Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Hups, tehtiinkö Turusta Kokoomuksen näköinen?

  • Hups, tehtiinkö Turusta Kokoomuksen näköinen?
  • Hups, tehtiinkö Turusta Kokoomuksen näköinen?

Turun kaupunki uudisti ilmeensä perjantaina, joka muistuttaa vahvasti kokoomuslaista kädenjälkeä. Visuaalisella suunnittelulla pyritään usein luomaan yhtenäinen ilme ja värimaailma, joka tiedostamatta luo positiivisen mielikuvan. Melkoinen mielikuva siitä syntyikin ja sattuvasti vaalien alla :) 

"Yhtenäisen ilmeen avulla Turku näyttäytyy sekä sisäisesti että ulospäin yhdenmukaisena toimijana” sanoi kaupunginjohtaja Aleksi Randell (kok.) kaupungin verkkosivuilla. 

Yhdenmukaisuus maksaa turkulaisille yli 40 000 euroa ja kaupunki luopuu kymmenistä logoista ja tunnuksista, joita sillä on eri laitoksissa ja yksiköissä. Työn teki mainostoimisto Satumaa.

Satumaa tai oikeastaan sattumaa, että mainostoimiston halituksessa istuu Juha Koivurinta, joka on MOT-ohjelman mukaan pitkäaikaisen kokoomusvaikuttaja Matti Koivurinnan veljenpoika. Toimitusjohtaja Marko Edfelt ja varatoimitusjohtaja Minna Koivurinta ovat aiemmin osallistuneet kokoomuksen vaalikampanjoihin, ja mainostoimiston entinen varatoimitusjohtaja on puolueen nykyinen varapuheenjohtaja Anne-Mari Virolainen.

”Uusi ajaton ja rennompi sinisen sävy toimii uuden väripaletin muiden sävyjen kanssa.” kertoi Turun viestintäjohtaja Saara Malila tiedotteessaan. Valitun värimaailman rinnalle halutaan ottaa vielä turkoosinsininen. Siniset sävyt yhdessä näyttäisivät kieltämättä vaikuttavalta, kuten jälkimmäisestä kuvasta ilmenee.

Joulukuussa pääministeri Alexander Stubb sanoi haluavansa pohtia miltä Suomi näyttää tulevaisuudessa.

Oltiinko Turussa kerrankin edelläkävijöitä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Turun logot ja ilmeet on pilattu. Sininen ja kulta ovat olleet tyylikkäitä. Nyt niitä siis ei enää ole. Saman olisi voinut tehdä ottamalla älypuhelimella kuva ja valitsemalla sille väriteema:

"Ilmeuudistuksessa Turku siirtyy käyttämään kaikessa viestinnässä ja markkinoinnissa Turun kruunuvaakunasta tyyliteltyä yksiväristä logoa. Turun vaakuna pohjautuu kaupungin sinettiin vuodelta 1309."

Tässä uudet kuvat:
http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=...

Tässä pilaamaton Turun vaakuna:
http://www.choyleefut.fi/images/Turun_vaakuna.jpg

Käyttäjän VilhelmJunnila kuva
Vilhelm Junnila

Samaa mieltä. Mistä tämä hehkutettu moderni ilme sitten syntyy? Vanha vaakuna on sentään kolmiulotteinen, mutta tämä uusi on enää yksivärinen ja kaksiulotteinen. Impivaaralta se kuulostaa, joka tosin Turusta jo löytyykin.

Jukka Mäkinen

Eihän näissä konsulttitöissä ole muuta takana kuin saada verorahoja kavereiden taskuun.
Luulen että loppujen lopuksi Randell joutuu perumaan koko uudistuksen turkulaisten suuren vastustuksen vuoksi. Näin kävi Tepsinkin kun ne yrittivät uutta logoa vanhan pallon tilalle.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Uudistuksen hinta ei jää 40000 euroon. Liikutaan miljoonissa euroissa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Turku on aivan normaali, hyvä-veli -korruptoitunut suomalaiskaupunki. Kalliiksihan se käy.
Mutta veronmaksukykyinen väki muuttaakin pois, joten...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos kaupungin edustan saaret olisivat vielä omia nälkäkuntiaan niin ajatteles millaiset verotappiot se Turulle aiheuttaisi.
Ja saaret kituuttaisivat valtionavustusten varassa ilman toimivia palveluja kuten silloin ennen.

Nyt tosin naapurikunnat hiukka kuppaavat. Kaarina on pöyhkeyden huippu: Tulot haetaan Turusta, rakennetaan niillä lasipalatseja. Puhutaan jostain käsittämättömästä termistä kuten kunnallinen itsehallinto vaikka muutama vuosi sitten söivät Piikkiön. Hakevat sairaanhoitopalvelunsakin pääosin Turusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset