Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Pullamössöä raiteilla

  • Pullamössöä raiteilla
  • Pullamössöä raiteilla

Varusmiesliitto ärähti, kun varusmiehet joutuvat istumaan jopa tunteja junan käytävillä. Huoli on ymmärrettävää, koska tilanne on heikennys aikaisempaan verrattuna. Ilman paikkavarausta ei ole mukavaa etsiä istumapaikkaa, johon seuraavalla asemalla saattaa tulla varauksen tehnyt henkilö, jolloin etsintä alkaa uudelleen. Varusmiesliiton vt. puheenjohtaja Niilo Heinonen sanoo tilannetta noloksi.

Mielestäni tämä kuuluu osana varusmiespalvelukseen. Epämukavuutta on siedettävä. Ei metsästäkään retkituoleja ja pelikonsolia löydy. Huvittavinta kuitenkin on trendiperustelu – mitä ne muut meistä ajattelevat. Heinonen vaahtoaa millaisen kuvan junien lattialla istuvat sotilaat antavat puolustusvoimista ja VR:stä.

Voi sentään.

Viime vuonna istuin Malesian itärannikon viidakkojunassa lattialla viidenkymmenen muslimin kanssa. Kuudellekymmenelle mitoitetussa vaunussa oli yhteensä 110 henkilöä. Hellettä oli 40 astetta, eikä tullut edes mieleen ruikuttaa – vaan sopeutua.

Matka kesti puoli päivää, mutta mukava matkahan sekin oli.

Kyllä suomalaisten ilmastoitujen junien lattialta voi vähän ”kurkkusalaattia” löytyä, kun tämmöinen persukin mahtuu mukavasti muslimien sekaan. Saattaa joku ulkomaalainen jopa ajatella, ettei suomalainen varusmies tarvitsekaan pehmustettua istuinta alleen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset