Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Eurooppa, nyt on aika toimia! Mutta toimiiko Suomi?

  • Mwenda Mbijiwe
    Mwenda Mbijiwe

Lainsääntö ratkaisee millaisin lääkkein terrorismia torjutaan. Eduskunnassa taudinkuvaksi on ilmoitettu eriarvoisuus, aseiden liian suuri määrä ja demokratian puute. Avoin yhteiskunta on ainoa ase terrorin torjumisessa julistaa vasemmisto, mutta tulehtuuko haava, jos lääke on likainen laastari?

Yleisradion haastattelema kenialainen terrorismiasiantuntija Mwenda Mbijiwe pitää eriarvoisuuspuheita täytenä höpönä.  Hänen mukaansa Eurooppa on vasta nyt heräämässä siihen, että radikaali islam on sille todellinen uhka.

”Jos meillä on todisteita, että moskeijaa käytetään värväämiseen, iskemme sinne!” Mbijiwe sanoo ja jatkaa, ettei Euroopalla ole tähän kanttia. Hänen mukaan Euroopan ongelmana ovat liialliset vapaudet.

”Voimmeko laittaa oikeutemme olemassaoloon toiselle sijalle vapauksien jälkeen, hän kysyy ja antaa ymmärtää, että suvaitsevaisuus voi kääntyä itseään vastaan.

Suomessa mietitään miten jihadistien tapaturmasuoja ja sosiaaliturva toteutuvat. Esimerkiksi sosialidemokraattien kansanedustaja Tuula Väätäinen kysyi valtiopäivätoimessaan ministeriltä seuraavaa;

”Miten Suomi ja suomalainen sosiaaliturva suhtautuvat niihin mahdollisiin Suomen kansalaisiin jotka yksityishenkilöinä osallistuvat aseellisiin konflikteihin kuten Syyrian sisällissotaan ja sieltä palatessaan tarvitsevat sotavammojensa vuoksi lääketieteellistä hoitoa sekä kuntoutusta ja mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen näiden henkilöiden asianmukaisen kohtelun?”

Terrorismiin on suhtauduttava vakavasti, eikä miettiä millaisella päänsilittelyllä paha olo saataisiin hetkeksi katoamaan. Radikalismiin osallistuvat pitää karkottaa. Suomessa eduskunnalla on vastuu vaikuttaa lainsäädäntöön siten, ettei kansallinen turvallisuus vaarannu. Yltäkylläisyydessä elävien poliitikkojen kannattaisi kuunnella Mwenda Mbijiweä, joka on mm. BBC:n käyttämä arvostettu terrorismin ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija.

”Ohjeeni kaikille maille, jotka joutuvat terrori-iskun kohteeksi, kuten Ranska nyt joutui, on nähdä tämä suurena tilaisuutena. Jos lainsäädännössä, turvallisuusjoukkojen toiminnassa tai johtamisessa on vikoja, ne pitää korjata lyhyen ajan sisällä tapahtuneesta, muuten on liian myöhäistä - joten Eurooppa, alkakaa toimiin” Mbijiwe jyrähtää.

Hän kuitenkin epäilee löytyykö Euroopalta eväät ongelman ratkaisemiseen, sillä vahvat lait ovat avain terrorismin vastaisessa taistelussa. Eurooppa, nyt on aika toimia – mutta toimiiko Suomi? Eduskunnassa tarvitaan oikeita lääkkeitä, eikä yhteistä eväsretkeä.

 

http://vilhelmjunnila.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

karttu1 .

Junnila nostaa rohkeasti kissan pöydälle ja löytää ajatukselleen vahvan tuen henkilöstä, joka tuntee sosiaalisen muuttoliikkeen taustoja kuten myös länsimaiden kyvyttömyyden vastata tähän järkevällä tavalla.

Toivoisin keskustelua käytävän tältä pohjalta laajemmin eikä vain katsoa ongelmaa toimittajien vihreiden ja punaisten silmälasien läpi.

Hyvä avaus!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tämähän on mielenkiintoista. Kommentoin aikaisemmin, että Junnilan kannattaisi ottaa saariston ja V-S rannikon edustajan rooli haltuun näin vaalien alla eikä mennä mukaan counterjihadiin niin kuin jo liian moni muu tekee. Junnila poisti viestini ja tilalle tuli jonkun nimimerkin viesti, vaikka nimimerkit ovat alustalla kiellettyjä.

Käyttäjän VilhelmJunnila kuva
Vilhelm Junnila

Petra, saaristosta tulen kirjoittamaan paljonkin. En suinkaan rajoitu yhteen teemaan. Esimerkiksi sunnuntaina kirjoitan vammaisten oikeuksista. Viestisi kohtalosta en tiedä, minun puolesta täällä saavat olla niin nimimerkit kuin nyqvistit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset