Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Toimittajissa on poliitikon ainesta

  • Toimittajissa on poliitikon ainesta

Oletteko huomanneet, että valtakunnallisen median toimittajat ovat aktiivisempia ottamaan kantaa poliittisiin asioihin kuin poliitikot itse?

Aikaisemmin journalismissa tehtiin selkeä ero tiedonvälityksen ja toimittajien omien mielipiteiden välillä, mutta Twitter-sukupolven aikana tämä raja on kadonnut olemattomiin.

Ennen uutisissa kerrottiin mitä on tapahtunut, mutta nykyään toimittajat käyvät vuoropuhelua keskenään, haastattelevat toisiaan, kertovat mitä olisi pitänyt tapahtua ja mitä pitäisi tehdä.

Tässä arkipäivän esimerkki, tällä kertaa kaupallisen median puolelta. Tulee ihan 1970-luku mieleen.

Ystävällisin terveisin

Journalistin etiikka

 

Jos kuva ei näy. se löytyy myös klikkaamalla tähän.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Väinö Hirvelä

Jep. aika hiljaista, että olisi mitään etiikkaa tässä.

Postmodernismi hylkää niin sanonut grand tai meta narratiivit ja sanoo, että koka joka asiaa voidaan tulkita lopputtomilla tavoilla. Niin yksikään tulkinta ei ole toista parempi. (kulttuurirelativismi) Ja jos yhteen arvoon kumartaa toiselle pyllistää.

(teknisesti ottaen tämän ylä oleva on käsittääkseni totta.)
Mutta jännästi kun koko todellisuus typistetään pelkäksi valtakamppailuksi jossa Cis hetero white male (jota toki symbolisesti Trump ehkä parhaiten edustaa) sortaa vähemmistöjä ja naisia usein hyvin kummallilla näkymätömillä tavoilla. Ja olet fasisti jos kyeenalaistat tämän!

Tämä meidän verorahoilla aivopestään nuoriin ja herkkiin journalismi opiskelijoihin. Mutta mulla ei kyllä identiteettipolitiikaan ideologeille oikein jaksa löytyä sympatiaa. Kun levitää vihaa etnistä ryhmää kohtaan sitä saa myös niittää!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Poliitikoissa on toimittajan ainesta.

Oletteko huomanneet, että poliitikot ovat aktiivisempia ottamaan kantaa journalistisiin asioihin kuin toimittajat itse?

Journalismin kritiikki on siinä mielessä metka ala, että siihen pätevöityy lukemalla iltapäivälehden. Jos Junnila kuvittelee että ennen twitteriä toimitustyö oli politiikasta jotenkin vapaampaa niin Junnilan kannattaisi lukea edes yksi aihetta käsittelevä oppikirja.

Vähän ristiriitaista toki sanoa että ennen oli toisin ja nykyisestä tulee 70-luku mieleen. Se on kyllä totta, että aikaisemmin ei pienpuoleen puheenjohtaja olisi helpolla päässyt maikkarin kolumnistiksi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Se on hyvä että"vallanvahtikoirat" on valppaana . Pysyy kansakin jyvällä politikkojen puuhista. Jotka aina ei kestä päivänvaloa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset