Vilhelm Junnila On kotiinpaluun aika.

Ole mies, Antti Rinne. Pyydä anteeksi!

  • Ole mies, Antti Rinne. Pyydä anteeksi!

Alle kolme viikkoa on kulunut ja päällimmäisenä on petetty olo. Liityin Ammattiliitto Pron jäseneksi 1.1.2014.  Ajattelin, että uudessa ammattiliitossa puhaltaisi uudet tuulet ja kaikki jäsenet, työpaikasta tai poliittisesta suuntautumisesta riippumatta olisivat samanarvoisia.

Sitten ammattiliiton puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) kutsui (HS 19.1) perussuomalaisia arvopohjansa menettäneiksi rasisteiksi ja fasisteiksi. Gallupien mukaan Perussuomalaiset on kuitenkin tällä hetkellä maamme suurin työväenpuolue. Millä oikeudella ammattiliiton johtaja iskee tällaisia leimoja myös omaan jäsenistöönsä - työväestä ja puolueista puhumattakaan? Vaikuttaa siltä, että liiton puheenjohtaja väärinkäyttää jäseniltä saamaansa luottamusta omien tarkoitusperiensä edistämiseen eli SDP:n puheenjohtajakisaan osallistumiseen.

Rinteen asemassa pitäisi hyvin tarkkaan miettiä kannattaako puoluepolitiikka ja työntekijöiden edunvalvonta sotkea keskenään. Rinteen uhmakas ulostulo ei millään tavoin edistä työntekijän ja ammattiliiton jäsenen asemaa. Enemmistö jäsenistöstä kuitenkin kuuluu liittoon edunvalvontasyistä, eikä ole mukana Rinteen henkilökohtaisten valtapyrkimysten edistäjänä.

Härskeintä asiassa on, ettei Rinne oikaissut lausuntoaan vaan jatkoi mekastusta (STT 20.1) toteamalla, ettei hyväksy eriarvoistamista. Silti hänellä näyttää olevan riittävä valta leimata jäsenistöä fasisteiksi ja jakaa meitä leireihin poliittisen suuntautumisen perusteella. Eikö juuri tämä ole eriarvoisuutta?

Rinteen pitäisi nyt osoittaa johtajuutta ja pyytää jäseniltään sekä perussuomalaisilta anteeksi, eikä piiloutua puoluekoneiston esiripun taakse. Muutoin meidän sosialidemokraatteihin kuulumattomien jäsenten on tehtävä omat ratkaisumme.

Vilhelm Junnila

Naantali

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Perussuomalaiset on kuitenkin tällä hetkellä maamme suurin työväenpuolue."

Linkki!

Anteeksipyyntöön ei ole syytä.
Ehkä sitten kun Halla-aho pyytää anteeksi sosiaalidemokraateilta kun nimitti näitä maailmankaikkeuden iljettävimmiksi olioiksi.
Matelijoitako ne oli vai mitä?...

Vilhelm, itsetuntoa peliin vaan, kyllä se siitä.

Tosin, minä en Halla-aholta anteeksipyyntöä vaadi. Tyhmä lausunto, mutta ikuisesti internet-taivaan tähdistöön maalattu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Joku on mennyt kantelemaan Rinteen puheista poliisille. Se on ehkä vielä turhempi valitus kuin tämä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ilta-Sanomien mukaan kyse on kai tästä:

Turunen luulee Rinteen heitelleen kommenttejaan Sdp:n risteilyllä eikä HS:n jo aiemmin tehdyssä haastattelussa eikä hän muista, mistä aiheesta hän on itse rikosilmoituksen tehnyt. Kaiken kruunaa se, että rikosoikeuden professori ihmettelee, mikä Rinteen lausunnossa voisi olla rikos.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128864434249...

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Rinne on ymmärtänyt asemansa ihan väärin. Hänen piti olla puheenjohtajakisan sähköjänis, joka suorituksellaan takaa Urpilaiselle "jäsenistön valtakirjan" jatkaa. Onhan selvä asia, ettei eduskunnan ulkopuolelta voi valita eduskunta- tai etenkään hallituspuolueelle puheenjohtajaa.

Nyt hän kuitenkin yhdellä aivopierulla meni ensinnäkin kääntämään asemansa johtamansa liiton puheenjohtajana mahdottomaksi. Ei hän mitenkään voi toimia uskottavasti työssään, nimitettyään suurinta ryhmää liittonsa jäsenistä fasisteiksi. Sen lisäksi hän mahdollisesti syyllistyi lausunnollaan rikokseen.

Suuren suun tie tuli nyt sen miehen osalta loppuun ja en tiedä paljonko sitä pystyy anteeksipyynnöillä tyynnyttelemään.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tänäpäivän eräs teistä Blogin kirjoittajista kysyi, mitä eroa on Jutta Urpilaisessa ja Antti Rinteesä, Antti ilmoitti olevansa äijäfeministi eroa ei löydy tästä, Jutta puhuu nykyisin pehmeitä, mutta on kova kuin äijä. Puheista päätellen myös neuvonantajat ovat samoja, eli ei mitään eroa. Olipa kumpi hyväänsä sdp:n puheenjohtajana, muutosta ei tule sdp:n politiikaan.

Käyttäjän VilhelmJunnila kuva
Vilhelm Junnila

Markku, YLE 30.4 ja Taloustutkimuksen HS:lle tekemä lokakuun tutkimus kertoivat, että työväestön keskuudessa sosialidemokraatit ovat sijalla kolme. Edelle menee Perussuomalaiset ja Keskusta. Tässä järjestyksessä.

Siitä ei kuitenkaan ole nyt kysymys, vaan ammattiliiton puheenjohtajan härskistä toiminnasta. Edunvalvonta näyttää siirtyvän oman edun tavoittelemiseksi.

Se on väärin kaikkia kohtaan, niin demareita kuin persujakin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Näin siinä kävi, hallituspuolueidn kannattajat iskivät sinun Blogiin, eivät siedä nähdä totuutta, aivan hienoa että saavat tuntea riemua. Kauvan se ei kestä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Tätähän tämä on ollut maailman sivu! Puoluepolitiikkaa sotketaan ay-asioihin sen kun keritään. 70 - 80-luvuilla olisi kaikkien työtekijöiden pitänyt kuulua vasemmistopuolueisiin. Tätä painotettiin. Kyselin silloin, että miksi? Vasemmistopuolueiden toimintaan kuului niin paljon muitakin yhteiskunnallisia tavoitteita kuin palkansaajien edun valvonta, että läheskään kaikki työläiset eivät voineet näitä muita tavoitteita hyväksyä. Oli palkkataso vaikka pienempikin. Kaikki työntekijät eivät työnanatajaansa kokeneet riistäjäksi.
Nyt on tilanne työmarkkinoilla ja puoluekentässä vähän toinen, mutta turha on Rinteenkään liikaa PUOLUEpolitikoida ay-päättäjänä. Jos haluaa SDP:n puheenjohtajaksi jättäköön heti tämän ay-virkansa. Turha tätä epäpoliittista virkaa on käyttää ponnahduslautana puoluepolitiikkaan. Suurin osa Pro:n jäsenistä eivät ole demareita.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Heh, jotenkin ristiriitaiselta vaikutti tuo kommenttisi siltä osin kun kirjoitat että sotketaan ay-asiat puoluepolitiikkaan. Näin kai koko ajan on toimittu, sillä onhan ay-järjestöt tukeneet kaikissa vaaleissa sdp:tä ja vasemmistoa ennen kaikkea. Se kaiketi kuvaa politiikan olevan vahvasti kytköksissä juuri vasemmistoisiin poliittisiin liikkeisiin. Nöin vaikka jäsenet eivät kannatakkaan osin vasemmistoisia puolueita.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Heh itsellesi! Selitäpä tarkemmin miten kommenttini sisältö poikkeaa Sinun vastaavasta? Mielestäni ei mitenkään!

Samuli Mikkola

"Millä oikeudella ammattiliiton johtaja iskee tällaisia leimoja"

Sillä oikeudella, mitä on Suomessa puhua asioista niiden oikeilla nimillä ilman käärmemäistä kiemurtelua ja mustan valkoiseksi väittämistä. Perussuomalaisille on tullut kiihotustuomioita etnisten ryhmien demonisoinnista ja kiusaamisesta. On ollut natseihin liittymistä kaihoillutta eduskunta-avustajaa. Ehdotettu tilastoin ja merkein ihmisten jakamista rodun mukaan. Lähellä puoluetta toimii yhdistys, jonka yhteydet uusfasistiseen ideologiaan ovat täysin kiistattomat jokaisen joka silmänsä viitsii aukaista mielestä.

Esimerkkejä voisi keksiä loputtomiin. Silti mikään tällainen ei koskaan ole johtanut vastalauseisiin sen puolueen sisältä, joka sitten krokotiilinkyyneleet silmissään uhriutuu joka kerta kun elefantti huoneessa osoitetaan heille. Minusta erittäin kieroa teatteria, mikä on entisestään kasvava varoitusmerkki siitä uhasta, minkä tällaiseen henkiseen joustavuuteen nojaava liike suomalaiselle yhteiskunnalle muodostaa. Sanotaan jatkuvasti niitä R ja F asioita, mutta sitten kiistetään ja leikitään viatonta uhria. Kuka luottaa?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Ne samat ihmiset, jotka vouhottavat persujen kansankiihotustuomioista, ovat usein sitä mieltä, että lakia sopii rikkoa, mikäli se ei ole moraalisesti oikeudenmukainen. Kuka oikein on oikeassa?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mielenkiintoinen perustelu. Rinne ei saa kertoa näkemystään persuista siksi, että hänen johtamansa liiton jäsenistössä esiintyy jossain määrin tätä avointa rasismin ja fasismin kannatusta. Sekö olisi miehekästä toimintaa?

Samuli Mikkola

Uhriutuminen paljastaa taas, että se koira älähtää jne..

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Täytyyhän perussuomalaisillakin olla oikeus pahoittaa mielensä. Se että he ovat käyttäneet muista paljon karkeampaa kieltä ei tietenkään liity tähän. Eikä se kuinka perussuomalaiset paheksuivat kuinka heidän sananvapauttaan koitetaan rajoittaa rikosilmoituksin.

Mutta demareilta on tullut jo joitakin vastineita näihin pahastumisiin ja rikosilmoituksiin. http://blogit.iltalehti.fi/nasima-razmyar/2014/01/...

Itse keskityn tässä pallopelissä pysymään yleisön puolella.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

On selvää, että mitään rikosta tässä ei tapahtunut, mutta aikuinen ihminen voisi kuitenkin vähän miettiä mitä sanoo ja millä tavalla. Kokonaisen puolueen leimaaminen fasisteiksi ja rasisteiksi on ehkä toimivaa poliittista retoriikkaa, mutta kovin hyvätapaista se ei ole. Se, ettei vasemmisto ole kyennyt eikä vieläkään kykene argumentoimaan Halla-ahoa suohon, tietysti kiukuttaa niin vimmatusti, ja väärässä olemisen myöntäminen on liian paljon vaadittu keltä hyvänsä puoluepukarilta.

Samuli Mikkola

Mitä Halla-ahon väitetää muka ei ole kumottu?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #15

Esimerkiksi niitä väitteitä ei ole kumottu, että humanitääriset maahanmuuttajat syyllistyvät kantaväestöä useammin rikoksiin, että heidän ja heidän jälkeläistensä koulumenestys on kantaväestöä huonompaa, ja että he aiheuttavat monessa suhteessa enemmän taloudellisia kustannuksia yhteiskunnalle. Myöskään sitä ei ole kumottu, että humanitäärisistä maahanmuuttajista saisi puhua yhtä kriittisesti kuin kantaväestöstä, minkä on jopa korkein oikeus vahvistanut. Ja kun tähän lähdetään, niin se olisi syytä huomioida, ettei faktoja voi kumota arvoilla.

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #18

Tilastot löytyvät ilman tarkoitushakuisia tulkintoja suomalaisten viranomaisten kerääminä. Ei Halla-aho niitä ole keksinyt. Ns. maahanmuuttokritiikki on yksi osa-alue negatiivisessa katkeruuteen ja vihaan perustuva ideologiassa. Sellaista ei saa koskaan päästää valtaan tai kaikki mitä pidämme arvokkaana on pian mennyttä.

Samuli Mikkola

Saako perussuomalaista sanoa rasistiksi tai fasistiksi mikäli hän esittää selkeästi olevansa tällaisten ohjelmien kannalla? Mikäli ei saa niin miksi?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Saa sanoa, jos ensin kaikki osapuolet sopivat siitä, että mitä rasismi ja fasismi pitävät sisällään, ja millä tavalla rasistinen ja fasistinen toiminta osoitetaan todeksi tapahtuneen. Tähän mennessä tämä käsitteiden asettaminen uomiinsa ei ole nähdäkseni onnistunut.

Samuli Mikkola

Selvä. Eli Perussuomalainen saa sinusta sanoa mitä tahansa R tai F kamaa mikäli vain itse kiistää sen olevan sellaista. Hyvä, juuri näin minä olen ajatellutkin.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #16

Ei, vaan minä haluaisin vain sopia käsitteistä ennen kuin heitellään leimakirveillä. Kuka ne tunnusmerkit määrittelee? Suomen lainsäädäntökään kun ei tunnista käsitteitä "rasismi" tai "fasismi". Esimerkiksi "kakkahousu" on henkilö, jolla on kakkaa housussa. Millainen sitten on "rasisti"? Onko se esimerkiksi sellainen ihminen, joka pieksää kansanryhmän X jäseniä, vai sellainen ihminen, joka tuo esille tilastoja kansanryhmästä X, vai riittääkö siihen pelkästään se, että tunnustaa erilaisia kansanryhmiä olevan olemassa?

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #19

Yksikään esimerkiksi oikeudessa tuomittu henkilö ei ole "vain tuonut esille jotain tilastoa" vaan syytteet on tulleet jostain ihan muusta. Rasismi ei sinänsä olekaan laitonta, mutta erinäisissä rikosnimikkeissä voidaan nähdä rasistinen motiivi.

Käsitteet tuntuvat olevan epäselviä vain niille, joiden mielestä R ja F eivät kukoista perussuomalaisissa. Rasismin trivialisointi on vain yksi tapa yrittää häivyttää ja vähätellä.

Käyttäjän HannuAkkanen kuva
Hannu Akkanen

Tässä ei ole muuta vaihtoehtoa,kuin että Urpilainen erottaa Rinteen puolueen jäsenyydestä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Hannu. Olen sinun kanssasi samaa mieltä

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jaaha, onkohan joku näistä syvällisesti loukkaantuneista persuista ihan lukenut, mitä Rinne sanoi?

http://www.hs.fi/sunnuntai/Antti+Rinne+l%C3%A4htee...

Ei siltä näytä. Ihan asiaahan Rinne puhuu, ei siitä kahta sanaa.

Mutta nähtävästi joillekin riittää kohu pelkän kohun vuoksi, ja sen avulla sitten tehdään nykypäivän politiikkaa.

Sinänsä demarien ja persujen hiekkalaatikkoleikki ei ole kovinkaan kiinnostavaa. Mutta se miten kohu (taas kerran) synnytetään tyhjästä, on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta tämä kohuhan menee demareiden laariin. Persuna minä painaisin villaisella.

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

Lainaus Hesarin jutusta:

"Aikamoinen narsisti. Hän on tietoisesti rakentanut imagon, että on Suomen kovin työmarkkinagangsteri", sanoo yksi Rinteen tunteva.

Eipä paljon kulmakarvat kohoa hämmästyksestä.

JJ Haveri

Sinänsä tässä asiassa häiritsee tämä humanatsistinen lähtökohta, jonka mukaan kaikki ihmiset ovat yksilöitä, paitsi tietysti nämä rasistifasistit, joita Persuiksi kutsutaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Rinteeltä rimanalitus.

Jos joku korkean profiilin poliittinen vaikuttaja sanoisi että "Ne =(keltainen puolue) puhuvat tietyistä asioista ihan ok, mutta kun arvopohja puuttuu, voidaan yhtäkkiä olla tappamassa ja eristämässä ihmisiä, ay-johtaja laskettelee"

...niin minkälaisia ajatuksia tämä herättäisi?

Toki on miulla se henkilökohtainen elementti tässä, että miun mummo ja ukki äänesti perussuomalaisia. Itse en.

Mutta tavallaan se kyllä loukkaa minua, jos yli 80 vuotiaat lähisukulaiseni leimataan fasistien ja rasistien äänestäjiksi. Loukkaa aika tavalla.

Samuli Mikkola

"Mutta tavallaan se kyllä loukkaa minua, jos yli 80 vuotiaat lähisukulaiseni leimataan fasistien ja rasistien äänestäjiksi. Loukkaa aika tavalla."

Jos minun yli 80-vuotiaat isovanhempani äänestäisivät rasisteja tai fasisteja niin minua loukkaisi ainoastaan se, että he ovat äänestäneet sellaisia. Nazima R. toi yksittäistapauksia kirjoituksessaan aika hyvin esiin kuinka syytökset ovat täysin perusteltuja.

"Jussi Halla-aho on sitä mieltä, että ”on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti”"

Miten tämä mahtaakaan loukata kaikkien SDP:tä äänestäneiden lastenlapsia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Onko sinusta kaikki perussuomalaiset kansanedustajat rasisteja? Rinne lokeroi perussuomalaiset rasisteiksi ja fasisteiksi, joten loogisesti ottaen noin 500 000 suomalaista äänesti rasisteja ja fasisteja.

Vai voisiko olla niin, että perussuomalaissa on monta hyvää tyyppiä ja kansanedustajissa on siitäkin puolueesta monta hyvää tyyppiä eduskunnassa?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

En nyt oikein hahmota, mitä kummaa Rinteen pitäisi pyytää anteeksi.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja on ilmoittanut suoraan, että häntä kiehtoo fasismi. Puolueen ääniharava on ollut leivättömän pöydän ääressä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Puolueen europarlamentaarikko on ollut huolissaan valkoisen rodun sukupuutosta. Puolueen tiedotuksesta vastaa heppu, joka on pyörittänyt rasistista nettiforumia ja julistanut, ettei hän tunne mitään empatiaa tavaratalon parvelta seitsemän metriä lattiaan tipahtanutta maahanmuuttajalasta kohtaan.

Puolueen kansanedustajista muutamat ovat ehdotelleet etnistä rekisteröintiä ja ihmisten kasaamista "nolla-alueiksi" kutsuttuihin ghettoihin. Eduskuntaryhmän kuopus povailee sisällissotaa kantaväestön ja muslimien välillä ja kuvittelee että kirkko, homot ja vasemmisto ovat salaliitossa suomalaisia vastaan. Kautta maan on mennyt valtuustoihin läpi kavereita, jotka ovat vaatineet rotueroteltuja kokoustiloja, jutelleet hiekkaneekerien keittämisestä elävältä ja tokaisseet, että musliminaisen kivittäminen on hieno juttu, koska sillä tavoin saadaan yksi muslimien synnyttäjä pois päiviltä.

Nämä olivat kaikki tapahtuneita ja tarkistettavia tosiasioita. En keksinyt näitä omasta päästäni. Ja elämme siis Suomessa vuonna 2014.

Junnilan ei tarvitse näistä ottaa itseensä, koska hän vaikuttaa kaikin puolin reilulta kaverilta. Hän voinee lukea itsensä niihin puolueen jäseniin, joiden Rinne sanoi "puhuvan tietyistä asioista ihan ok". Pidetään siis nyt mielessä, että Rinne nimenomaan ei sanonut joka ainoan perussuomalaisten jäsenen tai äänestäjän kuuluvan yllämainittuun seurakuntaan. Mutta se on saletti, että puolueella on ongelma, ja on se nyt kumma jos pitää ryhtyä pyytämään anteeksi kun siitä avoimesti sanoo.

Mainittakoon ohimennen sekin, että perussuomalaiset eivät ole Pron suurin ryhmä. Siunatuksi lopuksi, Rinteen kommentti oli täysin mitätön verrattuna vaikkapa perussuomalaisten helsinkiläisen ääniharavan repliikkeihin, joissa hän on kutsunut demareita alhaisiksi matelijoiksi tai kuvaillut Suomen Keskustaa rikollisjärjestöksi, joka on ansainnut nopean mutta tuskallisen kuoleman.

Eli lopettakaa nyt se kohkaaminen. Demarit voittivat tämän skaban. Te saitte turpiinne ja tulette saamaan vastakin, ellette ala pikku hiljaa katsoa peiliin.

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

Kärjistäen muotoillusta kommentista huolimatta pisteet kepulaiselle. Kerta se on ensimmäinenkin. Joskin tässä skabassa ei taida olla voittajia ym. kahden välillä kun sekä demukat että persut tekevät itsestään naurettavan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Perussuomalaisten varapuheenjohtaja on ilmoittanut suoraan, että häntä kiehtoo fasismi. Puolueen ääniharava on ollut leivättömän pöydän ääressä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Puolueen europarlamentaarikko on ollut huolissaan valkoisen rodun sukupuutosta. Puolueen tiedotuksesta vastaa heppu, joka on pyörittänyt rasistista nettiforumia ja julistanut, ettei hän tunne mitään empatiaa tavaratalon parvelta seitsemän metriä lattiaan tipahtanutta maahanmuuttajalasta kohtaan."

Kyllähän tuo tietenkin kaikki paikkansa pitää, mutta ei se tarkoita että kaikki persuja äänestäneet olisivat rasisteja. Sitäpaitsi itse puheenjohtaja Soini ei ole tällaista rasismia edustanut, vaikka onkin puolueensa rasisteja tukenut. Pitää myös ottaa huomioon se että natsitervehdykien kanssa eduskunnassa hillunut kansanedustaja poistettiin ryhmästä.

Rinteen lausunto edusti väärää poliittista taktiikkaa. Se oli huono avaus tulevalle poliittiselle johtajalle, Persuja äänestäneissä on paljon ennen demareita äänestäneitä, sieltä ne uudet demariäänet tulee, jos niitä jostain tulee. Ei pitäisi silittää näitä mahdollisia uusia demariäänestäjiä vastakarvaan, vaan pitäisi silittää myötäkarvaan.

Pitäisi tuoda esiin että persuja äänestävät ovat hyvää suomalaista rehellistä väkeä, joita on pahasti harhautettu ja jotka ovat nyt aivan väärässä porukassa, fasistien ja rasistien porukoissa.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Virkoihin ja toimiin tarvitaan pätevyyttä! Eikö niin? Tuleepa mieleeni, että tänä päivänä demareilla tuntuu olevaan tehtävään pääsyyn pätevyysvaatimuksena perussuomalaisia halventava ulostulo.
Omassa valtuustossamme meillä on 22-ryhmä, johon kuuluvat vihreät, vasemmistoliitto, keskusta, kristilliset, perussuomalaiset ja sitoutumattomat. Olemme hyvin pärjäilleet ja myös valtapuolueiden SDP:n ja kokoomuksen kanssa. En ole huomannut mitään erikoista. MUTTA sitten yllätys, yllätys eräältä fiksulta henkilöltä tuli käsittämätön perussuomalaisia mollaava kirjoitus. Otin häneen henkilökohtaisesti yhteyttä tuon kirjoituksen johdosta! No jatkon voitte arvata!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En minä voi arvata.
Ja vaikken ole demari niin ymmärrän että persujen demariviha ei voi kokonaan valua kuin hanhen selästä alas niin massiivista se on ollut.
Ja jos persut näyttää esimerkkiä että mollauskampanjat tuovat äänestäjiä niin tuskin heillä sitten yksinoikeutta on sellaiseen mollauspopulismiin.

Toni Seppänen

Mikä ihmeen viha? Perussuomalaiset on liian viisaita hukatakseen energiaansa vihaan. Aiheellinen ja johdonmukainen kritiikki on jotain muuta kuin vihaa. Luulisi rouvasikäisen Sinin olevan hieman suoraselkäisempi jutuissaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #43

Höpö höpö. Perussuomalainen puolue on kanavoinut vihaa sitä kohtaan että maassamme on ollut pitkään vahva vasemmisto. On ollut ihmisiä jotka eivät ole voineet nielaista sitä ja he ovat sitten tulleet kaapeistaan ulos samaan aikaan kuin PS puolue kasvoi. Tuon aistii esim puheenvuoroa lukeissa. ABB´tragedian jälkeen puheet ovat toki siisteytyneet.

Ari Pajukoski

Kyllä alkaa mennä ala-arvoiseksi koko touhu. Jos joku persu sanoo jotain loukkaavaa, niin siitä nostetaan hirveä meteli ja syyllistetään kaikki ja ollaan niin loukkaantuneita että. No kun demari tekee saman, puolustavat demarit pikkulasten tyyliin että "toi aloitti"...
Kyllä voin vain ihmetellä, että ammattiliiton puheenjohtaja lähtee kilpasille Halla-Ahon kanssa siitä, kumpi on typerämpi.

Toni Seppänen

Me perussuomalaiset voisimme kumota perättömät väitteet ja muuten antaa näiden Rinteiden tehdä meille ilmaista vaalityötä. Jutut on niin naurettavia että niille nauraa aidanseipäätkin, ei maksa vaivaa loukkaantua turhien ihmisten tyhjistä jutuista. Naureskellaan vaan matkalla kohti seuraavia vaaleja.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

"Roikkupöksyisiä, isomahaisia ja perskännisiä"
Jussi Halla-Aho perussuomalaisista miehistä

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ensinnäkin Rinteen lausunto ei pitänyt paikkaansa.
Toisekseen Rinteen lausunto oli yleistävä ja siis myös vähän rasistinen.
Kolmanneksi Rinteen lauisunto oli poliittisesti taktisesti ja strategisesti äärimmäisen typerä.

Persuissa on sisään rakennettuna tuollainen fasistinen ja rasistinen ryhmä, mutta sillä perusteella ei kaikkia persuja sunkaan voi leimata ja mollata.

Fiksu ja valveutunut vallassa oleva tai valtaa tavoitteleva politikko ei saisi koskaan syyllityä tällaiseen virheeseen. Otteen pitäisi olla sovitteleva ja ennenkaikkea äänestäjiä myötäilevä, ei suinkaan tällainen repivä ja lyttäävä.

Toivoni on että Jutta Urpiaisen tilalle SDP:n johtoon tulisi mahdollisimman pikaisesti joku Antti Rinteen näköinen, ikäinen ja kokoinen mies, mutta näyttää siltä ettei Antti Rinteestä siihen tehtävään ole, valitettavasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset