessa, mutta kun Soini ymmärsi lähteä niin jäsen määrä alkoi kasvamaan. Ja mitenkäs se menikään...niin, enitenhän se kasvoi kaikki puolueet huomioon ottaen. Ei niinkään huonosti.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #13

Linkkaat monia vuosia sitten olleeseen Talsan kirjoitukseen. Kaiketi panit merkille oman linkin kirjoituksen, joka sentään on tuoretta tuotetta eli mielipidettä? Niin näyttä nyttemmin suomalaistenkin mielipide muuttuvan ja hyvä niin. Paljon näyttää olevan olleen persuja liikenteessä tuossakin tutkimuskyselyssä. Realisoituukohan kaikki tuo mielipide PS:n hyväksi tulevissa vaaleissa? ;)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #34

Linkki oli tosiaan vähän vanha, mutta yllättävänkin ajankohtainen https://ec.europa.eu/finland/news/eurobarometer_18...
Vanhan linkin aikoihin elettiin jytkyn aikaa, mikä siis nykyään on mennyttä maailmaa ;)

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #12

En oikein tiedä, mitä tuolla linkillä halusit todistaa? En minä ainakaan löytänyt tukea väitteillesi.

Etenkin, jos yritätä perustaa sen seuraavan kysymyksen tuloksiin: "Share of EU citizens who agree that new parties and movements can bring the "real change" their countries need."

Voisitko ystävällisesti selventää. Tai mahdollisesti lukea artikkelin uudestaan ja korjata väitettäsi.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Antakaa nyt persut sinisten räksyttää. Keskittykää te nostamaan oikeita asioita esiin. Halla-ahon toissapäiväinen esiintyminen a-studiossa oli erittäin hyvä ja asiallinen. Sillä linjalla eteenpäin ja unohtakaa siniset. Eivät he saa kannatusta, eikä heidän juttuja uskota. Tarttumalla sinisten haukkuihin viette vain omaa näkyvyyttänne mediassa sivuraitelle ja se vaikuttaa negatiivisesti teidänkin kannatukseen. Lauran plagiointijutut saa ihan riittävästi epäoleellista näkyvyyttä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen media ei julkaise kuin positiivisia uutisia EU:sta eli ei juuri uutisia nähdä. Demokraattisissa maissa uutistarjonta on monipuolisempaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suomessa on maailman vapain media, paitsi Makkosen mielestä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Makkonen rakastaa entisaikojen Pravdaa. Se oli Oikea Media.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Vapauteen kuuluu vastuu, vai miten se meni?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Venäjällä ollaan ottamassa nettiä valtion täyskontrolliin Kiinan mallin mukaan. Kremlilähtöistä disinformaatiota levitetään lännen avoimeen nettiin kaiken maailman hommaforumeiden kautta.
Nyt persut tarttuvat mahdollisuuteen jatkaa riitelyä sinisten kanssa jotta katseet eivät menisi puolueen kytköksiin Kremlin suunnalla.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tulin just Kremlistä. Mitä haluat tietää?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kysymys kuuluu, mitä halua matkastasi kertoa?
Kuulolla ollaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

EU:sta taas jaksetaan vääntää, aika yksinkertainen juttu, että enemmistö päättää tuonkin asian, ja tuntuu siltä, että Suomessa ei sellaisia puolueita löydy, jotka saisivat sellaisen enemmistön, että EU:sta haluttaisiin lähteä.

Mä luulen, että usarin blogipalstan vaikutusvalta on aika pieni. :)

Enkä oo kyllä kylän raitillakaan nähny ihmisiä nousemassa barrikaadellle vaatimaan eroa EU:sta

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mitä EU:ssa tapahtuu...

https://areena.yle.fi/1-4406221

Erittäin analyyttinen, asiapitoinen haastattelu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Harmi vaan kun meillä kansa on niin tyhmää ja valtamedia korruptoitunut, että eivät ymmärrä omaa parastaan ja usko Halla-ahon ja persujen teeseihin.

Turhaa tällainen demokratia, kun kerran on yksi viisas mies ja yksi hyvä puolue, Unkarissakaan ei ole mitään ongelmia ja aina saa oikeudessa tuomiot, mitä itse haluaa, ja ei ole lehdistöäkään kiusaamassa, kun yksi puolue hallitsee kaikkea

Voi, että on tässä kestämistä tässä demokratiassa, kun kansa ei omaa parastaan käsitä.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tulipa tästä taas mieleen taannoinen huomioni, että Perussuomalaiset ovat hurjasti yliedustettuina kansanedustajien tekemien rikosten listassa. 18 rikostuomiota (rikosnimikkeitä on vielä enemmän) vain 87 edustuspaikalta (edustajia on selvästi vähemmän) 23 vuoden aikana. (Jätin laskelmasta pois Sinisiin siirtyneen Oinosen, mutta sisällytin kuolleen Tony Halmeen sekä James Hirvisaaren, jota ei erotettu puolueesta tuomionsa vuoksi.)

Jakaantumisen jälkeen Sinisten ryhmä on 19 henkeä, joista rikostuomioita on vain Pentti Oinosella. Siis 2 tuomiota 19 hengellä.

Perussuomalaisten ryhmä on nyt 18 henkeä, joista rikoksista tuomittuja ovat: Ritva Elomaa, Teuvo Hakkarainen (6 eri tuomiota!), puheenjohtaja Jussi Halla-Aho, 2. puheenjohtaja Laura Huhtasaari, Mika Niikko (4 eri tuomiota!), Veltto Virtanen ja Ville Vähämäki. Siis 15 tuomiota 18 hengellä.

Toki osa tuomioista koskee vähäisiä liikennerikoksia, mutta on ehkä huomionarvoista, että eduskunnan historian suurin rötöskuningas Teuvo Hakkarainen istuu edelleen eduskunnassa ja on pusutellut siellä väkisin ja repinyt hiuksia. Ja rötösprinssi Mika Niikko hyvänä kakkosena. Tiedä sitten vaikuttaako molempien tausta helluntailaisina jotenkin vai mikä.

Jostain syystä perussuomalaiset ovat nyt pyrkineet uhriutumaan koulukiusaamisteemalla. En tiedä onko kyseessä osa puolueen uutta viestintästrategiaa, mutta ainakaan rikostaustojen perusteella he eivät ehkä kovin korkeaa moraalista ylemmyyttä voi väittää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Perussuomalaiset ovat hurjasti yliedustettuina kansanedustajien tekemien rikosten listassa."'

Juurihan tuo lista oli ja sdp oli selvästi kärkipaikalla ja kokoomus toisena. Perussuomalaiset taas ovat saaneet poliittisia tuomioita vääristä mielipiteistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mahtaa olla tuskallista asua näin korruptoituneessa maassa, jossa oikeuslaitoskin on poliitikkojen ohjattavana, pitäisi ottaa mallia Unkarista, siellä ei koskaan tule vääriä tuomioita, seon demokratian huipulla.

Unkarissa ei ole minkäänlaista korrputiota, ja aina saa yksi puolue sellaiset tuomiot kuin on haluttu.

Harmi, että täällä meillä tämän hienon perussuomalaisten kannatus vaan alenee, pitää vaan toivoa, että kansa viisastuu, ja alkaa uskomaan Makkosen maailmankatsomusta.

Kyllä se siitä, koeta kestää.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
  «Juurihan tuo lista oli ja sdp oli selvästi kärkipaikalla ja kokoomus toisena.»

Tuomioluvut ovat siis:

 • Sosialidemokraatit 24 (2256 edustajalla 119 vuoden ajalta)
 • Perussuomalaiset 20 (87 edustajalla 23 vuoden ajalta)
 • Kokoomus 18 (99 vuoden ajalta)
 • Keskusta 9 (111 vuoden ajalta)

Perussuomalaisille merkityistä 20 tuomiosta tosin voitaneen vähentää Oinosen 2 tuomiota, koska on siirtynyt Sinisiin. Täten Perussuomalaisilla olisi vain 18 rötöstä.

Toisaalta voitaisiin vertailla tuomioiden sijaan rikosnimikkeitä. Esimerkiksi edesmenneellä Tony Halmeella oli yhdessä tuomiossa rikosnimikkeinä salakuljetus, laittomaan tuontitavaraan ryhtyminen, ampuma-aserikos, huumausaineiden käyttörikos ja aseen varomaton käsittely (5 nimikettä) ja Halla-Aholla uskonrauhan rikkominen ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan (2 nimikettä). Nämä ehkä korostaisivat perussuomalaisten lukemia.

Kyllä varmaankin vanhin puolue, joka on ollut olemassa 119 vuotta ja 2256 edustuspaikkaa on vähän korkeammalla sijoituksella kuin Perussuomalaiset, jolla on ollut 23 vuoden aikana vain 87 edustuspaikkaa. Edustuspaikkaa kohden perussuomalaisilla on tuomioita 20 kertaa enemmän kuin demareilla.

Koska monet vanhemmat tuomiot ovat historian saatossa jo ehkä unohtuneet, ehkä reiluin vertailu olisi vaikkapa Perussuomalaisten perustusvuodesta 1995 alkaen:

 • Kokoomus 14 (246 edustuspaikkaa)
 • Perussuomalaiset 11 (87 edustuspaikkaa)
 • Sosialidemokraatit 8 (288 edustuspaikkaa)
 • Keskusta 4

Nuorena rötöksiä tehtailleen Mika Niikon tuomiot siis putosivat pois kokonaan ja Hakkaraisen tuomioista osa. En sitten tiedä onko tämäkään järkevää, jos halutaankin arvioida istuvien kansanedustajien taustoja.

Näillä painotuksilla perussuomalaiset edustajat ovat tehneet rikoksia tuona aikana 2,2:1 suhteessa kokkareihin ja 4,5:1 suhteessa demareihin nähden. (Tässä vertasin siis edustuspaikkoja ja kaikissa näistä puolueista monet samat naamat ovat istuneet useammassa eduskunnassa.)

  «Perussuomalaiset taas ovat saaneet poliittisia tuomioita vääristä mielipiteistä.»

Jaa-a, tuomio on tuomio. En sitten tiedä mitä pitäisi ajatella siitä, että Sosialidemokraateista esimerkiksi Karl-August Fagerholm tuomittiin vuonna 1936 Saksan johtajan Adolf Hitlerin loukkaamisesta. Vastaavasti kaksi SD:n edustajaa tuomittiin majesteettirikoksesta eli Venäjän keisarin loukkaamisesta vuosina 1906 ja 1909. Nämä rikokset taisivat tulla pätemättömiksi jossain vaiheessa ja joku voisi pitää niitä jopa isänmaallisina...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sosialidemokraateista esimerkiksi Karl-August Fagerholm tuomittiin vuonna 1936 Saksan johtajan Adolf Hitlerin loukkaamisesta."

Ja useimmat perussuomalaisten tuomiot muslimien loukkaamisesta ja monet näistä tilastojen perusteella esitetyistä näkemyksistä. Aatu ja natsit oli joskus Suomen valtiovallan suojeluksessa, nyt muslimit, aina on kuitenkin järki voittanut vaikkakin hitaasti. Islamongelma on koko euroopanlaajuinen ja korjaus tulee koskemaan koko Eurooppaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset