Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Punamulta tyhjentää lapsesi lautasen

Helsingin Sanomien mukaan SDP:n puolueosasto Globaalisosialidemokraatit esittää puoluekokousaloitteessa haittaveroa lihalle. Lisäverojen esittäminen ei sinänsä ole uutta sosialidemokraateille. Nyt puolueosasto perustelee haittaveroa ympäristö- ja ilmastosyillä.

Yli 40 prosenttia ruuan hinnasta on kuitenkin jo nyt veroa. Tilastokeskuksen Tieto&trendit -lehden mukaan näitä veroja ovat tuloverot ja henkilöstösivukulut, tuoteverot, yhteisöverot, ympäristö- ja energiaverot sekä muut verot. Lisäksi ruuan arvonlisävero on lähes kolminkertainen EU15-maiden keskiarvoon nähden. SDP:n vastuuton esitys kohtelisi kaltoin kaikkein heikko-osaisimpia, joiden päivittäiset ruokamenot ovat suhteellisesti suurimpia.

Myös kotimaiset ruuantuottajat katsovat kauhulla tällaisia esityksiä, jotka saavat yhä enemmän jalansijaa ja painoarvoa suomalaisessa yhteiskunnassa.  Vastaava esimerkki löytyy Keskustan linjanvedoista. Keskusta tähtää Olli Rehnin ja Paavo Väyrysen keskenään vastakkaisilla linjoilla euroeliitin ytimiin ja Brysselin notkuviin ruokapöytiin. Poliittisen köydenvedon hinta voi kuitenkin muodostua suomalaiselle herkkusuulle kalliiksi, sillä Keskustan ryhmä Europarlamentissa eli ALDE-ryhmä ajaa maataloustukien rajua pienentämistä, vaikka ruuan hinta on noussut 22,6 prosenttia vuoden 2005 jälkeen.


SDP:n esitys ja Keskustan euroryhmän sitoumukset ovat heikosti harkittuja ja voivat entisestään kiihdyttää kotimaisen ruuantuotannon alamäkeä ja kuluttajan ruuan hinnan ylämäkeä. Punamullan moraalisäteily uhkaa tyhjentää lapsesi lautasen. Voisilmä puurossa voi olla pian ylellisyyttä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Vieläkään en tiedä, mihin Perussuomalaiset poliittisessa kentässä kuuluvat. Mitä väriä edustatte?

Käyttäjän VilhelmJunnila kuva
Vilhelm Junnila

Nina, ymmärtääkseni tässä ei puhuttu perussuomalaisista mitään?

Jos värit kuitenkin kiinnostavat, lisätietoa löytyy:
http://www.perussuomalaiset.fi/

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

SDP:n puoluehallitus on esittänyt aloitteen hylkäämistä.

Käyttäjän SamiVarsell kuva
Sami Varsell

Junnilan Ville on kyllä valinnut itselleen täysin väärän puolueen, jos on tosissaan huolissaan kotimaisesta elintarviketuotannosta.

Taisi olla viime lauantaina viimeksi, kun Timo Soini hehkutti paljaan vapaakauppa-EU:n puolesta. Käytännössä tämä Soinin vapaakauppa veisi suomalaiselta elintarviketuotannolta viimeisetkin elinmahdollisuudet. Ei Suomen elintarviketuotanto pärjää kilpailussa ilman kilpailua "vääristäviä" tuotantotukia, joita vapaakauppa ei salli. Perussuomalaiset haluavat etelämmässä tuotetuille elintarvikkeille paremmat kilpailumahdollisuudet Suomen markkinoilla.

Tietystihän Suomi voisi yrittää kilpailla polkemalla työn hinnan ja verot(hyvinvointipalvelut) alle keski- ja etelä-Euroopan maiden, mutta työläis- talonpoikais- ja yrittäjäkurjallistoa Suomeen ei taida muut haluta kuin perussuomalaiset.

Jos EU:n on ylipäätään oltava olemassa, niin kyllä sitä pitää kehtää siihen suuntaan, että kansalliset erityispiirteet otetaan päätöksenteossa paremmin huomioon, lähituotannon suosiminen sallitaan ja työn hinnalla, ympäristön tilalla sekä hyvinvoinnilla(verotuksella) kilpaileminen lopetetaan unionin sisällä.

Tässä EU-vaaliehdokas, joka taatusti pitää kotimeisen elintarviketuotannon sekä suomalaisen työläisen puolta:
http://www.jannenieminen.com/

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Vielä ympäristöä ja ilmastoa haitallisempaa liha on sinulle. Runsas lihansyönti aiheuttaa verisuonisairauksia ja pahimmillaan syöpää. Onhan tuo "haittavero" jo sokeriverona karkissa ja limpparissakin. Emmä halua maksaa kasvissyöjinä lihalla suonensa tukkineiden kalliita hoitoja.

Ostakaa papuja. Halpaa proteiinia eikä ole edes gmo.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset