Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Pääministeri ja inhimillinen hätä

  • Turvaa etsimässä
    Turvaa etsimässä
  • Nuorukaisen karmea kohtalo
    Nuorukaisen karmea kohtalo

Pääministeri Juha Sipilä on viime aikoina osoittanut suurta inhimillisyyttä turvapaikanhakijoita kohtaan. Sipilä on lisäksi arvostellut kaikkia, jotka ovat kehdanneet puhua elintasosiirtolaisuudesta, vaikka moni turvaa hakeva ei suostu jäämään niihin turvallisiin maihin, joissa ei ole erityisiä vetovoimatekijöitä. Suomessa on esimerkiksi asumiseen perustuva sosiaaliturva.

Viimeksi pääministeri keskusteli televisiossa yhden sotaa pakenevan ja hätää kärsivän 17-vuotiaan nuorukaisen kanssa. Nuorukainen kertoi kohtalostaan pääministerille. Hänet oli siepattu, isänsä kuolleen ja vakuutteli näyttävän ikäistään vanhemmalta.

Hyvä lukija, pääministeri on yhtä sinisilmäinen kuin monet muut johtavista päättäjistämme. Toinen vaihtoehto on, että media ja/tai pääministerin kanslia haluavat jakaa muunneltua informaatiota kansalaisille.

Kuvassa näkyvä nuorukainen on Fahad Firas Aday, joka on muun muassa pahoinpidellyt uhrin viideksi kuukaudeksi sairaalahoitoon. Hän on istunut vankilassa ja uhannut tappaa lukuisia ihmisiä. Fahad oli Sveitsissä 18. elokuuta, ja matkasi sieltä kohti Ruotsia, pysähtyi Kööpenhaminassa ja saapui Suomeen 1. syyskuuta. Hän on myös ollut Saksassa, Unkarissa ja on alunperin kotoisin Irakista. Teletiedot selviävät profiilista. Hän on arvostellut Bulgariaa rajusti muun muassa Google+ tilillään osoitteessa https://plus.google.com/104258185600392469022/posts

Fahad esittelee elämäänsä avoimesti Facebook-profiilissaan osoitteessa https://www.facebook.com/fahad.firas.967 ja on kulkenut lukuisten turvallisten maiden ja Schengen-alueen sisärajojen läpi. Sivustolla on myös kuvia vankilasta, joten elämässä on riittänyt haasteita.

– Hän sanoi monta kertaa, että ”kyllä, me autamme”. Taidan rakastaa häntä, hän oli hyvin vaatimattoman oloinen mies – hyvä mies, Fahad totesi pääministeristä.

Veikkaan, ettei ikäkään pidä paikkaansa vaan on ainakin kymmenen vuotta pielessä.

Toivottavasti Suomen kansa ei ole yhtä sinisilmäinen kuin valitsemamme johtajat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

30Suosittele

30 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Onko eduskunta-avustajalla lupa turvapaikanhakijan henkilötietojen julkiseen esittelyyn?

Jos mies on tullut maahan 1. syyskuuta, on hän mitä ilmeisimmin turvapaikanhakija ja häntä (samoin kuin Vilhelm Junnilaa) koskevat säädökset tästä asiasta.

Sami Kymäläinen

Ja tuohan se suurin ongelma tässä olikin...?

Lauri Wirén

Tietohan on ooppiumia kansalle. Villiintyvät, perkeleet, jos niille kaikki kerrotaan!

Käyttäjän VilhelmJunnila kuva
Vilhelm Junnila

Hyvä Alfthan, työpaikkani ei liity asiaan.

Mutta kiitos kysymästä, Fahad on itse kertonut tämän muun muassa Suomen lehdistössä. Itseasiassa hän oli saapunut Haaparantaan ilmeisesti jo päivää aikaisemmin.

Kaikki muutkin tiedot ovat julkisia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En löytänyt levittämiäsi tietoja linkkiesi takaa. Laitapa tarkennusta!

Käyttäjän VilhelmJunnila kuva
Vilhelm Junnila Vastaus kommenttiin #7

Sille minä en voi mitään, jos et osaa käyttää sosiaalista mediaa ja henkilön itsensä julkisesti levittämiä tietoja. Mutta katso nyt vaikka nämä pahimpaan nälkään.

https://www.facebook.com/fahad.firas.967/map
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144143612374...
http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotim...
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema Vastaus kommenttiin #7

Pitää kirjautua Facebookiin ja sitten hakea Fahad Firas. Tarkoitettu on noin kymmenes samanniminen. Hän julkaisi 14 tuntia sitten päivityksen tapaamisesta Sipilän kanssa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #10

Katsoin tuon päivityksen. Olin kiinnostunut siitä, miltä pohjalta Junnila leimaa hänet rikolliseksi. Onko juorutätien juttu vai ei?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #23

Hän on tuomittu rikollinen. Kehuskelee ihan itse tuomiollaan. Pitäneekö sinulle vääntää rautalangasta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #48

Rauhoitu. Vaikka persu tuon niin haluaa nähdä, niin ei se mitään varmaa tietoa ole.

Aksel Mela Vastaus kommenttiin #10

Nämä sosiaaliset mediat ovat ilmeisesti joillekin "sinisilmille" aivan liian vaikeita. Mitä jos eteen tulee todellisia ongelmia: miten erottaa elintasosurffarit hädänalaisista ihmisistä? Olen päässyt vasta tähän asti kommenteissa eikä eräiden kommentoijien ennuste todellakaan näytä hyvältä.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Vilhelm;

ei Sipilä ole sinisilmäinen, vaan kyse on hänen härskistä populisti-tempustaan.

Sipilän politiikan onttous, vatulointi ja hutilointi kasvavat päivä päivältä.

Tulee värikäs poliittinen syksy!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei varmaankaan henkilökohtaista lupaa, mutta täytynee olla julkista tietoa, kun on nämä löytänyt ja yhteenvedon suorittanut.

Mikael Ekberg

Julkisten tietojen salailu tuntuu sopivan monille poliittisille tahoille, varsinkin niille, jotka tästä hyötyvät...

Marko Parkkola

Kyllä on hätää kärsinyt lapsukainen doupannut itsensä hyvään lihaan. Ihmettelen mistä vainoa pakeneva pakolainen on löytänyt itselleen punttisalin ja sustanonia. Ai niin, vankilasta.

Tässä mielenkiintoinen keskustelunpätkä hänen seinältään. Tässä keskustellaan hänen keskustelustaa Sipilän kanssa.

- Maximilian Dimitrovici Nice bro. Keep on going and take your chance!
- Fahad Firas Thnx bro i am pushing it till the limit

Hänen saavuttuaan Suomeen.

- Maximilian Dimitrovici Good Job bro. Enjoy and good luck there!

Facebookissa häntä kehotetaan kuitenkin ottamaan Saksan kansalaisuus. Yhdyn kehotukseen.

- ان شاء الله تأخذ الجنسية الألمانية و تنفع بلادك ألمانيا الاتحادية

Eli siis rikoksesta/-sista istunut ja Saksassa asunut, hyvään kuntoon bodannut nuorukainen pääsee Saksasta Suomeen pakolaisena pääministeri Sipilän suosiollisella avustuksella. Minusta tässä ei nyt ihan noudateta Suomen lakia ja kansainvälisiä sopimuksia.

Kuinkahan tämä toimisi toisinpäin. Pääsisinkö Saksaan pakolaisena ja joutuisinko sitä ennen istumaan Suomessa linnassa rikosesta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Minusta tässä ei nyt ihan noudateta Suomen lakia..."

Suomen laki on kirjoitettuna säädöksiin. Säädöskokoelma löytyy osoitteesta finlex.fi

Nämä viittaukset "lain rikkomisiin" ja "laittomiin siirtolaisiin" olisi syytä lopettaa, jollette löydä tuolta linkin takaa lakia ja pykälää, jota esimerkiksi tämä siirtolainen olisi rikkonut.

Marko Parkkola

Vau! Keksitkö tuon ihan itse?

Keijo Kakkonen

pakolainen suomeen tullessaan on laiton pakolainen suomessa jos ei ole kirjautunut pakomatkallaan ensimmäiseen turvalliseen EU maahan. ja tämä pakolainen on rikkomut yhtä montaa lakia kun on ylittänyt EU maiden rajoja. aloitetaan nyt vaikka tällaisella ????

Markus Siivola

Kuka sanoikaan että tulijoitten joukossa ei ole elintasopakolaisia? Olisiko pikkuhiljaa aika herätä todellisuuteen. Pääministeristämme on tehty täysi aasi tv-kameroiden edessä.

Lauri Wirén

Oli jo ennen vaaleja epäilys siitä, että Sipilällä ei ole aivan kaikki kuulat tallessa.

Cenita Sajaniemi

Täällä. taisi olla Usarin oma kirjoittaja, jonka blogissa kerrottiin, että pääministerillä on ollut asunto Sipoossa (Harkimon naapurissa) jo yli vuoden.
Kirjoilla taisi olla ainakin vaalien aikaan vielä Oulun seudulla?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #33

Oravillakin on monta pesää ainoana varallisuutenaan,kotipaikka tulee varmaankin pysymään Kempeleessä, jo valtuustopaikan ja korkeimpien päivärahojen saaminen edellyttää sitä.

Aksel Mela

Paavo Arhinmäki. Katso ja nauti Paavon viisaista sanoista. http://areena.yle.fi/1-2449664?autoplay=true Ja eihän pakolaiselle merkitse elintaso mitään. Katsokaapa kohdasta 6.45. Kommentoiko Paavo? Ei. Miksi? Eikö uutinen ole läpäissyt punakuplaa? http://areena.yle.fi/1-2397053?autoplay=true

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllähän Sipilälle tuli täydelliset Toimi Kankaaniemet.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tämän blogikirjoituksen on pakko olla järkyttävä trollaus, sillä Suomella ei ole varaa pitää ns. hyödyllistä idioottia pääministerinä.

Aksel Mela

Hyödyllystä? Kenelle? Ei ainakaan Suomelle.

Harri Wahlroos

Mielenkiintoista kuulla, miten toista näkökantaa edustavat suhtautuvat tähän ja muihin vastaaviin tietoihin, kun niitä joka tapauksessa tulee esiin nousemaan (ottaen huomioon paljonko keskimäärin turvapaikanhakijoista saa kielteisen päätöksen).

Ovatko nämä yksittäistapauksia vai kertovatko nämä myös siitä, että tällä hetkellä tapahtuvassa kansanvaelluksessa on muitakin ajureita kuin Syyrian sota?

Lauri Wirén

Joku lykkää näille tyypeille rahaa käteen ja se raha kulkeutuu sitten ihmissalakuljettajille.

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Pääministeriä viedään kuin pässiä narussa ja nolattu tv.kameroiden edessä , saaneekohan turvapaikan pääministerin johdolla .
Tutustuin kaverin molempiin profiili. MILLOIN MEIDÄN PÄÄTTÄJÄT HERÄÄ RUUSUSEN UNESTA

Lauri Wirén

Kyllä päättäjät tietävät, mutta iltapäivälehtikansaa kustaan silmään niin, että lorina käy.

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola

Tottakai Suomen turvapaikkajärjestelmää yrittävät käyttää hyväkseen myös sellaiset, jotka eivät todellakaan tarvitse turvapaikkaa. Tältä ei saa missään nimessä ummistaa silmiä, vaan väärinkäytöksiin pitää puuttua, muutenhan koko järjestelmän uskottavuus on kyseenalainen.

Iän valehteleminen on ihan loogista, sillä alaikäistä todennäköisesti ei karkoiteta. Ja jos luotettavaa näyttöä hakijan iästä ei ole saatavissa, lähtökohtana pidetään hakijan ilmoittamaa ikää.

Liika sinisilmäisyys vain altistaa hyväksikäytölle. Ihmiset ovat samanlaisia kaikkialla maailmassa, niin hyvässä kuin pahassakin.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Tämä Fahad Firas voi olla ihan asiallinen ja sympaattinen tyyppi. Henkilön laajassa Facebook-kaverikunnassa mikään ei tue sitä käsitystä, että kyseessä olisi minkäänlainen islamisti, päinvastoin, mutta ei myöskään sitä, että henkilö olisi 17-vuotias. Baghdadilaiset kaverit eivät ilmoita ikäänsä, ei syntymävuotta, mutta monet ilmoittavat käyneensä saman Baghdad Collegen (11-18 vuotiaille pojille tarkoitettu eliittikoulu) kuin Firas ja sen jälkeen yliopisto-opintoja. 17-vuotiaalla olisi oletettavasti oman ikäisiä kavereita.

Esimerkiksi yksi Firasin aikuinen kaveri (satunnaisesti poimittu) ilmoittaa puolueksnnakseen Iraqi National Congress, minkä Yhdysvallat perusti Saddam Husseinin kaatamisen jälkeen - ei viittaa islamismiin. Osalle Firadin kaverikuntaa kyllä Saksa sopisi lainsäädäntöjen (ei liity turvapaikkapolitiikkaan) puolesta paremmin kuin Suomi.

Marko Parkkola

Kylläpä siellä facebookissa insallahit lentelevät, kun lukee ne oikealta vasemmalle luettavalla kielellä olevat kommentit google translatorin (approved by fobba) läpi.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Tyypillä on uusi päivitys, jossa hän raportoi Suomessa saamistaan uhkauksista. Facebook ei julkaise kommenttiani, "juuri nyt ei voida julkaista", mutta kirjoitin suunnilleen:

Du kannst ein cooler Typ sein, aber Du solltest das wissen, dass in Finnland man soll nicht kiffen und darf nicht an Ministerpräsident lugen.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

MV:ssa tyyppi napattiin myös lähempään tarkasteluun, selvisi nopeasti että netissä hän ilmoittaa syntymäajakseen 16.11.95, eli täyttäisi näin 20 vuotta marraskuun 16. päivä. Eilen hän valehteli Suomen TV:ssa hyväuskoiselle Sipilälle olevansa vasta 17-vuotias vaikka näyttää ikäistään vanhemmalta. Näin hän tosiaan sanoi: "...vaikka näyttä ikäistään vanhemmalta!!" ELi ei liene vaikea arvata kumpi näistä vaihtoehdoista on lähempänä totuutta.

Elias Määttänen

Kiitoksia tästä tiedosta.

Se pistää ajattelemaan asiaa laajemminkin. Tämä tapaus kuvaa hyvin tätä nykytilannetta.

Onko viime viikkojen Ylen, MTV:n,IL:n massiivisen propagandaoffensiivi ja -häly ja sensuuri sokaisut ihmiten silmät täydellisesti.

Aivan kuin tiedoituslaitokset olisivat nostaneet jostain naftaliinista 40-luvun VTL:n takaisin henkiin.

Käyttäjän ErkkiSeppnen kuva
Erkki Seppänen

Hmm... Pahalta vaikuttaa.

Onko kukaan kysynyt yo. juttujen toimittajilta tai vaikkapa koko lehdeltä kantaa tähän pieneen ristiriitaan?

Tämänköhän takia uutisten kommentointia halutaan rajoittaa?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Mainittu Mustakorpi kirjoittaa nyt Fahad Firasin Facebook-sivustolla mm. "We kick you out in Finland. Good bye pigs fucker!" Tällaista julkaistaan mutta ei minun asiallista ja kannustavaa kommentointiani.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kuka mitäkin on tehnyt ja kirjoittanut, on minun mielestäni vielä Herrassa. Tai no sinua en siis epäile ; ) Poliiseja ei käy kateeksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Potkivatkohan ne nyt Fahadin sisään vai ulos!?

Ikävää on, että inhimillisen hädän peitoksi vedetään Fadah ja yritetään leimata pakolaisiksi pyrkiviä. En ota kantaa yksittäisen siirtolaisen osalta, onko hän turvapaikan tarpeessa. Käsittelyprosessin aikana asiat selvitetään.

Kirsi Rosengrén

Lentokapteeni-Lassi vaikuttaa pahasti feikkiprofiililta.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Sirkka Liisa Anttila keskustan pitkänlinjan poliitikko kirjoittaa plogissaan mm siitä että Schengenin sopimuksen mukaan kaikki tulijat pitäisi tarkastaa EU:n ulkorajalla.
Koska sitä ei tehdä emme voi tietään autammeko todella hädässä olevia vai rikollista toimintaa. Tämä tilanne on avannut rikollisille vapaat portit Eurooppaan.
Pakolaispolitiikasta on nyt käytävä avoin erilaisia mielipiteitä kunnioittava keskustelu.Pakolaisten saamat etuudet on kerrottava ja perusteltava. Itse maksamme kaikki nämä kustannukset, ensin 3 v valtion kukkarosta ja sitten vastuu siirtyy kuntien kontolle.

Eräs toinenkin puolue on tätä vaatinut jo kauan. Ehkä nyt keskustassakin herätään.

Kun tilanne on tällainen niin on aika sinisilmäistä pääministeri Sipilän mennä vastaanottokeskukseen mahdollisesti atakin uhriksi. Onneksi nyt ei sellaista tapahtunut, mutta toivottavasti herätään todellisuuteen.

Käyttäjän HannuKestil kuva
Hannu Kestilä

Mielestäni olis parempi kun Suomeen tulis vain rikkaita pakolaisia.Köyhiä meillä on on omasta takaakin. Toisaalta kyllä vähävaraisia ottaa päähän kun yrittäjä vuokraa tilansa sesonkiajan ulkopuolellakin.Pakolaiset tuo rahaa kyliin ja uutta verta, mikä saattaa olla ihan kansanterveydellekin eduksi. Nyt kannattaa tosimiehenä itseäänpitävien pitää suu kiini.Kyllä lukijat ymmärtää mistä kenkä puristaa.

Niko Sillanpää

Tämä traaginen farssi ei oikeastaan kommenttia kaipaa, kommentoi itse itsensä. Mutta tunteita vaan torille, lisää! Motiiveita ei saa epäillä, sanoi sisäministerikin.

Jari Rauhala

Erittäin asiallista tuoda esiin koko kuvaa. Kiitos!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos hyvästä blogista.

Seurailen itse tätä Suomen meininkiä nykyään ulkomailta käsin ja ei tässä oikein osaa edes kommentoida enää. Mieli on tehnyt kirjoitella tuosta touhusta välillä jo itsekkin, mutta entisenä asioiden julkituojana iski jo väsymys ja nyt politiikasta pieni tauon paikka.

Vaikka kuinka lyöt faktaa pöytään ei eväkään värähdä Suomen kansalla. Kiitos joka tapauksessa kun nostit tärkeän asian esille. Noita omia Suomen tilanteen katsauksia löytyy profiilini takaa.

Täällä Espanjassa et saa tulijana mitään jos et itse itseäsi elätä. Toisekseen jos ei paperit kunnossa, niin ei maahan ole mitään pääsyä. Toki muilla alueilla voi täälläkin olla eri asia, mutta alueella jossa itse vaikutan niin kadulla olet että heilahtaa jos ei ole toimeentuloa.

Sen verran jos sallit mainostaa, niin pidän köykäisemmistä asioista blogia Espanjasta osoitteessa http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Semmoinen jäi vielä sanomatta, että on se jo ihme jos ei tähän jo laajempi media tartu. En millään jaksa uskoa, että kysessä olisi yksittäistapaus. Katselin kaverin taustoja, niin suosittelisin sen tekemään myös Suomen viranomaistenkin. Ei kummoista työtä vaadi, niin kaverin taustat selviää.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Suomen mediatalojen päämajassa on sovittu piiloleikistaä "emme näe mitään, emme kuule mitään" ja sitten lauletaan kovaa LA LAA MONIKULTTUURISUUS ON IHANAA, jokaisessa kolumnissa, niin että rasistitkin sen kuulevat.

Ps. kommentointi kielletty

Käyttäjän ErkkiSeppnen kuva
Erkki Seppänen

Turun Sanomat teki jutun, löytyy helposti googlettamalla Sipilän. Odotan huomista mielenkiinnolla jälleen kerran.

Tämähän olisi koomista, ellei niin surullista.

Marko Parkkola

Media on tarttunut asiaan. MTV3 poisti kuulemma Sipilän ja tämän ulkomaantoteemin keskustelun netistä. En ole jaksanut tarkistaa pitääkö huhu paikkaansa, mutta eipä olisi ensimmäinen kerta, kun pääministeri taivuttelee lehdistöä tahtoonsa.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kummaksi on mennyt Suomen keskustelukulttuuri nykyään. Joko olet umpi rasisti tai täysi suvakki. Ja sitten tämä vaikeneminen ja sensuuri. On se kumma, että jos tällaisia asioita ei aikuismaisesti voi käsitellä. Nämä ihmismassat ovat jo niin suuria, että pitäisi nyt hyvänen aika vähän edes seuloa tulijoita ja ainakin pyrkiä tarkastamaan taustoja.

Minulla ei ole koskaan ollut mitään sitä vastaan, että ihmistä autetaan, mutta ei meidän kansan hyväntahtoisutta voi hyväksikään käyttää. Onhan tässä touhussa joku tolkku oltava. Ei tämä hyvältä tosiaan näytä. Ei kenenkään kannalta.

Käyttäjän ErkkiSeppnen kuva
Erkki Seppänen

Kirjoitin tästä juuri keskiviikkona blogiini. Pääosin palaute oli yllättävänkin rakentavaa, myös Facebookin puolella. Silti hämmästelen kuinka monella sinänsä fiksulla ihmisellä on tässä sokea piste.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seula on ollut yhtäharva, kuin Soinin seula 2011 eduskuntavaalien ehdokasvalinnoissa.

Aksel Mela

Olen huomannut saman. Uutisia joiden kommentointi on median puolesta estetty voi kommentoida Vapaalla kanavalla. https://www.facebook.com/groups/402904576573191/

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Onko asiat sitten sinisilmäisyyttä vai mitä - ota näistä suomipoliitikoista selvää!

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2018...

Käyttäjän ToniLehto kuva
Toni Lehto

Onko tämä joku ihme tuhansien tulijoiden joukosta? Otetaan tuhansia suomalaisia tai norjalaisia tai mitä ikinä haluatte, ja takuulla löytyy joukosta rikollisia. Suomi tekee näistä päätöksensä aikanaan. Yhdysvaltalaislehdet ylistävät Sipilää, nobelisti innostuu hänestä. Tällainen myönteinen Suomi-kuva tuottaa aina hyvää. Suomi on ystävällinen maa, johon kannattaa tulla turistina, Suomi on avoin maa, johon kannattaa tulla tekemään bisnestä. Sen sijaan ulkomaalaisvastainen ilmapiiri saattaa tulla todella kalliiksi Suomelle. Olemme saaneet eri puolilta Eurooppaa niin paljon negatiivista näkyvyyttä maana, joka on itsekäs ja kylmäkiskoinen. Sipilän toimet ovat olleet arvokkaita Suomelle. Ja en, en ole ikinä äänestänyt keskustaa.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Ulkomaalaisvastainen???

Otahan nyt sinäkin se pää sieltä p******tä ja katso ympärillesi. Tuskin kukaan on ulkomaalaisvastainen. Emme vain hyväksy tekopyhää ovet auki - politiikkaa kun oma kansa on hätää kärsimässä. Hehkutellaan Syyrian hätää kärsivillä lapsilla ja maahan lappaa populaa ihan muista maista ja eri ikäluokista kuin on annettu ymmärtää!

Naurattaa vietävästi kun spr ja vapaaehtoisväki on ollu urakalla ja isolla sydämellä keräämässä leluja, lastenvaatteita, villasukkia ym. tarpeellista lapsille ja hups, 99 % tulijoista ei mahdukkaan potkuhousuihin =D

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Joillekin pakolaisille avautuu jossain vaiheessa mahdollisuus paluumuuttoon. Pääministeri Sipilän äiti ja rauhannobelisti-presidentti Ahtisaari eivät saa vieläkään palata pakolaisuudestaan kotisuomeensa Viipurin läänissä, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201853-s...

Käyttäjän RistoEloranta kuva
Risto Eloranta

Ja kuka sen kieltää? Uskoisin että molemmat saisivat viisumin ja oleskeluluvan Venäjälle jos sitä hakisivat. Tiettävästi Viipurissakin asuu paljonkin suomalaisia.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Tässä pari salakuljettajien facebook-sivua. Google kääntäjällä tai facen omalla voi kääntää, jos ei arabiaa osaa ;)

https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D9%84%D8%B3%...

https://www.facebook.com/pages/%D8%A7%D9%84%D8%B3%...

Tässä video, kun apu ei kelpaa!

http://www.liveleak.com/view?i=344_1441354394

Vähän jälkiä, mitä jättivät kun Unkarista lähtivät!

https://www.facebook.com/mihaly.kocs.5/photos

Ja lopuksi pienet terveiset eurooppalaisille by turvapaikanhakija

https://www.youtube.com/watch?v=A74bMcJdH0s

Käyttäjän PerttiKamula kuva
Pertti Kamula

Kunnon muslimi saa valehdella vääräuskoiselle, vaikka Suomen pääministerille ilman mitään rajaa uskonsa mukaan. Kyllä nolottaa siivon Sipilän ve
dätys.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

No nyt löydettiin yksi joka ehkä (!) ei täytä täysin pakolaiskriteerejä.

Ja sehän se eräille nähtävästi todistaa että kaikki pakolaiset ovat täällä vain meidän rahojamme varastamassa.

Kukahan tässä on sinisilmäinen, kuka ei...?

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Kai se kaveri pakolaistelee iraqista, mut ihan mukavaa elämää näytti viettävän Saksassakin. Tosi kumma sinänsä että miks toi tänne tuli? Ei muuta ku DUBLIN-leima perseeseen ja takas pumppaamaan rautaa Saksaan/unkariin/tanskaan/jne.

Syyriassa on kriisi-> maamme täytyy Albaaneista

Tänne meille asti on tullut kokonaiset 2 (KAKSI) syyrialaista ala-ikäistä(villi veikkaus että 20-v. irakilainen sankari on niistä se toinen)

Käyttäjän RistoEloranta kuva
Risto Eloranta

Eiköhän Sipilä olisi tehnyt itsensä naurettavaksi jos olisi alkanut tuossa kameroiden edessä keskustelemaan vastapuolen mahdollisesta iästä. Ei, Sipilä hoiti tilanteen aivan mallikkaasti, ei kiinnittänyt sen suurempaa huomiota väitettyyn ikään, maahanmuuttoviranomaistenhan töihin sitten kuuluu tuo todellisen iän selvittäminen, ei siitä tarvitse alkaa väittelyä tuollaisessa tilanteessa.

Käyttäjän VilhelmJunnila kuva
Vilhelm Junnila

Terve Risto, pointtini ei ollut tuo vaan pääministeri Sipilän toteamus, että turvapaikanhakijat ovat sotaa pakenevia ihmisiä inhimillisessä hädässä, joiden motiiveja ei ole asiallista kyseenalaistaa. Maahanmuuttoviraston mukaan kuitenkin vain harva täyttää Geneven sopimusten mukaiset kriteerit pakolaisuudelle ja enemmistö turvapaikanhakijoista saa kielteisen päätöksen.

Vaikeistakin asioista on voitava keskustella, erityisesti nyt kun pääministeri on tutustunut asiaan hyvin konkreettisella tavalla. Tätä tarkoitan sinisilmäisyydellä.

Aksel Mela

Komppaan kybällä. IS:ssä oli mielenkiintoinen tieto: Saksassa turvapaikkaa haki 20 000 albaania, paikka myönnettiin 40:lle. Toisin sanoen 99,8% albaanien hakemuksista turhia, ja Suomessa pillastutaan sanasta elintasosurffari. On niitä albaaneja tullut meillekin, mm, suoralla lennolla Ateenasta. Lehden mukaan kielteisen päätöksen saamisesta kotimaahan lähettämiseen menee kuukausi. Ei ihme että vastaanottokeskukset ovat täynnä.
Syyrian pakolaisilla lehdet lyövät mynttiä. Miksi ei kerrota että esimerkiksi yksinäisiä lapsia (en tiedä ovatko samanlaisia kuin tuo 17 vuotias irakilaisnuorukainen) on alkuvuodesta maahan tullut neljä, siis neljä. Turvapaikan on saanut kaksi, siis kaksi. Tämä on jostain syystä jäänyt medialta kertomatta.
IL lähti lyttäämään Evitskogin vastaanottokeskusta koskevia "legendoja" ja julisti suureen ääneen että ei pidä paikkansa. Eräässä toisessa uutisessa todettiin että legenda joka koski pyörän varastamista pitää sittenkin paikkansa. JSN:n ohjeiden edellyttämällä tavalla uutista ei ole korjattu.
Samoin JSN:n ohjetta joka koskee uutisen seuraamista loppuun ei ole noudatettu koska näitä "legendoja" on sen jälkeen tullut lisää.
MTV:n uutiset kävi paikanpäällä ennen IL:ää raportoimassa kyläkokouksesta. Haastateltiin kolmea ihmistä. Kaksi haastateltavaa oli huolissaan turvallisuudesta ja kolmas huolissaan pelon lietsomisesta. Mitäpä tuosta? MTV jätti kertomatta että kaksi haastateltavista asui Evitskogissa, yksi Pietarsaaressa. Osaatteko arvata kuka?

Käyttäjän RistoEloranta kuva
Risto Eloranta

Tuskinpa turvapaikanhakijoita voidaan millään mutu-tuntumalla alkaa jakaa "todellisiksi pakolaisiksi" ja "elintasopakolaisiksi". Kansainväliset sopimukset määrittävät sen miten turvapaikkaa hakevaan tulee suhtautua ja millä edellytyksillä turvapaikka on myönnettävä. Maahanmuuttoviraston asiana on tutkia onko pakolaisella oikeus turvapaikkaan, mutta lähtökohtanahan on se että saapivalla tuo oikeus on, ja vasta myöhemmin seulotaan pois ne joille turvapaikka ei kuulu.

Off topic: Eihän pilata Lammasluotoa, eihän?

Aksel Mela Vastaus kommenttiin #67

Että kansainväliset sopimukset? Miten selität sen että Saksalla on lista maista joita pidetään turvallisena ja joista tulevia turvapaikanhakijoita odottaa pikainen karkoitus. Suomella sellaista listaa ei ole. Lukeeko jossain kansainvälisessä sopimuksessa että ko. lista on sallittu Saksalle, vaan ei Suomelle?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Missä se ongelma sitten on, jos kerran pakolaisiksi Suomeen jäävät vain varmistetut avun tarpeessa olijat?

Ja mitä muuta tästä asiasta tehdään kuin keskustellaan?

Kuka on siis sinisilmäinen?

PS. Missä Sipilä (jota muuten en mitenkään komppaa) on todennut että sotaa pakenevien ihmisten inhimillisen hädän motiiveja ei ole asiallista kyseenalaistaa?

Käyttäjän SeppoHeino kuva
Seppo Heino

Pääministeri Sipilä kehut asuntonsa antamisesta turvapaikanhakijoiden käyttöön noteerattiin myös Afrikan sarven lähellä sijaisevalla, Qatarissa toimivalla Al Jazeera –tv-kanavalla. Joten tieto meni kerralla koko itäiseen Afrikkaan. Ja on nyt levinnyt kaikille ihmissalakuljettajille, jotka markkinoivat Suomea Commodor-suite matkakohteena. Jihadistit tekee Sipilän ansiosta nyt sen, mihin puna-armeija ei pystynyt, eli valtaa Suomen (ampumatta laukaustakaan). http://www.aljazeera.com/news/2015/09/finnish-pm-o...

Käyttäjän SeppoHeino kuva
Seppo Heino

Pääministeri Sipilä kehut asuntonsa antamisesta turvapaikanhakijoiden käyttöön noteerattiin myös Afrikan sarven lähellä sijaisevalla, Qatarissa toimivalla Al Jazeera –tv-kanavalla. Joten tieto meni kerralla koko itäiseen Afrikkaan. Ja on nyt levinnyt kaikille ihmissalakuljettajille, jotka markkinoivat Suomea Commodor-suite matkakohteena. Jihadistit tekee Sipilän ansiosta nyt sen, mihin puna-armeija ei pystynyt, eli valtaa Suomen (ampumatta laukaustakaan). http://www.aljazeera.com/news/2015/09/finnish-pm-o...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset